Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Mikrofon nakamerowy do nagrywania występów dziecka

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Mikrofon nakamerowy do nagrywania występów dziecka

Próbujesz chyba z armaty strzelać do muchy. Stań w miarę blisko głośników aby zmniejszyć udział dźwięków odbitych, przypilnuj poziomu nagrywania dźwięku aby nie było przesteru i to wszystko. Próby możesz zrobić w domu o ile posiadasz jakieś sensowne stereo czy mocny soundbar. Jakim aparatem będziesz nagrywał?

Miasto
    śląskie

Domyślnie Odp: Mikrofon nakamerowy do nagrywania występów dziecka

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Próbujesz chyba z armaty strzelać do muchy. Stań w miarę blisko głośników aby zmniejszyć udział dźwięków odbitych, przypilnuj poziomu nagrywania dźwięku aby nie było przesteru i to wszystko. Próby możesz zrobić w domu o ile posiadasz jakieś sensowne stereo czy mocny soundbar. Jakim aparatem będziesz nagrywał?
    Aparat Canon 77D (jak w sygnaturze ). Co masz na myśli z armaty strzelać do muchy? Prosta sytuacja, dzieci występują (występy taneczne i wokalne), muzyka (także wokal) idzie przez porządne nagłośnienie, więc jest głośno i jeśli ktoś coś mówi/śpiewa, to również przez to nagłośnienie, więc słychać go wyraźnie. Chcę przyjść włączyć aparat i nagrywać. Wiem, że do nagrywania rozmówcy mikrofon zewnętrzny bardzo polepszy jakość dźwięku, ale tutaj jest diametralnie inna sytuacja i mam wrażenie, że on nic nie pomoże. Nie chcę kupować w ciemno, a potem stwierdzić, że wydatek niepotrzebny.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Zawsze będzie słychać to co leci z głośników. Jeśli chcesz w miarę czyste audio dji mic albo inny rode przypinany do aktora
    Wiem, że muzykę z głośników będzie słychać i o to chodzi Tylko czy warto inwestować w mikrofon nakamerowy, jeśli żadnych rozmów nie będę nagrywał (występy taneczne i woklane), a jeśli jest wokal to też idzie przez głośniki.
    Ostatnio edytowane przez colin503 ; 23-02-2024 o 11:40
    Canon 77D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM + Canon Speedlite 430EX II + Velbon Videomate 638

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów