Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Zyta powie papa

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalK
    To się mogą przejechać, bo Wojciechowski wiedzę nt. ekonomii zdobywał nie tylko na SGPiS ale i w Stanach
    Za komuny był na stażu/stypendium/studiach w Stanach? To raczej źle o nim świadczy. Na takie wyjazdy raczej jeździli ludzie pokroju Cimoszki i inne czerwone łajdaki. Porządny człowiek zazwyczaj nie dostawał paszportu lub innego potrzebnego glejtu. Oczywiście o niczym to nie przesądza, a o Wojciechowskim nic nie wiem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

no bardzo super... ta glupota sie chyba nie skonczy.
    Kosztem Zyty lECH zrobil scenke jaki on dobry i sie niby "wstawil" za artystami, kolejne zagranie specow od kampanii pisU. Zalosne to wszystko jest, juz sie tego sluchac nie da...

A co bylo z teczka kACZYCZNSKIEGO? maglowal ja tam nie wiadomo ile i jak na niego cos bylo to niby sfalszowane?...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wogóle to po co się pchała do tego rządu? Żeby zagrać dawnym kolegom z PO na nosie? Bardzo dobrze że ją wywalili bo teraz nie będą mieli na kogo zwalić winy za swoje nieudolne rządy. Jeszcze Religa w porę powinien się zreflektować i odejść, bo stanie się kozłem ofiarnym odpowiedzialnym za służbę zdrowia.
    Takie miał PiS genialne pomysły przed wyborami na to żeby Polska stała się krajem mlekiem i miodem płynącym to niech teraz się wykażą.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

no...i ile mieszkań wybudowali....5 stadionów i hektary autostrad
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    no...i ile mieszkań wybudowali....5 stadionów i hektary autostrad
    Dopiero po wyborach okazało się że to nie chodzi o 3 mln mieszkań tylko o 3mln więzień żeby Ziobro miał gdzie wsadzać

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Za komuny był na stażu/stypendium/studiach w Stanach? To raczej źle o nim świadczy.
    No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć . I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Tomasz, dokladnie - mniej socjalistka, zgoda...

a wracajac do tematu:

gilowska jaka była taka była, w tym rzadzie trudno uskuteczniac podatki pogłowne (niestety), a nawet liniowy, ktory byłby o niebo sprawiedliwszy od dochodowego bandyctwa. Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, i pewnie smiało i równo wszedłby liniowy. To jest polityka, ja to rozumiem. Ale teraz, kiedy w rządzie pozostali ekonomisci z PGr-ów, Lepper, giertych i inni artysci - przeciez to horror. Lepper jeszcze niedawno chcial sięgac do rezerw NBP zeby rozdawać to na socjal czy inne pozyteczne cele. Rzad mial wprowadzic 2 stawki 18 i 30 % - teraz kłamią, ze zrobią to od 2009 - HA HA HA <sarkazm>.

A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha. Najpierw wypuszcza się balon z takim pomysłem, panuje swięte oburzenie, prezydent interweniuje, ho ho ho - jak fajnie, udało się uff,obronilismy tyłki. A cała reszta barachła podatkowego wchodzi bez piknięcia - nikt juz nie pamięta ze 18 i 30 %, choć i tak wysokie, bedzie najwczesniej za 3-4 lata. Ze obnizono stawkę rentową ale teraz inaczej bedzie liczona podstawa podatku i de facto, zapłacimy więcej... Itd itp.

Ja staram się polityką nie interesowac, bo boli mnie serce, kiedy Estonia zasuwa w tempie 6 czy 9 procent rocznie, a Polska 4, i to tylko dzięki szarej strefie, bo bez tego byłoby pewnie z 1 % rocznie.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalK
    No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć . I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został
    No jak tak, to chyba w porządku. Po owocach go poznamy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Po owocach go poznamy.
    pozyjemy - zobaczymy.. choc Zyta ma wrocic na stanowisko w przypadku gdyby te "newsy" okaza sie tylko pomowieniami.. moze wiec jeszcze wsio wroci do "normy"

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    ... Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, ..
    Bez przesadyzmu... "w kupie" to chciała ubabrać m.in. i mnie wymyślając przymusową i nieoprocentowaną pożyczkę obywatelską dla Państwa. To wcale nie żart tylko sprawa akcyzy na olej opałowy...

Cytat Zamieszczone przez leiho
    ...A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha.....
    Uwielbiam jak "wadza" traktuje społeczeństwo jak stado baranów z którym można sobie pogrywac "w kulki" stosując 100% podpuchy. Chyba lepiej, ze odeszła. Ona nie jest mniej-socjalistyczna. Ona poprostu jest socjalistyczna.

Pozdrawiam
    Janusz

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów