Strona 377 z 484 PierwszyPierwszy ... 277327367375376377378379387427477 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 761 do 3 770 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malang Zobacz posta
    Zapytałem się Pana ile zrobił klatek tym aparatem oraz dlaczego aukcja ponownie jest na allegro. Odpowiedział mi grzecznie, że przebiegu nie zna, nie liczył1, wystawił ponownie ponieważ poprzednia tranzakcja nie została sfinalizowana2.
    Ad1.
    EOS info sprawdza przebieg aparatu. Dobrze było by go poprosić o screenshota z eosinfo Zresztą nie tylko eos info go sprawdza (oczywiście nie mam na myśli liczenie na palcach).

Ad2.
    Miałem przypadek podobny, ale na ustalonych warunkach z kupującą. Wpłaciła mi zaledwie 1800 złotych. Daną aukcję wygrała za 2200złotych. Umówiła się ze mną, że resztę pieniędzy wpłaci po dotarciu aparatu. Podesłała mi swój dowód osobisty - skan. Tak jak przypuszczałem była to starsza osoba. Stąd też by tłumaczyło to fakt iż nie uregulowała pełnej kwoty.
    Jednak do rzeczy. Umówiliśmy się na wysyłkę po dniu zaksięgowania pieniędzy. Owszem dotarły. Posłałem jej maila. Zadzwoniłem także, że pieniądze są na koncie i wyślę dzisiaj. Niestety,a raczej stety na moje szczęście utknąłem w korku. Paczki nie wysłałem, a następnego dnia (i przez kolejne kilka dni) miałem kilka wyjazdów. Omyłkowo wysłałem maila, iż paczka została wysłana. Cisza. Następnego dnia zadzwoniłem do owej Pani. Ciągłe braki sygnału przez całodzienne dzwonienie wprowadziły mnie w stan nerwowości. Wiadomo, że starsza osoba mogła nie mieć do mnie zaufania. Teraz najciekawsze. Po wysłaniu kolejnego maila - przyszła zaledwie informacja, że podany mail nie istnieje. Wprowadzałem ten sam mail, co wcześniej przychodziło z niego kilka wiadomości. Dwa dni siedziałem jak na szpilkach, co chwilka denerwując się. Spojrzałem na konto bankowe (przyszło stypendium) pieniądze dotyczące aparatu zniknęły. Tak samo zniknęło wszystko inne. Zostały wycofane dokładnie tego samego dnia, godzinę później kiedy napisałem do nich iż paczka została 'wysłana'.

Po długich poszukiwaniach znalazłem tę kobietę. Jedyne czego się dowiedziałem, to bełkot na temat córki sąsiadki - tyle. :-?

O matko! Ale się rozpisałem

Domyślnie

W jaki sposób zniknęły pieniądze z Twojego konta? Wydawało mi się, że jeśli jakaś kasa wpłynie na Twoje konto to nie ma już możliwości, żeby nadawca wycofał przelew.
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Oczywiście, że wpłacający nie może wycofać wpłaty która już znalazła się na Twoim koncie. Taką operacje może wykonać tylko właściciel konta.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Ad1.

... Spojrzałem na konto bankowe (przyszło stypendium) pieniądze dotyczące aparatu zniknęły. Tak samo zniknęło wszystko inne. Zostały wycofane dokładnie tego samego dnia, godzinę później kiedy napisałem do nich iż paczka została 'wysłana'.

Po długich poszukiwaniach znalazłem tę kobietę. Jedyne czego się dowiedziałem, to bełkot na temat córki sąsiadki - tyle. :-?
    Dziwna sprawa żeby zaksięgowane pieniądze mogły zniknąć.
    Sprawa do Archiwum X

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To jest jakiś absurd. Nie ma możliwości wycofania pieniędzy z cudzego konta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wycofanie wcześniej wpłaconych pieniędzy jest możliwe np. w paypalu, przy przelewach bezpośrednich nie sądzę.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To jest jakiś absurd. Nie ma możliwości wycofania pieniędzy z cudzego konta.
    Nie będę się wypowiadał, co dla mnie jest absurdem

Jestem w ING od dobrych kilku lat. Jednak nie jestem w stanie wam Panowie nazwać całej tej operacji. Do rzeczy. Jeżeli ktoś wykona przelew do mnie, to na moim koncie pojawi się informacja, iż te pieniądze się na nim znajdują. Jednak, nie mogę ich wypłacać, przemieszczać - czyli są, ale nie w postaci fizycznej.

Tłumaczyłem to sobie tak; System ing dostaje potwierdzenie wykonania przelewu na taką lub taką kwotę. Automat dodaje cyferki do rachunku, a w historii rachunku, widać mały symbol (nie zauważyłem go wcześniej). Jednak te pieniądze dopiero fizycznie do mnie trafią zapewne za 2-3 dni Kiedy inny bank wykona pozostałe procesy.

Z tego, co mi wiadomo w PKO wyświetlana jest data wykonania przelewu, dotarcia pieniędzy. Można go jeszcze anulować.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Nie będę się wypowiadał, co dla mnie jest absurdem

Jestem w ING od dobrych kilku lat. Jednak nie jestem w stanie wam Panowie nazwać całej tej operacji. Do rzeczy. Jeżeli ktoś wykona przelew do mnie, to na moim koncie pojawi się informacja, iż te pieniądze się na nim znajdują. Jednak, nie mogę ich wypłacać, przemieszczać - czyli są, ale nie w postaci fizycznej.

Tłumaczyłem to sobie tak; System ing dostaje potwierdzenie wykonania przelewu na taką lub taką kwotę. Automat dodaje cyferki do rachunku, a w historii rachunku, widać mały symbol (nie zauważyłem go wcześniej). Jednak te pieniądze dopiero fizycznie do mnie trafią zapewne za 2-3 dni Kiedy inny bank wykona pozostałe procesy.

Z tego, co mi wiadomo w PKO wyświetlana jest data wykonania przelewu, dotarcia pieniędzy. Można go jeszcze anulować.
    Wiesz co, zmień lepiej bank. Bo masz jakieś konto inne niż wszyscy. I jeszcze jedno, zgłoś swój bank do prokuratury bo postępuje niezgodnie z prawem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Wiesz co, zmień lepiej bank. Bo masz jakieś konto inne niż wszyscy. I jeszcze jedno, zgłoś swój bank do prokuratury bo postępuje niezgodnie z prawem.
    Zmiana banku chyba niewiele da :wink:. Ja też mam konto w Śląskim od wielu lat i nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Sprawa jest ważna, bo jeśli jest możliwe wycofanie pieniędzy z mojego konta bez mojej wiedzy to ja dziękuję :rolleyes:. Aż się zapytam czy to możliwe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zmiana banku chyba niewiele da :wink:. Ja też mam konto w Śląskim od wielu lat i nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Sprawa jest ważna, bo jeśli jest możliwe wycofanie pieniędzy z mojego konta bez mojej wiedzy to ja dziękuję :rolleyes:. Aż się zapytam czy to możliwe.
    Chodziło mi po prostu o to, że nie ma możliwości wycofania bez naszej zgody pieniędzy które na nasze konto trafiły, chyba że trafiły na skutek błędu (np. błednie wpisany numer konta na przelewie - co dziś jest już przypadkiem skrajnym, bo dane odbiorcy i numer konta muszą się zgadzać, chyba że ktoś wpisuje na przelewie sam numer konta). Nawet urząd skarbowy czy pg może tylko zająć środki na koncie, ale nie je pobrać bez decyzji sądu. Środki na koncie bankowym nie pokażą się, dopóki nie zostaną zaksięgowane. A jak zostaną zaksięgowane, to nie zostaną cofnięte. Chyba, że adres banku, to Kajmany, Russian Street 17 :-)

Strona 377 z 484 PierwszyPierwszy ... 277327367375376377378379387427477 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów