-
No ale @Elvi, widzisz zawsze są handlarze. Nawet nie wierze by ten chłopak ot nagle sprzedający dwa aparaty cokolwiek o tym wiedział. Wszedł na szybko na forum, przejrzał dwa tematy jeden o serwisie i migawce drugi o 50D i już nagle aparat ma zrobione tyle i tyle zdjęć.
Kilkanaście stron wcześniej opisałem moją sytuację przy kupowaniu 5dmk2, tzn nowej w bardzo dobrej cenie. Gdyż było to w moim rodzinnym mieście - Toruniu. Jednak do rzeczy, jak głupi chodziłem po starówce i szukałem adresu. Tam gdzie zachodziłem albo była kamienica albo jakiś sklep - tylko nie fotograficzny.
W dodatku pod koniec zwrócono mi uwagę, że jednak tego aparatu nie kupiłem więc nie mam nic do gadania.
Coś mi naprawdę mówi, że aparatu będę szukał nowego bo na allegro same żmije (oczywiście nie uogólniam, ale jednak sami widzicie)
W ogóle po tej sprawie z 50D - skoki cenowe i niewiadome przebiegi wychodzi na to, że co drugi sprzedawca tego body nie ma pojęcia co się z nim działo.
Najczęstsze odpowiedzi: "używała go moja żona/kochanka/dziewczyna" ; "nie, nie korzystał z niego profesjonalista" - chociaż po niektórzy mają wypisane jak byk na swoich portfoliach wykorzystany sprzęt.
Uprawnienia umieszczania postów