To raczej 100% pewne źródło.Zamieszczone przez Najnowszy EOS Newsletter
To raczej 100% pewne źródło.Zamieszczone przez Najnowszy EOS Newsletter
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tak wogole to ten wątek raczej w hydepark byc powinien bo juz dawno rozstał sie z realiami...![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Skipper - jest dobrze, to nie są żadne gdybania.
Podobno Canon wchodzi w system 4/3 - słyszeliście?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może ktoś mi podać jakikolwiek plus formatu 4/3 ? Bo pozatym, że pasuje świetnie na tapetę pulpitu innego atrybutu znaleźć nie mogę.w Labach chamsko ucinają ... A większość drukarek jest przygotowanych do 3:2. Zresztą osobiście wolę 3:2, zupełnie inaczej się kadruje ... według mnie lepiej ; D i zasady podziału kadru z przed xx lat nadal mają zastosowanie w 3/2 a w 4/3 już nie jest tak kolorowo.
![]()
Może coś przeoczyłem ?
EDIT : Wydaje mi się, że powinno się dążyć do fotograficznej doskonałosci - analogów (tam przecież format był 3:2) a nie od nich uciekać ...
Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 02-02-2007 o 10:22
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
"Fotograficzna doskonałość" to rzecz bardzo względna. Dla mnie rzeczona brzmi "6x6".
Rok temu Olek zapowiadał co prawda puchę w kwadracie, ale niestety na zapowiedziach się skończyło. Szkoda, bo może okazałoby się, że jest na to spory rynek i ktoś jeszcze zdecydowałby się na wypuszczenie takiej puszki w małoobrazkowym formacie.
edit: adamek![]()
![]()
![]()
Jarek
W tym artykule: http://www.bobatkins.com/photography...c_digital.html
Bob Atkins snuje (czysto teoretyczne) rozważania w zupełnie odwrotnym kierunku - jak wprowadzić format panoramiczny na bazie APS-C.
Nie uwzględnia jednak faktu że dużo szkieł (szczególnie nowych) przycina rzutowany obraz do formatu 24x36mm aby zminimalizować spadek kontrastu.
Jak plotki, to plotki...
Przeczytałem właśnie, żę "Canon are briefing UK Pro dealers on upcoming models on Friday 23rd, embargoed till the 24th. I'm guessing the same date worldwide?
So we should soon have more than rumours"
Ale to niestety chyba jednak kolejna plotka. Nie sądzę, żeby takie wydarzenie nastąpiło tuż przed weekendem. Czy prawdopodobne jest, że C przedstawiłby nowe modele przed PMA?![]()
Chociaż to nie pierwszy taki news. Pojawiła się też informacja o przedłużeniu sprzedaży rabatowej 30D w Stanach do 19 lutego, co ma mieć jakiś związek z premierą nowego korpusu.