Strona 303 z 484 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313353403 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 021 do 3 030 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Polak musi kombinować - takie życie !
    Taaa... kraść płyty musi bo drogie, programy również. Gdybym zarabiał to bym kupił itp., itd. Naczytałem się już tego dosyć.
    Zawsze można winić wszystkich, że to nie moja wina że trzeba kraść.
    Kiedyś wierzyłem, że coś się w naszej mentalności zmieni ale im starszy jestem i im więcej wpisów w necie czytam to już przestałem w to wierzyć.
    Co do prawienia morałów - nie piszę głupot i nie pouczam.
    Tak już ze mną jest, że nie rozumiem takich zachowań - no, ale ja odmieniec jestem
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec Awatar kiray
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Niestety większość myśli podobnie, smutne to jest i tyle. Pozostaje mieć nadzieję, że to się kiedyś zmieni.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam
    To ja kupiłem ten obiektyw na aukcji gdzie jest napisane "zmieniłem zdanie"
    W sumie to nie widziałem nawet tej aukcji bo obiektyw był wystawiony tu na forum w dziale sprzedaż. Jestem z Rzeszowa więc się spotkałem ze sprzedającym, przetestowałem i kupiłem.
    Wpadło mi niespodziewanie zlecenie w Ratuszu gdzie nie ma za dużo miejsca i z moją 35L bym się nie zmieścił. Cena była ok więc się nawet nie zastanawiałem.

Zlecenie załatwione więc obiektyw idzie pod młotek. Wystawiłem na allegro: to ta druga aukcja z cytatu i dalej poluje na 16-35L II w dobrej cenie.

Także ktoś tu źle coś sobie w głowie wykombinował, nie każda aukcja to wałek :rolleyes:

Pozdro
    Musiałes bardzo ostro kupować , bo aż powiesili mu konto
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ergo5218 Zobacz posta
    Kolejny wielbiciel odwoływania, a do tego link do aukcji powiesił na naszym forum.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1218140572
    Dogadali sie co do sprzedaży poza aukcją i zakończyli aukcję symbolicznie jak to w życiu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    A ja uważam, że wcześniej trzeba podjąć decyzję - sprzedaję na Allegro i decyduję się na jego regulamin i prowizje, albo poza nim i szukam kupca na własną rękę np. poprzez ogłoszenie na forum. Nie można jednocześnie zjeść cukierka i mieć cukierka.
    Oszukanie allegro to jedno, ale na lodzie często zostaje potencjalny kupujący, który licytuje przedmiot, a np. na godzinę przed końcem aukcji dowiaduje się, że nieaktualne, bo ktoś się rozmyślił. Kpina.
    Dlatego ja nie lubię licytować, bo cwaniaków nie brakuje i nie tylko sztucznie podbijają ceny, ale też robią takie "myki" jak ten powyżej. Jak jestem na coś zdecydowany szukam satysfakcjonującej mnie oferty "kup" teraz omijając nieprzyjemne sytuacje.
    Lepiej bym tego nie ujął - masz nadzieje na uczciwy zakup a tu taka lipa.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 09-09-2010 o 15:10 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Zapomniałem, że tu sami "uczciwi" - szkoda że tylko na forum ;-) Lepiej być szczerym niż prawić pseudo morały

Oszukany portal aukcyjny - hehe
    "bądź wierny w rzeczach małych, a nad wielkimi Cie postawię" jesli nie wiesz z kogo to cytat to poszukaj w necie lub... Bibli:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał Awatar halogen
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

co myslicie o ty cena za zestaw 7400 zł i można do sklepy podjechac i kupic

http://allegro.pl/show_item.php?item=1221574548

znacie moze miejsc blizej katowic gdzie mozna kupic w podobnej cenie sprzet??

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez halogen Zobacz posta
    co myslicie o ty cena za zestaw 7400 zł i można do sklepy podjechac i kupic

http://allegro.pl/show_item.php?item=1221574548

znacie moze miejsc blizej katowic gdzie mozna kupic w podobnej cenie sprzet??
    Dają "gwarancję najniższej ceny", więc może opuszczą Ci do ceny OTC_Poznań
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Dają "gwarancję najniższej ceny", więc może opuszczą Ci do ceny OTC_Poznań

tylko ze juz nie ma otc poznan - konto zawieszone wiec nawet aukcji sie nie pokaze

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

taki pytanie poza otc czy jeśli aparaty sprowadzone z angli mogą mieć polską gwarancję???

http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

lub

http://allegro.pl/show_item.php?item...%3E.%3C%2Fi%3E

6500 ??? ciekawa cena i mozna osobiście odebrać tylko czy ta gwarancja faktycznie jest u nas uznawana??

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_kraków Zobacz posta
    Jednostopowy tacy jak ja to osoby które kupiły sprzęt od OTC, i wszyscy mają te same wrażenia że rzeczywiście wygląda to dziwnie, ale po rozmowie z Panem Danielem... cóż sposób mówienia i tłumaczenia , kto z nim rozmawiał wie o czym pisze
    Wiarygodna historyjka, przekonująca argumentacja i miły radiowy głos wzbudzający zaufanie to podstawy w tym "biznesie".
    Tylko stosunkowo długi czas prowadzenia tego typu działalności daje choć cień nadziei, wszystko inne świadczy niestety przeciwko otc_poznan.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ---

Cytat Zamieszczone przez halogen Zobacz posta
    taki pytanie poza otc czy jeśli aparaty sprowadzone z angli mogą mieć polską gwarancję???
    Jeśli to jest dystrybucja oficjalna na UK, to tak (EWS).
    Jeśli prywatny import (przemyt) np. z HK, to gwarancji europejskiej nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-09-2010 o 07:55 Powód: Automerged Doublepost
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 303 z 484 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313353403 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów