Strona 100 z 163 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ale ponoć nowa jedynka ma zastąpić oba dzisiejsze 1DIIN oraz 1DsII, więc jakby dodac cenę obu, to może by i tyle wyszło? ;-)
    1D kosztuje niecale 4 tysiace dolcow. Jak myslisz? Ilu kupi sprzet 9 tysiecy drozej tylko dlatego ze ma jakies FF i mpix ktore mu kompletnie nie potrzebne w pracy? Za te pieniadze moze miec trzy 1DmkIIN. Takie tlumaczenia sa glupie. Dwa w jednym nie znaczy, ze cene tez mnozymy. Mimo wszystko dostajesz jeden (!) aparat.

Cena laczonego modelu moze byc co najwyzej pomiedzy obecnymi jedynkami, w granicach 5k$. A tak naprawde powinna byc w cenie obecnego 1DmkIIN. W innym wypadku obecni posiadacze szybszego i tanszego modelu zostaja na lodzie, a to Canonowi nie wyjdzie na dobre.

Te 13k euro moglo sie przysnic tylko jakiemus kiepskiemu trollowi futuryscie. Pucha w tej cenie nie zaistnieje na rynku jako zastepca obecnych modeli, bo nikt normalny tego nie kupi. Canon do tej pory nowszym modelom systematycznie obniza ceny w stosunku do poprzednikow, wiec takie ploty to imho kompletna bzdura.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Emocje coraz większe, z jednej strony czekamy na relację oskarkowego z drugiej cały czas snujemy domysły a Vitez już szykuje kasę.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Emocje coraz większe, z jednej strony czekamy na relację oskarkowego z drugiej cały czas snujemy domysły a Vitez już szykuje kasę.
    A Ty co, narrator ??

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrSaint Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    A Ty co, narrator ??
    po prostu tekst miesiąca....
    mało z fotela nie spadłem
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Gdybanie na temat nowej puszki mnie nie podnieca bo cokolwiek to bedzie to i tak nie kupie. "Piatka" mi w zupelnosci wystarcza.

Bardziej czekam na nowe szkielka. Na dpreview juz tez gdybaja co nowego Japonce pokaza i wypisuja wishlist. Wsrod durnych propozycji typu 18-200mm IS, bardzo czesto pojawia sie jednak 20/2L. Jak widac nie tylko my o tym myslimy. Jeszcze zeby w Japonii o tym pomysleli to byloby dobrze.

Czas pokaze ile w tym prawdy. A prawda jest ze porzadna 20-stka jest bardzo pozadana. Ale taka porzadna czyli z minimalnymi znieszktalceniami i CA, ostry w centrum od pelnej dziury i na calej klatce gdzies przy f/5.6-11. Do tego nawet nie musialby byc f/2L. Do krajobrazu jak znalazl.
    Ech, marzenia...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Bardziej czekam na nowe szkielka. Na dpreview juz tez gdybaja co nowego Japonce pokaza i wypisuja wishlist. Wsrod durnych propozycji typu 18-200mm IS, bardzo czesto pojawia sie jednak 20/2L. Jak widac nie tylko my o tym myslimy. Jeszcze zeby w Japonii o tym pomysleli to byloby dobrze.
    do niedawna wszystkie L-ki "krotsze" byly co dwa stopnie: a wiec odliczajac od 135L: nie 100, ale 85L, nie 50 (do niedawna!) ale 35L, nie 28 ale 24L, nie 20 ale 14L. czy celowo czy przez przypadek - nie wiem

za dobra 20-tka do cyfry jestem calym sercem. bardziej za wypasiona 24-ka, bo to z punktu widzenia landszaftow jednak najlepszy szeroki kat, ale i 20-tka nie do pogardzenia dla reporterow czy okazyjnie "widoczkow"

Canon ostatnio jakby sie zaczal przejmowac szklami. w sumie niedziwne, bo korpusy powyzej polki amatorskiej sa mniej lub bardziej przed konkurencja, wiec wypadaloby teraz kroic uzyszkodnikow za soczewki fluorytowe

jestem za wypasiona cyfrowa 24-ka. i moze 20 z IS-em?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jestem za wypasiona cyfrowa 24-ka. i moze 20 z IS-em?
    A po co do tak szerokich szkiel wkładać IS? Skory czasy i tak są na granicy rzucania lustra, ruchu człowieka w kadrze itp, to po co tam IS?
    Ile zejdziesz z tej 1/20? Myślisz, że do 1/4? Tam już nie potrzeba wytłumiać mikrowibracji, tylko pieprznięcie lustrem czy ruchy dłoni ;ub bujanie się ramion.
    IMO IS ma świetne zastosowanie w długich szkłach. Pozwala na zejście z 1/200 do 1/60 i to jest ogromny zysk. Ale wywalczenie z 1/20 na 1/15 (bo realnie więcej z powtarzalnymi efektami nie zejdziesz), to już bez sensu.
    Tym bardziej, że wielu fotografów przy 24mm te 1/15 utrzymuje bez problemu z ręki.
    Jarek

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

40D
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    40D
    taa... widziałem już na innym forum... najlepsze jest miejsce na kciuk
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Marny fake. Tylne kółko jest w róznych miejscach na widoku z tyłu i z boku.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 100 z 163 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów