Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
Poza tym ta dyskusja trąca onanizmem sprzętowym, liczy się robienie zdjęć a sprzęt jest ważny ale zawsze na drugim miejscu.
to nie jest onanizm tylko zimna kalkulacja... juz raz taki dylemt miałem wybrałem 30D do dzis nie wiem czy słusznie ale mam i robie tym co mam... ta wyższosc D200 widze równiez z mojego niezwykle subiektywnego punktu widzenia... który powoduje równiez to iż nikt mnie nie przekona ze ktorykolwiek tamron 17-50 czy28-75 jest lepszy od 17-40L. tym elmentem jest solidnosc konstrukcji... i mam w d.. menu i inne rzeczy bo tego sie mozna nauczyc choc programowalne przycicski to jednak cos czego w 30D brakuje... ale mi najbardziej brakuje tej obudowy ktora teoretycznie jak spojrzec na mateiały jest identyczna... a jednak nie do konca 30d kupiłem tylko i wyłącznie ze wzgledu na matryce bo w sumie nie miałem szkieł ani jednego ani drugiego analogowa miałem Leice... i jesli porównywac fotki na ekranie kompa to jednak Canon wypada tu lepiej... ale na papierze ta przewaga gdzies ginie... a solidnosc konstrukcji i jednak jakby nie patrzec lepszy AF pozostają stad kiedy zapytanoo co by mnie przekonało do 3D napisałem ze uszczelniona obudowa z nikona i to najlepiej nie D200 ale D2X'a i lepszy AF