Strona 158 z 163 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Co do 40d to jak ma byc takie jak tam podano to dla mnie i chyba nie tylko moze w ogole go nie byc, ...
    Jesli o mnie chodzi, to aparaty z cropem mogą już w ogóle nie wychodzić (bo taki już mam i następnego kupować nie mam zamiaru).
    Naturalną koleją rzeczy, a właściwie powrotem do normalności jest dla mnie tylko matryca 24x36mm; z tym że nie na najwyższej półce aparatów profesjonalnych, lecz w klasie dwucyfrowej.
    I w zasadzie wszystko mi jedno jak długo będę na to czekał. Byle mój aparat do tego czasu nie odmówił posłuszeństwa :-)

EDIT:
    chciałbym jeszcze dodać, że powyższe to nie jest jakaś chwilowa zjawka, lecz trwale wypracowane stanowisko :-)
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=431 z dn. 28-08-2006
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-02-2007 o 13:59
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Jesli o mnie chodzi, to aparaty z cropem mogą już w ogóle nie wychodzić (bo taki już mam i następnego kupować nie mam zamiaru).
    Ja myślę podobnie. W dalszej perspektywie interesuje mnie tylko FF. Już teraz pod tym kątem kompletuje obiektywy. Nie zarabiam na fotografi więc jakoś specjalnie do tego FF mi się jednak nie śpieszy. Planuję zakup gdy cena spadnie poniżej 5 tys. Czy stanie się to za rok czy dwa nie ma dla mnie znaczenia.

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie Re

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Co do 40d to jak ma byc takie jak tam podano to dla mnie i chyba nie tylko moze w ogole go nie byc, to samo co 20d...
    http://www.geheugenkaart.be/english/...roduct=8981440

jeśli ten link to prawda...

to 40D będzie miał dalej crop 1.6 więc spokojnie zbieram na 5D lub jego następcę. No chyba że wsadzą chociaż crop 1.3 ( w co wątpie).. ale wtedy można by się pozastanawiać.

Nie kalkuluje się dokładać powiedzmy ze 2 tyś z 30D żeby mieć matryce 10mpx( i tak na formacie 10x15 nic nie zobaczę chyba że pod lupą )

..Poza tym 30D to bardzo fajna puszka...no może troszkę za ciężka ze szkłem i podpiętą lampą....jak dla mojej żony

Chyba że do 40D wsadzą staba z minolty;-) to biore
    Ostatnio edytowane przez ddarc ; 21-02-2007 o 18:07
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Domyślnie

Uuuu... Pół doby do godziny zero i żadnych przecieków...
    Co dziwne - u nas też cisza (choć jutro też ma być ciekawe info o nowych produktach), u Oleksego cisza, choć ich nowe puszki mają pozamiatać rynek. Hmmm... Czyżby po Photokinie rozstrzelano wszystkich życzliwych?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Swoją drogą to dziwne, że nie ma przecieków. Bo kontrolowane przecieki są dobre marketingowo. Przypomina się sytuacja z 400D, w której konkurencja wiedząc o planowanej premierze w jej dniu zarzuciła sieć dziesiątkami nowych kompaktów tak aby news o 400D zginął w szumie. Canon skutecznie się przed tym obronił poprzez "błąd" webmajstra z Honkongu i przeciek, który spowodował, że o 400D gadało się przez 3 dni przed właściwą premierą, a potem także w jej trakcie.

Czyżby więc brak przecieków sugerował niemożność pochwalenia się czymś wartościowym? Jutro się przekonamy. Do zobaczenia na konferencji.

Arek

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ja myślę podobnie. W dalszej perspektywie interesuje mnie tylko FF. Już teraz pod tym kątem kompletuje obiektywy. Nie zarabiam na fotografi więc jakoś specjalnie do tego FF mi się jednak nie śpieszy. Planuję zakup gdy cena spadnie poniżej 5 tys. Czy stanie się to za rok czy dwa nie ma dla mnie znaczenia.
    Ale chciałbyś żeby nastąpiło to raczej wcześniej niż później?
    Przy polityce Canona z 40D za 1700 euro, to możesz poczekać dość długo.
    O ile to, co się dzieje z jedynkami ma mniejszy wpływ na linię XXXD to interferencje między Xd a XXD są już dość silne.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scanus Zobacz posta
    Przy polityce Canona z 40D za 1700 euro,...
    Wierzysz w to?? Bo ja już napisałem, w sumie całkiem serio: rąbnęli się z ceną lub specyfikacją.
    Kto by to kupił? 1700 EUR to daje 6500zł. Za 5000 kupisz D200. Za 8000 jest 5D.
    Ja nie widze nabywców na 40D w tym kształcie i cenie.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scanus Zobacz posta
    Ale chciałbyś żeby nastąpiło to raczej wcześniej niż później?
    Przy polityce Canona z 40D za 1700 euro, to możesz poczekać dość długo.
    O ile to, co się dzieje z jedynkami ma mniejszy wpływ na linię XXXD to interferencje między Xd a XXD są już dość silne.
    Ja się obawiam czegoś innego. Canon wypuszcza FF w obudowie 350D (albo jeszcze gorszej o ile się da) i jednoczesnie jakiegoś następce 5D co wcale nie będzie dużo tańszy. Zrobiliby coś na kształt linii 350D-30D tylko z FF.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ja się obawiam czegoś innego. Canon wypuszcza FF w obudowie 350D (albo jeszcze gorszej o ile się da) i jednoczesnie jakiegoś następce 5D co wcale nie będzie dużo tańszy. Zrobiliby coś na kształt linii 350D-30D tylko z FF.
    Nie kumam po co. Toz 5D, to wlasnie 30D z wieksza matrca. Z dokladnoscia do kl/s. A przeciez nie beda odswiezac 400D bo to ma dopiero pare miesiecy. Predzej czy pozniej pewnie w 700D bedzie pelna matrcya. Ale to nie predzej niz za (strzelam) 5 lat. Pare upgradow z matrca 1.6x jeszcze pociagnal.

Po za tym xxxD to popularna i tania lustrznka dla mas (albo dla bidnych polakow). Wsadzenie FF podrozylo by sprawe diabelnie. Tak w kolano to nawet Nikon sobie nie strzela.

marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Nie kumam po co. Toz 5D, to wlasnie 30D z wieksza matrca. Z dokladnoscia do kl/s.
    marcin
    Tutaj się mylisz - 5D ma 3kl/s, 30D - 5kl/s

Strona 158 z 163 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów