Strona 148 z 190 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Artykul zostal usuniety, wiec 1D 12MP FF i 1Ds 22MP to praktycznie
    pewniaki...

edit: zauwazylem, ze 1D ma byc bez gripa (!) jak 1V
    To ze klient usunal artykul moze oznaczac rowniez ze serwer/provider nie wytrzymal ilosci odwiedzin

Co do tresci:

"The strategy then is clear: the amateur market will be served by APS-C with 1.5/1.6 crop factor and a new range of lenses. The professional high-end market will be exclusively served by full-format sensors allowing all Canon lenses to operate at the true computed focal length and viewing angle."

Czy ja z tego artykulu dobrze wywnioskowalem, ze ma byc czysty podzial na amotorskie z kropem 1.6 i nowym zestawem szkiel oraz pro wszystkie FF? Jezeli tak to nie spodziewalbym sie szybko FF w "amatorskiej" cenie, co wiecej przyszlosc 5D wydaje sie niepewna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Nie zostala moze komus kopia na dysku?
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=22022988
    Ostatnio edytowane przez arra ; 12-02-2007 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Czy ja z tego artykulu dobrze wywnioskowalem, ze ma byc czysty podzial na amotorskie z kropem 1.6 i nowym zestawem szkiel oraz pro wszystkie FF? Jezeli tak to nie spodziewalbym sie szybko FF w "amatorskiej" cenie, co wiecej przyszlosc 5D wydaje sie niepewna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=22022988
    Z czescia Twoich wnioskow sie zgadzam ale dlaczego 5D mialby byc zagrozony?
    Mimo wszystko 5D to tani FF i czytajac ten watek ma wielu zwolennikow jak i (wciaz) chetnych.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego artykułu wynika, że nowy 1D nie będzie miał bufora tylko zdjęcia będzie zapisyał prosto na kartę. Co ze zdjęciami w serii w takim razie ?

A jeśli chodzi o brak gripa, to mnie akurat taka opcja odpowiada.

4,5 k $ to praktycznie 15000 u nas. Jakby nie patrzeć - dwie piątki de

Mnie sie podoba ten 1D bez gripa. Ale czemu bez bufora ??? Zdjecia zapisywane prosto na karte? A co w przypadku zdjec seryjnych ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Z tego artykułu wynika, że nowy 1D nie będzie miał bufora tylko zdjęcia będzie zapisyał prosto na kartę. Co ze zdjęciami w serii w takim razie ?
    Ja to rozumiem tak:
    Jesli powiedzmy procesor przetwarza np: 4 kl/s a mozliwosc zapisu na karte przez jej predkosc jest limitowana do 2kl/s, to bufor pomaga wydluzyc serie przchowujac dane przed zapisem.
    Ale jesli jest odwrotnie i procesor by przetwarzal 2kl/s, a karta moze zapisac 4kl/s, to bufor i tak bylby pusty, wiec niespecjalnie potrzebny.

Wiec generalnie bufor to lekarstwo na powolne karty. A ze te ostanio mocno przyspieszyly, wiec moze sie okazac, ze juz nie sa potrzbne.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Ja to rozumiem tak:
    Jesli powiedzmy procesor przetwarza np: 4 kl/s a mozliwosc zapisu na karte przez jej predkosc jest limitowana do 2kl/s, to bufor pomaga wydluzyc serie przchowujac dane przed zapisem.
    Ale jesli jest odwrotnie i procesor by przetwarzal 2kl/s, a karta moze zapisac 4kl/s, to bufor i tak bylby pusty, wiec niespecjalnie potrzebny.

Wiec generalnie bufor to lekarstwo na powolne karty. A ze te ostanio mocno przyspieszyly, wiec moze sie okazac, ze juz nie sa potrzbne.

Marcin
    Tak tylko że jedynce może być do przemielenia (przy najbardziej optymistycznych założeniach) 80MB/s. Pokaż mi karty które mają taki transfer. IMHO jakaś bzdura albo błąd w tłumaczeniu.

Tak BTW to chyba nie ten wątek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Nie zostala moze komus kopia na dysku?
    Tu masz pełny tekst: http://photography-on-the.net/forum/...76&postcount=3 .

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    (...)Czy ja z tego artykulu dobrze wywnioskowalem, ze ma byc czysty podzial na amotorskie z kropem 1.6 i nowym zestawem szkiel oraz pro wszystkie FF? Jezeli tak to nie spodziewalbym sie szybko FF w "amatorskiej" cenie, co wiecej przyszlosc 5D wydaje sie niepewna.
    Nie da się ukryć, że bardzo trafnie .

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mnie sie podoba ten 1D bez gripa. Ale czemu bez bufora ??? Zdjecia zapisywane prosto na karte? A co w przypadku zdjec seryjnych ?
    Ten brak bufora to jakaś bzdura lub błąd w tłumaczeniu. Zresztą gość jest znany z tego, że pisze po angielsku tak jakby używał translatora. Na LL była recenzja jego książki bodajrze i zwrócili uwagę na to, że zawartość merytoryczna perfekt ale język tragiczny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie re

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tu masz pełny tekst: http://photography-on-the.net/forum/...76&postcount=3 .

Czy ja z tego artykulu dobrze wywnioskowalem ... przyszlosc 5D wydaje sie niepewna.
    Nie da się ukryć, że bardzo trafnie .
    Dlaczego?
    z pozdrowieniami "69"

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    Dlaczego?
    Troszkę wyciąłeś całą wypowiedź kolegi. Ja odnosiłem sie bardziej do kwestii ceny i wprowadzenia następcy. Natomiast co do tego czy on będzie i w jakiej formie ? Trzeba być dobrej myśli .
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Znalezione w sieci

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nasz wishlist to pikuś przy tym. I 3D nie ma.
    Jarek

Strona 148 z 190 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów