W przypadku otc_poznan ten interes kręci się już trochę za dlugo jak na przekręt typu piramidka. Jakieś 2 tyg. temu dostali duzo negatywów za zbyt długi poślizg, ale ostatnio znów dostarczają towar i jak ktoś wytrzymał ponad 2 miesiące czekania to dostał.
Tak sobie myślę, że zarabiają na tym, ża zamawiają towar płacąc gotówką z wyprzedzeniem i wtedy są naprawdę spore rabaty. A ponadto coś kręcą z podatkami, bo niby czemu faktura dochodzi 2 tyg. poźniej i klient musi o nią walczyć.
Jeżeli miałbym ustosunkować się do postu Szychy, który marudzi, że pełno tutaj zawistników, którzy tylko czekają na aferę, a w tym przypadku układ jest uczciwy bo płaci się mało a czeka długo... moim zdaniem nie zupełnie. Sprzedawca strasznie ściemnia odnośnie długości czekania. Na stronie "o mnie" najpierw pisze, że okres oczekiwania wynosi 2-2,5 tyg. po wygraniu aukcji. Potem wspomina że maksymalnie 21 dni roboczych co już się ma nijak do obiecywanych wczesniej 2 tyg., a na koniec drobnym druczkiem jest podane 45 dni roboczych jako ostateczny termin. 45 dni roboczych to już 2 miesiące kalendarzowe. Jak widać po komentarzach i ten termin jest przekraczany. Dodatkowo z komentarzy można wyczytać że jest utrudniony kontakt telefoniczny, okłamywanie klienta że "towar będzie wysłany za 2 dni". Czy takie postępowanie można nazwać uczciwością odnośnie kupującego? Moim zdaniem nie.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria