Page 100 of 190 FirstFirst ... 50909899100101102110150 ... LastLast
Results 991 to 1,000 of 1895

Thread: Cos nowego na horyzoncie?

Dopiero zaczyna

Quote Originally Posted by snowboarder View Post
    Rozmawialem z nim -
    masz pomysl jak wydrukowac 12MP plik na plytach powiedzmy -
    3 na 4 metry?
    Normalnie.

Zgodnie ze znanym kalkulatorem megapikseli 12MP wystarcza do zachowania fotograficznej jakości zdjęcia 300x400cm, jeśli ogląda się je z odległości ~350cm lub więcej. I to się sprawdza w praniu, widziałem wydruki wielkoformatowe o powierzchniach rzędu kilkuset metrów kwadratowych - myślisz, że niby czym były te zdjęcia robione, że pikseli wystarczyło? Teleskopem Hubble'a??

Eeeeech... żeby to jeszcze jakaś blondynka napisała, to bym może zrozumiał. Ale jak czytam takie brednie w wypowiedziach osób, które fotografują i na dodatek (podobno ) znają się na tym, to mi zajady od śmiechu pękają. Podreperowałbyś swoją wiedzę na temat wydolności ludzkiego oka, bo mocno pod tym względem kulejesz

No, chyba że jesteś typowym onanistą sprzętowym i nic ponadto, takim, który sprawdza ostrość na zdjęciu w Photoshopie piksel po pikselu, odbitki B1 ogląda... to znaczy chciałem powiedzieć analizuje z odległości 5cm z użyciem lupy, a numerki w specyfikacji sprzętu mają na niego taki sam magiczny wpływ, jak na tabuny lamusów kupujących w Carrefour czy Tesco komputery na zasadzie "o rany!! komputer 3GHz, i tylko 1500zl!! ale okazja!!"

Jeśli tak, to... przepraszam, że rozsypałem ci klocki i poprzewracałem foremki - już wychodzę z tej piaskownicy i nie przeszkadzam

AF z D2X/D2H (9 krzyżowych na całej powierzchni klatki). Wymieniam od razu.
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Pełne uzależnienie oskarkowy's Avatar

Quote Originally Posted by Zaibatsu View Post
    Oskarkowy halo halo masz już tą przedprodukcyjną 3-kę ??????????
    Ciągle na etapie "już za minutkę, już za momencik" :-(
    Myślisz, że sam nie jestem ciekaw? Niestety akcja jest czysto grzecznościowa i zupełnie nie ode mnie zależy.
    Quote Originally Posted by Nemeo View Post
    Co waszym zdaniem musiałby mieć 3D w stosunku do 5D, żebyście go kupili za te ... powiedzmy 12.000 PLN ?
    1. EC
    2. lepszy AF
    3. koniecznie FF
    i niech kurde nie skrzypi
    Last edited by oskarkowy; 20-01-2007 at 10:10 AM.
    Jarek

Pełne uzależnienie Mac's Avatar

Oskarkowy trzymasz nas w niepewności ale z tego co piszesz nie ma co narzekać pozostaje tylko cierpliwość.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie trampek's Avatar

a ja oczekyje ze trojka obnizy cene 5d do powiedzmy 6000. tyle od niej wymagam. przynajmniej jak na moje potrzeby..
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

gajowy akustyk's Avatar

ech... rozczulacie mnie ;-) Canon, nie majacy w tej dzialce zadnej konkurencji cenowej mialby wprowadzac sam z siebie, bez wyraznej potrzeby sprzet istotnie lepszy (nie podpicowany, podszlifowany, tylko istotnie dopakowany bajerami), a obnizac ceny juz istniejacego, ktory z braku alternatyw sprzedaje sie dobrze?

ech... tylko, ze zycie to nie jest "Krolewna Sniezka", "Dawno temu w trawie" czy nawet "Gwiezdne Wojny" i dobro niekoniecznie zwycieza, a szlachetni niekoniecznie sa nagradzani. raczej odwrotnie - biznes to takie *******o obliczone na krojenie bogatych i dawanie jeszcze bogatszym...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member MMM's Avatar

Quote Originally Posted by akustyk View Post
    ech... rozczulacie mnie ;-) Canon, nie majacy w tej dzialce zadnej konkurencji cenowej mialby wprowadzac sam z siebie, bez wyraznej potrzeby sprzet istotnie lepszy (nie podpicowany, podszlifowany, tylko istotnie dopakowany bajerami), a obnizac ceny juz istniejacego, ktory z braku alternatyw sprzedaje sie dobrze?
    Muszą coś dać do 40D bo konkurencja daje sie we znaki. A skoro tak, to 6D nie może być gorszy i jeśli cena zostanie na tym samym poziomie co teraz to nowe bajery musza się w nim pojawić.

Pełne uzależnienie paweleverest's Avatar

Gdybania gdybaniami ale ja ma takie typy na 3D :

Wersja pierwsza 3D= 1dmkIIN (ta sama matryca APS-H AF itd ) w mniejszej nieuszczelnionej puszce bez gripa + wodotryski Cena w okolicy 9500zł - byłbym z niej suuuuuper zadowolony.

Wrerskja druga 3D= 5D z 5 klatkami na sekunde + wodotryski cena 9500zł - ta wersja już nie była by dla mnie taką pokusą

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by DamianPa View Post
    Normalnie.

Zgodnie ze znanym kalkulatorem megapikseli 12MP wystarcza do zachowania fotograficznej jakości zdjęcia 300x400cm, jeśli ogląda się je z odległości ~350cm lub więcej. I to się sprawdza w praniu, widziałem wydruki wielkoformatowe o powierzchniach rzędu kilkuset metrów kwadratowych - myślisz, że niby czym były te zdjęcia robione, że pikseli wystarczyło? Teleskopem Hubble'a??

Eeeeech... żeby to jeszcze jakaś blondynka napisała...
    A skad wiesz, ze ja nie jestem blondynka? Nie przypominam sobie,
    zebysmy sie kiedys widzieli... Zreszta sadzac po poscie srednia
    przyjemnosc mnie ominela...

Uzywaj sobie swoich kalkulatorow, swojego czasu Moose Peterson
    zrobil zdjecie Coolpixem 950 i powiekszenie bylo ogromnych
    rozmiarow posterem na Sunset Blvd. W/g niego tez bylo super
    jakosci i w sumie w/g twojego "znanego kalkulatora" z
    odleglosci 100 metrow wygladal ekstra...
    Wtedy Moose robil tez zdjecia pierwszym 1MP Nikonem D1
    i wszystkim udowadnial, ze nigdy lepsza rozdzielczosc nie bedzie
    mu potrzebna...

Ja jestem onanista i mi wydruk 3x4 metry z 12 MP tak sobie sie
    podoba. Nie wystarcza mi, ze z odleglosci 4 metrow widac
    co to jest...

gajowy akustyk's Avatar

Quote Originally Posted by MMM View Post
    Muszą coś dać do 40D bo konkurencja daje sie we znaki. A skoro tak, to 6D nie może być gorszy i jeśli cena zostanie na tym samym poziomie co teraz to nowe bajery musza się w nim pojawić.
    kto powiedzial, ze teraz bedzie 40D?

skoro mnostwo osob w tej chwili odpuszcza sobie 30D i od razu ciula na 5D, to Canon musialby byc mocno glupi, zeby odbierac im ta mozliwosc wydania dodatkowych pieniedzy. a Canonowi mozna bardzo wiele zarzucic, ale nie brak umiejetnosci wysysania naiwniakow z forsy. w tym sa perfekcyjni jak bez mala Microsoft

na oko, to linia xxD bedzie prawdopodobnie z czasem obnizana, rownolegle z linia xxxD. cenowo i ficzerowo. tak zeby watpiacy mieli szanse przekonac sie, ze lepiej kupic 5D. ktore poki co jest niezagrozone i wszelkie mysli na temat jego upgrade'u mozna sobie miedzy bajki wlozyc. do czasu pojawienia sie jakiejkolwiek konkurencji na rynku 5D bedzie, podobnie jak dzis jedynki, utrzymywany w dluzszym niz 18-miesieczny cyklu produkcyjnym. why fix if it ain't broken?

sorry, jesli kogos pozbawilem marzen o 137-polowym AF, 73 fps-ach, uszczelnianym body FF za 5000zl. ale tu wystarczy glowa ruszyc, zeby wybic sobie z glowy takie bzdurne pomysly. jak to bylo w starym kawale: sorry Winnetou, ale biznes is biznes
    Last edited by akustyk; 20-01-2007 at 01:55 PM.
    www albo tez flickr

Page 100 of 190 FirstFirst ... 50909899100101102110150 ... LastLast