Bardzo ładna dziewczyna, ale ten seledyn zdecydowanie nie dla niej, raczej dla blondynki o brzoskwiniowej cerze. Zobacz co zrobił z cerą Natalii! Czerń jako uniwersalna jest OK. Wedle mnie dla Natalii będą dobre wszystkie mocno nasycone kolory ziemi, na moje oko najlepsze: ciepła czekolada mleczna, nasycone czerwienie, ciepłe ciemne zielenie, zółcienie i pomarańcze. O ile granat na włosach nie jest naturalny - powinna spróbować zastąpić go ciemnym brunatnym i pofantazjować z upinaniem włosów do zdjęć.
Najnaturalniej wygląda Natalia na 1. Pozostałe zdjęcia są ładne, ale ona sama - sztywna.
Wygląda na to, że powinieneś fotografować ją tam i wtedy, gdy czuje się swobodnie. Spróbuj ją rozbawić przed sesją, idźcie na lody, powygłupiaj się, rozśmiesz ją..
Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 11-07-2008 o 12:24
Ja tam amator, ale się wypowiem:
- ładna modelka
- na 1. nie pasuje mi kolor ściany, za bardzo mi przypomina kolor skóry przez to wszystko wydaje się takie jakieś mdłe,
- na 2. dla odmiany super kolory i światło, tylko papierki można by pozbierać,
- 3,5 - fajne,
- na 4. jakoś dziwnie te dłonie ułożone (zwłaszcza lewa)
Pozdrawiam
Body, stałki, zoomik
uwielbiam sluchac kobiet :-) powiem szczerze bez owiajania w bawelne...raczkuje w tych wszystkich koloroach i dopasowywaniu ich do danej osoby... powoli sie tego ucze ale niestety tutaj kobiety beda zawsze wiedziec lepiej :-) widzisz ja jako samiec najbardziej polubialem ta zielona sukienke :P i np zobacz na te zdjecie...dla mnie to super gra kolorow...
mam jeszcze zdjecia z czerwona sukienka "w rekawie" ;-) a z tym zafarbem na glowie zgadzam sie...dla mnie to kasztan lub ciemny braz :-) tipsy tez mi sie nie podobaja bo powinno ich nie byc
no wlasnie tutaj jest w wiekszosci przypadkow problem kiedy pracujesz z dopiero co poznana dziewczyna albo 100% amatorka... w dniu kiedy przyszla porozmawiac o zdjeciach wzialem ja na zywiol i obstrzelilem strzalami wiedzac ze i tak nic z tego nie bedzie...duzo to nam dalo bo przyzwyczaila sie do 24-70 i do mnie haha potem kawa i rozmowa o tym co chcemy zrobic... zaczynaja sie wyglupy itd. mam specyficzne podejscie do wykonywanej pracy i dziewczyny zdecydowanie dobrze sie bawia :-)) no nic popracujemy jeszcze z Natalia i za miesiac mam nadzieje zobaczycie juz inny wyraz twarzy...
de facto tak duzo strzalow poszlo ze mam problem z ich wyborem... a kazdy widzi co innego :-))
Sukienka sama w sobie jest bardzo ładna, a polubiłeś ją po podkreśla ładną figurę Natalii... Ech faceci! Patrzcie także w oczy dziewczynom!
To prawda - bardzo ładne. Ale spójrz na buzię Natalii w powiększeniu i zobacz jak ten seledyn zmienił jej tonację! Mój syn mi kiedyś pokazał takie doświadczenie: położył w pewnej odległości od siebie pomidora i cytrynę, po czym kazał popatrzeć, jak pomidor wpływa na kolor cytryny i odwrotnie. Zrób sobie to samo - rozkładaj przed twarzą modelki suknie w różnych kolorach i obserwuj, jak wpływa to na jej karnację w zależności od odcienia skóry na skrócie perspektywicznym. Niektóre kolory będą dodawać urody, niektóre ujmować. Po pewnym czasie jeden rzut oka na twarz dziewczyny Ci wystarczy.i np zobacz na te zdjecie...dla mnie to super gra kolorow...
Jeżeli to sukienka w zimnym kolorze pomidora odmiany "malinówka" - może nie być dobrze... Ale pokaż, obadamy...mam jeszcze zdjecia z czerwona sukienka "w rekawie" ;-)
A widzisz - sam widzisz!a z tym zafarbem na glowie zgadzam sie...dla mnie to kasztan lub ciemny braz :-) tipsy tez mi sie nie podobaja bo powinno ich nie byc![]()
A tipsy mogą być pod wzgledem estetycznym, kwestia koloru jedynie. Niemniej zdradzają... niechęć do pracy, co może źle zadziałać w rozmowie o pracy na przykład. Ale to już inna opowieść..
Najważniejszy jest dobry nastrój plus 1/4 autentycznego rozbawienia. Jak to osiągniesz - nawet z amatorką zrobisz fajne zdjęcia. Acha! Mała wskazówka - w każdej kobiecie jest mała dziewczynka uwielbiająca się wygłupiać - wykorzystaj to!no wlasnie tutaj jest w wiekszosci przypadkow problem kiedy pracujesz z dopiero co poznana dziewczyna albo 100% amatorka...
ja tylko patrze w oczy bo lapie je na swoje cuda haha a tak powaznie mowiac to fajnie sie pesza a nie ma nic lepszego na swiecie jak zarumieniona dziewczyna
OK pobawie sie ten sposob co powiedzialas...zaraz przetestuje na warzywach
fajna krwista marrypokaze po weekendzie... musze rawa wywolac...
jest moda na brak tipsow tudziez krotkich i takich w jednym odcieniu... to wszystko dowiedzialem sie z forum o modelekjedna cud maline dziewczyne tak zjechali za tipsy ze zdebialem!
alez mi sie was podwinalno bo widzisz...ja to taki pies na baby... wkrecam taka akcje ze hoo hoooo
a tak na marginesie to dzisiaj co chwile spotykam sie z tym ze kobieta nie potrafi sie zaprezentowac czy mowiac nie ladnie "sprzedac" swoj wizerunek... chodza zgarbione, nie wiedza co maja robic z oczami, jakie minki strzelac itd itd nawet glupie wsadzenie sobie palca w usta czy tez oblizanie warg to jest sprawa nie do przejscia... sexapilu uczymy je my mezczyzni!dobra uciekam do pracy!
Z serii najbardziej podoba mi się zdjęcie nr 2. Co bym zmienił? W zdjęciach przeszkadza zegarek - IMO zupełnie zbędny i psujący kilka ujęć.
Ostatnie zdjęcie które pokazałeś zdecydowanie słabe - światło beznadziejne (ostre cienie na oczach i pod bródką), komopozycja kuleje, a na dodatek zza zielonej sukienki widzimy czarną bieliznę. Jeśli to ma być udane zdjęcie z 'grą kolorów' to unikaj tego jak ognia :P
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
To wszystko jest brakiem wiary w siebie i w swoją urodę. Spraw żeby dziewczyna w to uwierzyła, choć na chwilkę, a najlepiej niech to zobaczy w Twoich oczach, niech się w nich przejrzy jak w lustrze! Jeżeli Ty się naprawde zachwycisz nią, ona uwierzy w siebie - wtedy w pełni sfotografujesz jej urodę.
Wykonanie mechanicznych gestów bez tej wiary będzie sztuczne, lub nawet zahaczy o wulgarność.
Jesteś pewny?sexapilu uczymy je my mezczyzni!![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 11-07-2008 o 13:46 Powód: Automerged Doublepost
rzecz gustu... dla mnie ta kobieta musi miec zegarkiprzeciez poznalem ja w sklepie z zegarkami gdzie pracuje :-)
to zdjecie bylo dla Ewy odnosnie kolorow dlatego nie jest w pierwszym koszyku... miejsce ma potencjal ale slonce bylo juz za wysoko zeby cos z tego wykrecic... wrocimy tam w pochmurny dzien :-) co do ramiaczek... nie lubie ich... ale nie dala sie przekonac zeby chodzic bez nich (kazdy wie dlaczego). pomecze temat w photoshopie...
ciesze sie ze chociaz nr 2 przypadl Ci do gustu... mi ono najbardziej sie podoba a jak narazie kazdy ze znajomych wlacznie z modelka przechodzi kolo niego obojetnie...
nie chodziło mi o to że kobieta nie powinna mieć zegarka. Sam noszę, i nie mam nic przeciwko kobietom noszącym zegarki. Wydaje mi się że na zdjęciach kobiet, zegarki czasami niepotrzebnie odwracają uwagę od głównego tematunp w zdjęciu nr 4 znalazł się blisko 'mocnego punktu' zdjęcia - co nie powinno mieć miejsca jeśli głównym tematem zdjęcia jest kobieta (co innego, gdybyś chciał zrobić zdjęcie do reklamy tego zegarka).
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 11-07-2008 o 14:54
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...