wrocilem z krotkiego ale intensywnego wypadu na moja ukochana Mala Fatre... pragne tym samym rozpoczac wrzucanie swiezych zdjec mojego autorstwa do tego topica...
1)
w drodze na Velky Rozsutec, troche musialem sie wyczekac zeby slonce wyszlo za chmur i ozywilo scenerie - ten strzal wydaje mi sie najladniejszy...
2)
przed dojciem na V.Rozsutec jeszcze jeden widoczek z wioska Biele w tle (dlaczego mapa nadal jest w samochodzie)
3)
tutaj juz zdjecie Tatr Wysokich, duzo poprawiane i wyciagane bo w oryginale ledwo co widac...
4)
skrzyzowanie ;-)
5)
ojj przydalby sie filtr szary bo trudno sie robi tego typu zdjecia za dnia...
6)
Velky Rozsutec z bliska. podobno jedna z najpiekniejszych gor Slowacji pod czym sie podpisuje czteroma łapami.
7)
moze gdyby nie bylo tego czegos w lewym dolnym rogu... mimo wszystko podoba mi sie ta niteczka bo przywoluje dobre wspomnienia :-)
8.
niesamowite rosna tam kwiatki, ten najbardziej przypadl mi do gustu ze wzgledu na kaktusopodobna forme :P
9)
"flagowy" kwiatek Malej Fatry ;-)
10)
Policja Slowacka pozytywnie nastawiona do turystow
-----
wypad udany i zdjecia calkiem inne od tych zrobionych na majowce... a na Malej bylem juz chyba... po raz 10!? za kazdym razem odkrywam cos nowego i ciagle mam chec wracac...