Strona 113 z 163 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Najnowszy EOS Newsletter
    New year, new rumours

With the annual PMA photo dealer convention and trade show taking place in Las Vegas in a few weeks (see PMAI) rumours of new EOS products are starting to appear.

For the most part, the rumours are based on speculation. These days, Canon guards information about new DSLR products very closely - even the names of new cameras are known by only a few select groups of people before the launch day.

If the last few years are a reliable guide, there will be a press conference in the third week of February. If there are any new EOS products, we will send an EOS-mail newsletter giving you details.

In the meantime, don't rely on what you see on the internet. For example, there is currently an EF 50mm f1.8L lens for sale on eBay. The only problem is that Canon has never manufactured an L-series 50mm f1.8 lens!
    To raczej 100% pewne źródło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

tak wogole to ten wątek raczej w hydepark byc powinien bo juz dawno rozstał sie z realiami...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Skipper - jest dobrze, to nie są żadne gdybania.
    Podobno Canon wchodzi w system 4/3 - słyszeliście?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta

kurna , serio , na początku ten temat był ciekawy , teraz to już totalny "offroad" ;]
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

4 nowe ficzery co 3 lata

nie wierze... z reguly dodawanie ficzerow (poza pakowaniem fps-ow i punktow AF) zajmuje im kilka dobrych lat. czasem dluzej
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Skipper - jest dobrze, to nie są żadne gdybania.
    Też raczej trudno uwierzyć. Canon to taka "Zosia samosia". Raczej wolą promować coś swojego niż przyłączać sie do jakichś gotowych rozwiązań.
    A po za tym: "I co oni będą z tego mieli?"
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Może ktoś mi podać jakikolwiek plus formatu 4/3 ? Bo pozatym, że pasuje świetnie na tapetę pulpitu innego atrybutu znaleźć nie mogę. w Labach chamsko ucinają ... A większość drukarek jest przygotowanych do 3:2. Zresztą osobiście wolę 3:2, zupełnie inaczej się kadruje ... według mnie lepiej ; D i zasady podziału kadru z przed xx lat nadal mają zastosowanie w 3/2 a w 4/3 już nie jest tak kolorowo.

Może coś przeoczyłem ?

EDIT : Wydaje mi się, że powinno się dążyć do fotograficznej doskonałosci - analogów (tam przecież format był 3:2) a nie od nich uciekać ...
    Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 02-02-2007 o 10:22
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    EDIT : Wydaje mi się, że powinno się dążyć do fotograficznej doskonałosci - analogów (tam przecież format był 3:2) a nie od nich uciekać ...
    "Fotograficzna doskonałość" to rzecz bardzo względna. Dla mnie rzeczona brzmi "6x6".
    Rok temu Olek zapowiadał co prawda puchę w kwadracie, ale niestety na zapowiedziach się skończyło. Szkoda, bo może okazałoby się, że jest na to spory rynek i ktoś jeszcze zdecydowałby się na wypuszczenie takiej puszki w małoobrazkowym formacie.
    edit: adamek
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Może ktoś mi podać jakikolwiek plus formatu 4/3 ? Bo pozatym, że pasuje świetnie na tapetę pulpitu innego atrybutu znaleźć nie mogę. w Labach chamsko ucinają ... A większość drukarek jest przygotowanych do 3:2. Zresztą osobiście wolę 3:2, zupełnie inaczej się kadruje ... według mnie lepiej ; D i zasady podziału kadru z przed xx lat nadal mają zastosowanie w 3/2 a w 4/3 już nie jest tak kolorowo.

Może coś przeoczyłem ?

W tym artykule: http://www.bobatkins.com/photography...c_digital.html
    Bob Atkins snuje (czysto teoretyczne) rozważania w zupełnie odwrotnym kierunku - jak wprowadzić format panoramiczny na bazie APS-C.
    Nie uwzględnia jednak faktu że dużo szkieł (szczególnie nowych) przycina rzutowany obraz do formatu 24x36mm aby zminimalizować spadek kontrastu.

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak plotki, to plotki...

Przeczytałem właśnie, żę "Canon are briefing UK Pro dealers on upcoming models on Friday 23rd, embargoed till the 24th. I'm guessing the same date worldwide?
    So we should soon have more than rumours"

Ale to niestety chyba jednak kolejna plotka. Nie sądzę, żeby takie wydarzenie nastąpiło tuż przed weekendem. Czy prawdopodobne jest, że C przedstawiłby nowe modele przed PMA?

Chociaż to nie pierwszy taki news. Pojawiła się też informacja o przedłużeniu sprzedaży rabatowej 30D w Stanach do 19 lutego, co ma mieć jakiś związek z premierą nowego korpusu.

Strona 113 z 163 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów