Strona 378 z 484 PierwszyPierwszy ... 278328368376377378379380388428478 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 771 do 3 780 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Mam konto w Śląskim już 11 lat i tez jakoś nie zauważyłem, żeby była taka możliwość. Chwila, w której z banku dokonującego przelew przychodzi informacja o wykonaniu operacji, jest chwilą w której ING księguje pieniądze na moim koncie i już. Jedyna szansa na cofnięcie przelewu była by w czasie między zleceniem przez klienta, a wysłaniem informacji przez bank, bo banki wymieniają się takimi danymi co jakiś czas, typu godzina, dwie, lub jeżeli zlecenie przelewu dokonane jest w czasie, gdy bank nie pracuje. Z moich obserwacji wynika, że między 21-szą a 8-mą oraz przez całą niedzielę system Śląskiego nie księguje operacji. Niestety nie mam pojęcia, czy systemy bankowe dają możliwość wstrzymania takiego przelewu w tym czasie.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Panowie, ale w ogóle nie ma o czym mówić. Gdyby system banku dawał taką możliwość jak opisywana, to nie byłaby ona wykorzystywana w celu zakupu body canona za 2000 zł tylko do operacji znacznie grubszej. Chyba szkoda więcej czasu na opisywanie wyssanych z palca bzdur?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. Mam na myśli konkretnie to, że wolałbym w ten sposób kupić Audi Q7 niż stare body.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 30-03-2011 o 13:00 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    W jaki sposób zniknęły pieniądze z Twojego konta? Wydawało mi się, że jeśli jakaś kasa wpłynie na Twoje konto to nie ma już możliwości, żeby nadawca wycofał przelew.
    Mojej koleżance zdarzyła się*podobna sytuacja w Inteligo. Dostała przez pomyłkę od kogoś*przelew na 5000zł, na drugi dzień kasa zniknęła z konta bez żadnego słowa wyjaśnienia.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Mojej koleżance zdarzyła się*podobna sytuacja w Inteligo. Dostała przez pomyłkę od kogoś*przelew na 5000zł, na drugi dzień kasa zniknęła z konta bez żadnego słowa wyjaśnienia.
    Takie sytuacje faktycznie się zdarzają, jeśli jest to błąd systemu bankowego.
    W przypadku prawidłowo wykonanego i zaksięgowanego przelewu nie ma takiej możliwości, to by przecież otwierało furtkę do gigantycznych nadużyć.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Być może to było płacone przez system PayPal ?

http://lui445.blog.onet.pl/oszusci-s...,ID424263374,n

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    To nie jest podobna sytuacja. Jak wyżej pisałem - jeżeli przelew trafił błędnie na dane konto, to może zostać wycofany. Przy czym błędnie nie oznacza, że najpierw można wysłać przelew na czyjeś konto, wysłać potwierdzenie przelewu, a potem pobiec do banku z krzykiem "sorry pomyłka". Błąd popełnił system bankowy, a nie świadomie działając wierzyciel.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze Opinogóra ta od Krasińskich - zapraszam
    CANON EOS 5D MK II, 24-70 F2.8L, Speedlite 580 EX II.

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ma jeszcze iPhone'a 4G za 500.

J.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Miałem się już nie odzywać w temacie banków . Zadałem jednak pytanie w PKO - czy móżna odwołać przelew . Oto pełna odp. , która myślę zakończy dyskusję w tym temacie i wyjasni te zaistniałe "dziwy".

Szanowny Panie,

W odpowiedzi na Pana e-mail uprzejmie informujemy, że nie ma możliwości anulowania przelewu, jeżeli został on zrealizowany i znajduje na historii rachunku.
    Istnieje możliwość anulowania przelewu zleconego z przyszłą datą realizacji. Tego rodzaju przelewy znajdują się na liście "Transakcje oczekujące na realizację", w sekcji "Transakcje", "Transakcje niezrealizowane".
    Aby anulować wybraną transakcję znajdującą się na liście transakcji oczekujących należy przy jej szczegółach na stronie internetowej wybrać opcję "Anuluj". Informujemy także, że transakcję z listy transakcji oczekujących można anulować do końca dnia poprzedzającego datę jej realizacji.
    Ponadto istnieje możliwość anulowania przelewu z bieżącą datą wykonania na rachunek w innym banku, gdy taki przelew oczekuje na najbliższą sesję wychodząca PKO Banku Polskiego. Przelew taki po jego zleceniu znajdzie się bezpośrednio na historii rachunku i równocześnie będzie widoczny w przelewach oczekujących, z możliwością jego anulowania. Po zrealizowaniu, przelew przestanie być prezentowany wśród transakcji oczekujących.
    Natomiast przelew do innego banku zlecony po ostatniej sesji wychodzącej można anulować do czasu rozpoczęcia przetwarzania nocnego.
    Jednocześnie informujemy, że przelewy zlecane drogą elektroniczną, zgodnie z przepisami obowiązującego prawa, realizowane są na podstawie prawidłowo podanego numeru rachunku Odbiorcy.
    Bank nie weryfikuje zgodności nazwy Odbiorcy przelewu z podanym numerem rachunku Odbiorcy. A zatem przelewy zlecane w serwisie internetowym iPKO księgowane są na rachunku podanym przez zlecającego przelew.
    Przypominamy, że nowy format numeru rachunku (tzw. format NRB) składa się z 26 cyfr. W skład numeru wchodzą: (a) liczba kontrolna - 2 pierwsze cyfry, (b) numer rozliczeniowy jednostki (np. oddziału) banku - 8 kolejnych cyfr, (c) numer rachunku Klienta w ramach tej jednostki - pozostałych 16 cyfr.
    Dodatkowo wyjaśniamy, że wiążące informacje na temat zwrotu środków z przelewu, który został przekazany na niewłaściwy rachunek może Pan uzyskać kontaktując się z oddziałem Banku, w którym prowadzony jest rachunek Odbiorcy przelewu lub z oddziałem PKO Banku Polskiego, w którym prowadzony jest Pana rachunek.
    W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań lub wątpliwości prosimy o ponowny kontakt.

Z poważaniem,

Tomasz Drozd

PKO Bank Polski
    Centrum Bankowości Elektronicznej/Wydział Obsługi Klienta II
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Takie sytuacje faktycznie się zdarzają, jeśli jest to błąd systemu bankowego.
    W przypadku prawidłowo wykonanego i zaksięgowanego przelewu nie ma takiej możliwości, to by przecież otwierało furtkę do gigantycznych nadużyć.
    Taka sytuacja jest możliwa w przypadku, jeśli pieniądze zostaną zaksięgowane na koncie w wyniku pomyłki operatora bankowego (czyt. systemu). Osoba sprawdzająca operacje automatyczne może wycofać taką wpłatę. Powinno jednak być to wyjaśnione, chociażby w historii rachunku
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 378 z 484 PierwszyPierwszy ... 278328368376377378379380388428478 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów