Strona 112 z 163 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sugerujesz , że fora Canona to jakieś wiarygodne źródła informacji ? No w sumie biorąc pod uwagę naszą Bonkową 3D ..
    Eee, to tak bardziej w ramach informacji/ciekawostki. Tam też prawie się biją o to co będzie i kiedy

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Canon EOS 1D Mark III [...] (2007 January)
    He, he... To na pewno się sprawdzi...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Talking

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Znalazłem na włoskim forum Canona:

Canon EOS 1D Mark III: 12Mp, x1.2 and DIGIC III, 8,5fps and raw until 25 every, dust removals and length grip crisis possible (grip détachable en kit French expressions are like this), SD+CF and Wifi. (2007 January) - 3000Eur
    AF improve, photometry improvements and iso3200 picture qualities the improvements and jpg picture quality improvements become accomplished plentifully: The d it appears to be being an efficiency improvement which [cik] 3 is common.

- Canon EOS 40D 10Mp, x1.6 and DIGIC III and 5fps, dust removal, ISO de 100 a 3200, AF side strongs-point extend or the improvement of AF efficiencies is forecast (PMA 2007 April) - 1200Eur
    To juz sie pomalu nudne robi, tak szczerze mowiac. Nie ma ktos zaznajomionego studenta psychologii czy czego takiego, ktory sie do pracy magisterskiej szykuje?? Mam dla takiej osoby pare pomyslow na temat pracy z analizy zachowan w internecie:
    1. "Ile zacytowan w internecie przerabia wish-list'e na pelnoprawny rumour" :P
    2. "Onanizm sprzetowy w aspekcie gluchego telefonu" :P
    3. "Wplyw Bonkowej 3-ki na sprzetowo-onanistyczne zachowania stadne na forach dyskusyjnych". :P

Zdjecia idzicie robic tym co macie.
    A ja kupuje 5-tke w przyszlym tygodniu. W pupci mam czy i kiedy sie pojawi 6D, 3D, czy 16 i 3/4 D MKIIIIII.
    Zarzad domowy pozytywnie zaopiniowal inwestycje, wiec sekundy nie mysle sie zastanawiac, czy 6D bedzie mial 0.17% mniejsze szumy, czy bedzie ostro rysowal cegly, tudziez posiadal strzepywaczke do paprochow. Gruszke se kupie.
    :P

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 01-02-2007 o 19:45
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    To juz sie pomalu nudne robi, tak szczerze mowiac.
    Sorry, mjastrzebski, ale chyba nikt nie każe Ci tutaj zaglądać? Nikt Ci również nie zabrania już teraz 5d kupować?
    Ja jak na razie wstrzymuje się z zakupem 5D, bo mi się nie spieszy, aparat mam i zdjęcia pstrykam... Aż za dużo
    A to wszystko tutaj trzeba czytać z przymrużeniem oka. Ja tak robie i bawię się świetnie
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Widzę ciśnienie macie jak nastolatki przed pierwszym okresem
    Jak już coś nowego wyskoczy to załóżcie osobny wątek co bym wiedział. Tutaj póki co, nie ma sensu zaglądać
    Niech no któryś weźmie w końcu dupę w garść i do wróżki się przejedzie
    Albo STS'y obstawiajcie ;-)

PS. Wiem, że nikt nie każe mi tu zaglądać :P

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Widzę ciśnienie macie jak nastolatki przed pierwszym okresem
    To typowe objawy zespołu napięcia przednowopuszkowego

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A macie jakies informacje na temat nowych szkiel.
    Moze by tak 35mm f/2 zmodernizowali.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    A macie jakies informacje na temat nowych szkiel.
    Moze by tak 35mm f/2 zmodernizowali.
    Też bym chiał, ale to raczej mało prawdopodobne. Amatorskie stałki, z wyłączeniem portretówek i macro oczywiście, to teraz produkt niszowy i moim zdaniem prędzej zrezygnują z produkcji niż go zmodernizują.... i obym się mylił
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Też bym chiał, ale to raczej mało prawdopodobne. Amatorskie stałki, z wyłączeniem portretówek i macro oczywiście, to teraz produkt niszowy i moim zdaniem prędzej zrezygnują z produkcji niż go zmodernizują.... i obym się mylił
    Szczerze wątpię. Straciliby część klientów, którzy teraz wypruwają się na wersje jaśniejsze. Zresztą tym ciemniejszym stałkom też niewiele brakuje:
    http://www.grabek.pl/chwilowe/IMG_7719.jpg
    (duży plik bez obróbki i kompresji)
    85/1.8 przy f/2 sam byłem mocno zdziwony. Więc czasem powstaje pytanie, czy naprawdę warto wydać te kilka tysięcy więcej.
    Przy okazji 35L wiem, że warto (zupełnie inne szkło), ale przy 85L ciągle mam wątpliwości.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Chcesz powiedziec, ze jesli konkurencja nie wypusci podobnego/lepszego technologicznie sprzetu niz w/w puszki, to Canon nie ruszy do przodu z nowymi body?
    Bardzo prawdopodobne. Zresztą w przypadku jedynek tak jest. Wstrzymują już któryś raz. Bo po co się wychylać.

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Marketingowo masz racje, ale rozwojowo... takie myslenie blokuje rozwijanie technologii. Zawsze jest niebezpiecenstwo, ze konkurencja moze wskoczyc z czyms lepszym i co wtedy?
    Nic nie blokuje. Technologie rozwijają nieustannie. Tylko większość ląduje w szafie/sejfie/komputerze lub w innych zastosowaniach. I na ogół nie widzi światła dziennego. Podstawa to być o krok przed konkurencją ale nie więcej. Zresztą to jest też częściowo odpowiedź na pytanie dlaczego 5D jest taki a nie inny. W jakim celu robić super mega wypasioną puszkę jak i tak konkurenci nie mają nic do zaoferowania w tym segmencie - czysty marketing.
    Chodzą słuchy że Sony pracuje nad FF-em w związku z tym nie jest wykluczone że canon nadal będzie się wstrzymywał z wypuszczeniem czegoś nowego w tym segmencie.
    Jak konkurencja wyskoczy z czymś lepszym to wyciągną z szafy co trzeba. Zresztą i tak mają na rynku kilka rzeczy których inni nie mają (DO, FF). I więcej nie potrzeba .

Po za tym Canon stosuje bezwzględną zasadę:
    - Chcesz to masz najlepsze puszki i system na rynku ale płać (jak za woły - to fakt), a jak się nie podoba to spier..... do konkurencji.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 112 z 163 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów