Hmm... te ISO6400 to się przewija już od dość dawna, także coś w tym musi być... ale nowe obiektywy? Nieee wydajeee mnie sięI ta wzmianka o Sony jakoś tu nie pasuje
![]()
Hmm... te ISO6400 to się przewija już od dość dawna, także coś w tym musi być... ale nowe obiektywy? Nieee wydajeee mnie sięI ta wzmianka o Sony jakoś tu nie pasuje
![]()
Ale zobacz jaki on tu rozmiar sensora podal
Sredni (tfu, liczac jednostke, wielki) format od Canon'a? LOLA niektorym juz 1ds jest za duzy
To bylo by ogromne w obu przypadkach
Byc moze Canon dal mu prototyp jako scianke do sredniego, a potem sobie przytna o polowe i beda pakowac jako FF do eosow... Przelaczanie na mniej MP 8 bit... hmmm... To mi smierdzi 1d/1ds w jednym.
Bajka o EF-S z FF ma biedne szanse nawet liczac nieruchome lustro.
http://www.mir.com.my/rb/photography...S-RT/index.htm
Wogole to ten przeciek jakis taki kiepski dosyc i malo wiarygodny... 22mp przez pol (bo matryca ma miec 36x24 a nie 48x36) da raptem 11mp w 1ds'ie... Po szesnastu? Bzdura. Ceny canon tez nie wywinduje do poziomu wyzszego niz obecne ceny 1ds'a.
...
Nie, no tego 2xFullFrame cameras to już nawet komentować mi się nie chciało![]()
ISO 6400 bardzo by sie przydalo gdyby machneli sie znowu na 10fps z nieruchomym lustrem. Ale to chyba troche jeszcze nie teraz.
...
cm?Zamieszczone przez KuchateK
![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Mnie by to bardzo nie przeszkadzalo jak by miala cm
Niestety na wiecej niz mm nie mozna liczyc narazie od Canona.
...
Mnie się wydaje, że te informacje mają taką samą wartość jak wypociny Pana Kena Rockwella dotyczące D80 czyli żadną. To już dane tego 3D wyglądają znacznie bardziej wiarygodnie. Może prawdą jest, że specjalnie rozsiewają plotki żeby zamącić to co "prawdziwego" już przeciekło.
Nie jest też wykluczone że Canon pracuje nad matrycami ale do średniego formatu. W końcu czemu nie mają ugryźć kawałka z tego tortu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
OdszczekujeZamieszczone przez gietrzy
Kolejny cytat tego samego pana
We are not ready for more than 22-24MP sensors at the time for DSLR cameras but...
... in the University I work we have a project on improving Dynamic Range on any sensor. We do not work for Canon or Sony or Mamiya. In fact we test their beta-Sensors and give them free information and maybe they will contribute to the project.Zamieszczone przez gietrzy
New lenses will have a divider (/) factor for the lenses just the opposite of the 1.3 or 1.6 multiplier (x) factor on the EF-s lenses.
Current lenses will not be unusable, just "divided". For example a 50mm will be 35mm on the new 2xFF sensor. Nobody understood it from my first post? Maybe it is my bad English. Read more carefully my first post.
Czy jest tu na bordzie ktoś kto mi to wytłumaczy bo obawiam się że facet mówi prawdę
Czy ja dobrze rozumuje, że zapodadzą 36x48 i EF'y będą cropami ????![]()
the silence is deafening
Witam ,
kolejne informacje :http://forums.dpreview.com/forums/re...64590&page=1:D
poprostu ;-)Zamieszczone przez toma20D
the silence is deafening