Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: co przeciwstawić można g6

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie co przeciwstawić można g6

zamieżałem sobie zakupić jakiś DSLR ale ze względu a koszty kupuje 30v +28-135IS + 58EX a do tego mam jeszcze na na jakiś kompakt cyfrowy. Czy będę zadowolony z g6 może g5 albo jeszcze coś z innej stajni??? Zdjęcia robić będę ja i laik moja żona.
    A jeszcze jedno zagęszczenie matrycy w g6 nie zwiększyło jej szumów?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: co przeciwstawić można g6

Cytat Zamieszczone przez gorek
    A jeszcze jedno zagęszczenie matrycy w g6 nie zwiększyło jej szumów?
    Zwiekszylo, jednoczesnie zmniejszajac jakosc obiektywu. Najprzyjemniejszy kompromis pomiedzy uzytecznoscia, iloscia pikseli, jakoscia obiektywu i zdjec masz w G3. G5 ma to samo co G3 + troche bajerow + wiecej pikseli na tej samej wielkosci matrycy = rowniez odrobine wieksze szumy i gorsza jakosc nizG3.

Btw... 30V body = ok 1 tys zl, G5 = ok 2 tys zl
    Mogles wydac forse na uzywane 10D/D60+28-135/Sigma 18-125 + 420EX... ale twoj wybor

Wg mnie nie oplaca sie wydawac ok 2 tys na G5/G6 ... trzymaj pieniazki, dozbieraj drugie tyle i juz masz przyjemne body cyfrowe, moze nawet na 20D dozbierasz .

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Hmmm G6 pomimo matrycy wiekszej o 2MPix w stosunku do G5 (ale tej samej wielkosci fizycznej 1/1,8'') ale ponoc szumi nieco mniej ... co innego jeszcze? V3 od SONY wydaje sie byc bardzo ciekawa propozycja ... niemniej jednak mysle, ze lepiej zakupic jednak cos z Canona ... masz lampe EXa ktora bedzie z nim dzialac ... bralbym G6.
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A moze coś takiego: Nikon Coolpix 8700 . Cena bardzo zbliżona jeśli nie identyczna z G6 a to chyba jednak zdecydowanie lepszy aparacik. Ale moim zdaniem lepiej dołożyć te pare stówek i zakupić już 300D...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

cezner, wlasnie nie byłbym pewien czy tak zdecydowanie lepszy. Zdecydowanie lepszy jest na pewno Minolta A1 lub ewentualnie A2 jesli konieczna jest wieksza liczba pixeli, jednak Coolpix 8700 ponoc jest dosc nieudanym modelem . . .

Zgodze sie oczywiscie, ze niedaleko jest cenowo do 300D ...
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NimnuL
    Zgodze sie oczywiscie, ze niedaleko jest cenowo do 300D ...
    No wlasnie

halbatros
    Guest

Domyślnie

A moze coś takiego: Nikon Coolpix 8700 . Cena bardzo zbliżona jeśli nie identyczna z G6 a to chyba jednak zdecydowanie lepszy aparacik.
    Nigdy w życiu Nikon 8700 to wielka klęska, mialem go i uwazam ze nie wart jest nawet 1200zł.
    PROSZĘ NIE POROWNYWAC 8700 DO G6 !!! Te aparaty absolutnie nie moga lezeć na tej samej półce (Nikon 3 pólki nizej!!!!!)

Zobaczcie co Nikonowcy pisza o 8700 i 8800

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

...no ale czy ma sens dodawanie kaski do jeszcze bardziej zaawansowanego cyfraka od g6? jezeli fotki będę wywoływał w formacie makimum 15/21 cm.
    Moje pytanie jest czysto praktyczne bo większość odbitek jakie widziałem wywoływanych z cyfraków w nawet dobrym labie w Kielcach są poprostu kiepskie (w porównanu do tych z analoga eos 30).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gorek
    ...no ale czy ma sens dodawanie kaski do jeszcze bardziej zaawansowanego cyfraka od g6? jezeli fotki będę wywoływał w formacie makimum 15/21 cm.
    Moje pytanie jest czysto praktyczne bo większość odbitek jakie widziałem wywoływanych z cyfraków w nawet dobrym labie w Kielcach są poprostu kiepskie (w porównanu do tych z analoga eos 30).
    Z G6 wyjda ci rownie kiepskie... nie ten obiektyw na takie wielkosci odbitek . Oczywiscie to rzecz gustu.
    Ja z 10D robie wlasnie najczesciej 15x21, czasem 20x30 , i uwazam ze 15x21 to idealny rozmiar dla 6MP.... pomysl moze jednak nad 300D - na pewno beda porownywalne do tych z 30tki, a moze i lepsze.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

dzięki za szybki re:
    fakt faktem jak by nie było to pasuje mi zestaw do 300d z 30 więc dociłam do niego...... a jak odetne żone od kaski to i może tamronka dokupie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów