Strona 372 z 484 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382422472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 711 do 3 720 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elvi Zobacz posta
    Fajnie że ci się udało ale co by było gdyby jedna strona nie wywiązała się z umowy?
    Guzik byś pewnie zrobił. Jakby tego było mało gdyby osoba podała dane innej osoby to juz całkiem klops.
    Owszem nie każdy jest oszustem i złodziejem i z takim podejściem zawsze można się obawiać. Wniosek jest taki że nie ma na to jasnej odpowiedzi jednak lepiej jest robić zakup osobiście wtedy jak to się mówi ''Widziały gały co brały''
    Jak nie ma opcji odbioru osobistego to albo się bierze albo nie.
    Tu akurat poza nerwami wszystko się dobrze skończyło. Nie wiem czy te osoby to oszuści. Może mają dobre zamiary i rzeczywiście ten sprzęt wyślą. Sprawę mam na bieżąco. Cały zaległy sprzęt mieli wysłać do wczoraj.
    Dam znać jak będę wiedział jak ta historia się skończy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Tu akurat poza nerwami wszystko się dobrze skończyło. Nie wiem czy te osoby to oszuści. Może mają dobre zamiary i rzeczywiście ten sprzęt wyślą. Sprawę mam na bieżąco. Cały zaległy sprzęt mieli wysłać do wczoraj.
    Mam déjà vu
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Mam déjà vu
    hehe. Może faktycznie. Zaległy sprzęt ale nie do mnie. Do wszystkich którzy kupowali.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie Canon 50/1.4 USM

http://allegro.pl/canon-obiektyw-50m...495636862.html
    Rzekomo sprzedaje z powodu wyjazdu,

a w innej aukcji licytuje taki sam:
    http://allegro.pl/canon-ef-50mm-f-1-...498827258.html
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 12-03-2011 o 23:20
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety, kupując używany sprzęt na allegro musimy liczyć się, że jest wielu handlarzy. Kupują używkę, nie znając kompletnie jej przeszłości, a sprzedają z opisem, sugerującym, że sprzęt jest prawie nowy i minimalnie używany.
    Jeśli jeszcze mamy potwierdzenie daty zakupu pierwotnego lub jest oznaczenie na obiektywie daty produkcji to sprawa jest w miarę prosta.

Ostatni przykład sprzedawanego body 1dII z przebiegiem ok. 750000, który pojawił się ponownie już bez informacji o przebiegu, obiektyw też wypłynął na innej aukcji bez info, że mógł mieć ten sam przebieg.

Ostatnio widziałem lampę 580EXII, która zrobiła tylko 200 błysków. Papierów zakupu dawno nie było, sprzedawana razem z dwuletnim 5dII i 24-70 przez osobę 64letnią. Wgryzając się w historię kilkunastu komentarzy tego pana wyczytać można, że sprzedał już inne body typu 7d, a w pewnym momencie w starej aukcji było, że nie ma czym zrobić lepszych zdjęć, chociaż chyba tydzień po sprzedaży jednego aparatu lub obiektywu sprzedał kolejny aparat. Wyglądało na to, że sprzedawał cudzy sprzęt metodą na osobę starszą, jak mit starego samochodu z małym przebiegiem starego dziadka z Niemiec.

Dlaczego tak się dzieje? Otóż ludzie lubią być oszukiwani - kupiłem 'prawie nowy' sprzęt tak tanio. A sprzedawcy zarówno samochodów i innego sprzętu na tym korzystają, wmawiając nieprawdę co do wieku i przebiegu. Zwłaszcza, że w Polsce dobrze się sprzedają wyższej klasy 20letnie diesle z przebiegiem 180tys. i lampy sprzed roku czy dwóch z dwustoma błyskami.

Coś już napisał Awatar jasiu_q
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    http://allegro.pl/canon-obiektyw-50m...495636862.html
    Rzekomo sprzedaje z powodu wyjazdu,

a w innej aukcji licytuje taki sam:
    http://allegro.pl/canon-ef-50mm-f-1-...498827258.html
    Od jakiegoś czasu szukam 50/1.4. Parę dni temu wyszukałem w allegro powyższe aukcje. Podzielę się swoimi spostrzeżeniami, zwłaszcza, ze wymieniłem z sprzedającym (tym co wyjeżdża) parę maili.
    Poprosiłem sprzedającego o sample zrobione jego obiektywem - sprzedający ponoć do aukcji wstawił jedno zdjęcie na pełnej dziurze i z racji załatwiania formalności wyjazdowych nie dysponuje większą ilością czasu na zrobienie bądź wyszukanie sampli.
    Zapytany o licytację na innej aukcji tego samego obiektywu, odrzekł że nie sądzi, aby wygrał tę aukcję, ale jest pewny iż dostanie za to powiadomienie od Allegro że aukcja się kończy 30 minut przed końcem (bo można sobie coś takiego ustawić). Reasumując: po prostu chciałby zobaczyć za ile sprzeda się identyczny obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Mam déjà vu
    i to podwójne.. OTC i MonteChristo..
    chyba że coś jeszcze
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu_q Zobacz posta
    Zapytany o licytację na innej aukcji tego samego obiektywu, odrzekł że nie sądzi, aby wygrał tę aukcję, ale jest pewny iż dostanie za to powiadomienie od Allegro że aukcja się kończy 30 minut przed końcem (bo można sobie coś takiego ustawić). Reasumując: po prostu chciałby zobaczyć za ile sprzeda się identyczny obiektyw.
    Cóż, mając tylko 4036 komentarzy ma prawo nie wiedzieć, że w allegro można zaznaczyć opcję "Szukaj w zakończonych", by zobaczyć, za ile dany sprzęt był sprzedawany w przeszłości. Nie trzeba licytować...

Miasto

Domyślnie

Rozmawiałem z Panią która użyczała konta. Sprawa się powtarza. Towar miał dojść do piątku. Nie wyszedł. Ludzie żądają zwrotu gotówki. Przeciągają znowu. Odraczają terminy, obiecują że wyjdzie, że znowu mają mnóstwo na głowie i nie zdążyli wysłać. Pieniędzy już pewnie nie mają a zaczyna cisnąć, można się spodziewać że niedługo wyjdą kolejne aukcje aby ściągnąć pieniądze do pokrycia tamtych długów. Teraz pytanie z czyjego konta.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romuszek Zobacz posta
    Cóż, mając tylko 4036 komentarzy ma prawo nie wiedzieć, że w allegro można zaznaczyć opcję "Szukaj w zakończonych", by zobaczyć, za ile dany sprzęt był sprzedawany w przeszłości. Nie trzeba licytować...
    Żeby nie wspomnieć o "dodaj do obserwowanych"...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 372 z 484 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382422472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów