Strona 407 z 484 PierwszyPierwszy ... 307357397405406407408409417457 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 061 do 4 070 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Widelec Zobacz posta
    http://allegro.pl/canon-ef-24-70-mm-...689976007.html

patrząc na jego aukcje i opisy do nich, tak się zastanawiam czy komuś ostatnio nie zniknęła torba ze sprzętem... jeśli człowiek o 24-70 jest w stanie napisać jedynie że "bardzo cichy obiektyw"...
    Przecież jest zdjęcie na którym widać numer seryjny (zakładając że jest to sprzedawany egzemplarz). Jeżeli byłby kradziony to sprzedawca sam by sobie "założył stryczek na szyję".
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

tylko w tym konkretnym szkle, i jestem w stanie odczytać 3 cyfry ostatnie... niby zawsze to coś, ale... głupawych "podbieraczy" na tym świecie nie brak. odbioru osobistego też niet..

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Trzeba przyznać, że jakość zdjęć a przede wszystkim kadrowań jest niespotykana.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Coś już napisał

Domyślnie

to wlasnie przede wszystkim rzuciło mi sie na oczy - w końcu osoba która używa na codzień takiego sprzętu, potrafiłaby chyba zrobic przyzwoite zdjęcie do aukcji... a już calkiem kosmiczne jest zdjecie w jednej z aukcji kart pamieci Sandiska ktore sprzedaje :]
    Ostatnio edytowane przez Widelec ; 30-06-2011 o 19:41

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Przesylam pobraniowo osobom z wie"n"ksza iloscia komentarzy pozytywnych tel kontaktowy

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Tak w kwestii tych kart:

Moja wiadomość:
    Treść wiadomości:
    Witam,

Kieruję się do Pana z pytaniem, dlaczego jako użytkownik i kupiec muszę niszczyć sobie wzrok poprzez Pańskie zaniedbanie kupującego?

Sądziłem, że jest to spowodowane błędami ekranu na mojej komórce. Niestety nie. Chciałbym zapytać skąd pochodzi ten sprzęt, bo wciąż nie mogę uwierzyć by osoba posiadająca taki aparat nie była w stanie wykonać porządnego zdjęcia.

Liczę na szczere wyjaśnienia z Pańskiej strony

Pozdrawiam
    Odpowiedź sprzedawcy:

WITAM ,JESTEM PO URAZIE GLOWY-WYLEW TREPANACJA.

DLATEGO TEZ MOJA PRZYGODA Z FOTOGRAFJA RACZEJ NIE BENDZIE KONTYNUOWANA , SPRZENT KUPOWALEM ROZWIJAJAC SWOJE HOOBY TERAZ ZE WZGLENDOW ZDROWOTNYCH I FINANSOWYCH MOGE TYLKO KRZYZOWKI ROZWIONZYWAC.POZDRAWIAM,,
    Wnioski wyciągnijcie sami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomBlack Zobacz posta
    Tak w kwestii tych kart:

Moja wiadomość:

Odpowiedź sprzedawcy:

Wnioski wyciągnijcie sami.
    A CO JESLI FAKTYCZNIE TAK JEST? GŁUIO BĘDIE KOMUS CO?
    BTW: czasem ludzie sprzedają po kosztach sprzet zeby szybko miec pieniądzory. sam czasem jestem zmuszony tak postępować takie czasy okropne:/
    ps. pod koniec roku pojawi sie na allegro w fajnej cenie 5d II+ 16-35 i kilka duperelek, pewnie też bedzie ze kradzione itp. nie wszyscy są oszustami i kradziejami

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Przepraszam Cię bardzo, ale w jakiej części sugeruję, że osoba jest oszustem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ej, czy wy kurna trochę nie przesadzacie ?
    Może gościowi po prostu nie chce się robić zdjęć do aukcji, może kupił za granicą i chce sprzedać z zyskiem, może wtopił kasę w dobry sprzęt a okazało się, że fotografia nie będzie jego pasją..
    Od czasu do czasu czytam sobie forum, wg mnie ten wątek może być w wielu przypadkach pomocny, ale z drugiej strony często pojawiają się opinie wyciągane na podstawie urojeń.
    Sam czasem robię zdjęcia do aukcji komórką, zwykle gdy ktoś poprosi to w wolnej chwili robię lepsze foto.
    Gdyby do mnie napisał jakiś 20 letni smark (sam nie mam dużo więcej, fakt):

Kieruję się do Pana z pytaniem, dlaczego jako użytkownik i kupiec muszę niszczyć sobie wzrok poprzez Pańskie zaniedbanie kupującego?

Sądziłem, że jest to spowodowane błędami ekranu na mojej komórce. Niestety nie. Chciałbym zapytać skąd pochodzi ten sprzęt, bo wciąż nie mogę uwierzyć by osoba posiadająca taki aparat nie była w stanie wykonać porządnego zdjęcia.
    nawet gdyby to nie była prawda odpisałbym o trepanacji czaszki na odczep i na pewno niczego bym nie wyjaśniał :-)

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1691098996
    5dmk2. W aukcji zdjęcia 5d mk1. Brak możliwości odbioru osobistego.
    Sprzęt sprowadzony z "wysp brytyjskich". Lokalizacja: Zachodniopomorskie a wysyłka z Londynu.
    też zwróciłem na to uwagę. obstawiam ściemę... szkoda tylko że tylu licytujących bo możne się ktoś naciąć... i potem szukaj wiatru
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 407 z 484 PierwszyPierwszy ... 307357397405406407408409417457 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów