Strona 101 z 190 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Coś już napisał

Domyślnie

co najwyzej pokażą odpicowane 5ds ktore nie bedzie sie roznic od starego praktycznie niczym, ale w ulotkach bedzie promowane jako "najnowszy i najlepszy aparat cyfrowy".
    Nikon cos takiego zrobil w przypadku d70 i d70s, cena nowego modelu wzrosla a uzytkownicy ciesza sie ze kupili nowsze body
    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzesiekK Zobacz posta
    co najwyzej pokażą odpicowane 5ds ktore nie bedzie sie roznic od starego praktycznie niczym, ale w ulotkach bedzie promowane jako "najnowszy i najlepszy aparat cyfrowy".
    Nikon cos takiego zrobil w przypadku d70 i d70s, cena nowego modelu wzrosla a uzytkownicy ciesza sie ze kupili nowsze body
    Raczej nie sądzę żeby tak było. Canon jest póki co samotny na polu innowacji ale to nie przeszkadza im od czasu do czasu wypuszczać coś ciekawego i nowego. Po za tym w tym roku jest jubileusz i myślę że będą chcieli zabłysnąć. Sony pracuje intensywnie nad FF-em o czym sądzę, że w Canonie więdzą więcej niż my. Także strategia zakładająca że jesteśmy najlepsi i możemy nic nie robić albo prawie nic to nie jest racjonalna droga z ich punktu widzenia. A Canon jest też bardzo dobrze znany (oprócz zarabiania pieniędzy) z umiejętności przewidywania sytuacji na rynku. Zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Dawno nie bylo zadnych nowych spekulacji :-)
    Na FM jest super post odnośnie dylematów Canona (inside info). Po krótce: Według Canona dobrze byłoby wypuścić i 3D i 7D w tym samym czasie.
    Wszyscy wiemy, że Canon pokazuje "tylko" 2 puszki jednocześnie.
    30D wymaga natychmiastowej aktualizacji dzięki i D80 i K10D...nowa 1Dynka miała być pokazana na Photokinie 2006...
    ...Jarek napisał 14 stycznia o prototypie 3D a Uwe Steinmueller dziś (1/20/2007) na swojej stronce wystawił i 1Ds2 i 1D2 na sprzedaż...

PMA - nowa 1Dynka, nowy 30D
    IFA - nowe FF

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    Zgodnie ze znanym kalkulatorem megapikseli 12MP wystarcza do zachowania fotograficznej jakości zdjęcia 300x400cm, jeśli ogląda się je z odległości ~350cm lub więcej.
    Mam w domu sciane 300x400. Nie mam niestety mozliwosci ogladac jej z odleglosci 350cm. Co wtedy? Wybacz, ale duze zdjecie nie znaczy ze nalezy je ogladac z ilus metrow zeby widziec cale na raz.

Cala frajda sie zaczyna kiedy mozna podchodzic, podchodzic i odkrywac ciagle nowe detale.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kiedyś moja ciotka miała cholernie drogą fototapetę, tak właśnie 4m na 2.5m Mogłem godzinami ślęczeć z nosem w ścianie Tak jak napisał Kuchatek, takie zdjęcie to taka "przygoda", gdzie ciągle się coś nowego odkrywa.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Mam w domu sciane 300x400. Nie mam niestety mozliwosci ogladac jej z odleglosci 350cm. Co wtedy? Wybacz, ale duze zdjecie nie znaczy ze nalezy je ogladac z ilus metrow zeby widziec cale na raz.

Cala frajda sie zaczyna kiedy mozna podchodzic, podchodzic i odkrywac ciagle nowe detale.
    A niby czemu robienie fototapety wysokiej rozdzielczości na powierzchnie 300x400cm ma umożliwić małoobrazkowy 5D? To fajnie mieć aparat do wszystkiego, ale chyba macie zbyt wygórowane oczekiwania.

Domyślnie

Wybaczcie, bo trochę nie ten tego.
    Nie widzę najmniejszego powodu, by zwiększać ilość MPxl. Dla ponad 90% nas to w zupełności wystarcza. Dla osób takich jak Snowboarder czy też innych wielbicieli delektowania się wydrukami wielkoformatowymi z nosem w ścianie jest Hasselblad. I dowcip moim zdaniem nie powinien polegać na pakowaniu w puszkę małoformatową coraz to większych rozdzielczości, tylko na obniżce cen średniego formatu.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Widzę, że administrator tego forum ma w swojej psiarni prawdziwego charta wyścigowego. Tak bardzo wyścigowego, że zerwał mu się z łańcucha i w amoku wynikającym z nagłego przypływu swobody dał mi ostrzeżenie za to, że podobno kogoś obraziłem

Cóż... mnie administracja osiedla na którym mieszkam obliguje do tego, żebym swojemu owczarkowi zakładał kaganiec, gdy wychodzę z nim na spacer ;-) Myślę, że ewentualność zastosowania podobnych zasad na tym forum byłaby warta wzięcia pod uwagę ;-)

Acha - dopóki rzeczony chart biega luzem i samopas może zwrócę uwagę na fakt, że nikogo w tym poście nie obrażam nazywając psem. To tylko porównanie sytuacji, zwane w języku polskim ANALOGIĄ Jestem pewien, że rzeczony chart otarł się kiedyś o ten termin w trakcie swojego żmudnego procesu edukacji

A za powyższe dostajesz kolejne.
    -------------------------------------------

Zaś wracając do tematu ;-)

Kuchatek, muflon - wiem, niektórzy na mieście podchodzą na metr do bannerów reklamowych drukowanych na siatce. Nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić co ciekawego oprócz oczek tej siatki tam widzą, ale widocznie coś tam jest

Mi się zawsze wydawało, że oglądanie np. portretu nie polega na przyglądaniu się samej tęczówce oka, tylko na podziwianiu całości... a więc należy robić to z takiej odległości, żeby całość dała się ogarnąć wzrokiem. Ale oczywiście rozumiem, że niektórzy są po prostu analitykami pikseli, a nie koneserami fotografii. Dokładnie tak, jak niektórzy są onanistami sprzętowymi, a nie fotografami ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    Kuchatek, muflon - wiem, niektórzy na mieście podchodzą na metr do bannerów reklamowych drukowanych na siatce. Nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić co ciekawego oprócz oczek tej siatki tam widzą, ale widocznie coś tam jest
    Jasne - ja nie jestem zwolennikiem tego żeby z powodu tego że ktoś czasem chce wydrukować fototapetę, wszystkie aparaty powinny mieć 50Mpix Zresztą już pewnie wcześniej wyjdą niedoskonałości optyki. Ale sztywne podpieranie się kalkulatorem ("nie ma sensu, bo o tu tak wychodzi") to takie samo przegięcie w drugą stronę.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niezadowolenie jest motorem postępu Panie Damianie, i prędzej czy puźniej jeśli ludzie czegoś pragną to to dostają. Ne widzę nic złego w tym że ktoś chciałby by puszka wielkości 1D dawała odbitki 4000x3000, wręcz przeciwnie mi też byłoby to na rękę To co już o swoich mażeniach mówić nie wolno bo Pan Damian ma odmienne zdanie, jak Ci wystarczy to co masz to proszę bardzo żyj szczęśliwie i pozwól żyć innym ;p

Strona 101 z 190 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów