Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szycha Zobacz posta
    Owszem, sprzętu jeszcze nie dostałem, od samego początku wiedziałem, że muszę czekać, bo takie są warunki aukcji.
    ...
    Oszuka mnie? Na razie się na to nie zanosi, a zawsze jest program allegro.
    Przekręt działa tak że do pewnego momentu wszyscy towar dostają. Aparat odbierzesz jeśli nie jesteś na samym dole piramidy.

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

W przypadku otc_poznan ten interes kręci się już trochę za dlugo jak na przekręt typu piramidka. Jakieś 2 tyg. temu dostali duzo negatywów za zbyt długi poślizg, ale ostatnio znów dostarczają towar i jak ktoś wytrzymał ponad 2 miesiące czekania to dostał.

Tak sobie myślę, że zarabiają na tym, ża zamawiają towar płacąc gotówką z wyprzedzeniem i wtedy są naprawdę spore rabaty. A ponadto coś kręcą z podatkami, bo niby czemu faktura dochodzi 2 tyg. poźniej i klient musi o nią walczyć.

Jeżeli miałbym ustosunkować się do postu Szychy, który marudzi, że pełno tutaj zawistników, którzy tylko czekają na aferę, a w tym przypadku układ jest uczciwy bo płaci się mało a czeka długo... moim zdaniem nie zupełnie. Sprzedawca strasznie ściemnia odnośnie długości czekania. Na stronie "o mnie" najpierw pisze, że okres oczekiwania wynosi 2-2,5 tyg. po wygraniu aukcji. Potem wspomina że maksymalnie 21 dni roboczych co już się ma nijak do obiecywanych wczesniej 2 tyg., a na koniec drobnym druczkiem jest podane 45 dni roboczych jako ostateczny termin. 45 dni roboczych to już 2 miesiące kalendarzowe. Jak widać po komentarzach i ten termin jest przekraczany. Dodatkowo z komentarzy można wyczytać że jest utrudniony kontakt telefoniczny, okłamywanie klienta że "towar będzie wysłany za 2 dni". Czy takie postępowanie można nazwać uczciwością odnośnie kupującego? Moim zdaniem nie.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uprawnienia umieszczania postów