wrocilem z krotkiego ale intensywnego wypadu na moja ukochana Mala Fatre... pragne tym samym rozpoczac wrzucanie swiezych zdjec mojego autorstwa do tego topica...

1)

w drodze na Velky Rozsutec, troche musialem sie wyczekac zeby slonce wyszlo za chmur i ozywilo scenerie - ten strzal wydaje mi sie najladniejszy...

2)

przed dojciem na V.Rozsutec jeszcze jeden widoczek z wioska Biele w tle (dlaczego mapa nadal jest w samochodzie )

3)

tutaj juz zdjecie Tatr Wysokich, duzo poprawiane i wyciagane bo w oryginale ledwo co widac...

4)

skrzyzowanie ;-)

5)

ojj przydalby sie filtr szary bo trudno sie robi tego typu zdjecia za dnia...

6)

Velky Rozsutec z bliska. podobno jedna z najpiekniejszych gor Slowacji pod czym sie podpisuje czteroma łapami.

7)

moze gdyby nie bylo tego czegos w lewym dolnym rogu... mimo wszystko podoba mi sie ta niteczka bo przywoluje dobre wspomnienia :-)

8.

niesamowite rosna tam kwiatki, ten najbardziej przypadl mi do gustu ze wzgledu na kaktusopodobna forme :P

9)

"flagowy" kwiatek Malej Fatry ;-)

10)

Policja Slowacka pozytywnie nastawiona do turystow

-----
wypad udany i zdjecia calkiem inne od tych zrobionych na majowce... a na Malej bylem juz chyba... po raz 10!? za kazdym razem odkrywam cos nowego i ciagle mam chec wracac...