Strona 282 z 484 PierwszyPierwszy ... 182232272280281282283284292332382 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 811 do 2 820 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Niedługo się dowiesz wszystkiego z TVN
    Jak wiesz coś więcej to się podziel informacjami

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Niedługo się dowiesz wszystkiego z TVN
    Nie oglądam TV.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Jak wiesz coś więcej to się podziel informacjami
    Szansa żeby coś u otc_poznan kupić jest tylko pod warunkiem że nie jesteś właśnie na dole piramidy i oczywiście masz ochotę poczekać 2 miesiące na sprzęt a w tym czasie on się z kasą nie zwinie. Patrząc na historię sprzedaży w komentarzach na koncie gościa można zauważyć że swój przekręt rozkręca już ponad pół roku co jest długim okresem czasu, w sam raz do zwinięcia się. Można też policzyć sobie ile w tym czasie wygenerował straty i w związku z tym jaki musi mieć dwumiesięczny obrót żeby zaspokoić obecne roszczenia co będzie też w przybliżeniu kwotą z jaką gość się zwinie kiedy przestanie wysyłać sprzęt do klientów. Szacuję że ok 0,5mln PLN.

Jest jeszcze drugi wariant że to pralnia pieniędzy. Gość prowadzi na niby sprzedaż, która generuje stratę ale w ten sposób legalizuje kasę ją ma ze sprzedaży. Strata jaką jest różnica między jego ceną zakupu a ceną sprzedaży na Allegro jest kosztem legalizacji brudnej kasy. W takim przypadku kupując u OTC robi się świetny interes :-). Niestety długi czas oczekiwania na towar wskazuje na to że pralnia to raczej nie jest.

Na dzień dzisiejszy gość ma przed sobą od 6 miesięcy do 8 lat więzienia za zorganizowanie systemu tzw. lawinowej sprzedaży plus kilkuset kupujących którzy w momencie gdy nagle przestanie wysyłać towar staną się ofiarami wyłudzenia i wystąpią z pozwem zbiorowym o odszkodowanie. I jeszcze mały bonus czyli na karku Urząd Skarbowy, który nie da mu spokoju już przez resztę życia.

Ktoś jeszcze ma ochotę kupić coś u OTC?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Szansa żeby coś u otc_poznan kupić jest tylko pod (...)
    (...)Na dzień dzisiejszy gość ma przed sobą od 6 miesięcy do 8 lat więzienia za (...)
    Mam bardzo podobne spostrzeżenia i tutaj ze względu na sprzedaż poniżej jakichkolwiek najbardziej okazyjnych hurtowych cen zakupu innych spostrzeżeń być nie może jak wałek / pralnia.
    Zastanawiam się jednak, czy ktokolwiek z kolegów, koleżanek poinformował o tych spostrzeżeniach Allegro... ?

MZ Allegro się też przygląda temu wałowi ale 100% pewności nie mam.
    Ciekaw jestem czy się gość wykręci, czy uda mu się zniknąć...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    MZ Allegro się też przygląda temu wałowi ale 100% pewności nie mam.
    Ciekaw jestem czy się gość wykręci, czy uda mu się zniknąć...
    Na pierwszy rzut oka to OTC nie popełnia żadnego przestępstwa ponieważ uprzedza o czasie oczekiwania na towar, a sam towar cały czas podobno dostarcza. Przestępstwem za to jest z pewnością tzw. lawinowy system sprzedaży, jednak na to dowodów wprost żadnych nie ma. Dopiero sąd mógłby wydać nakaz wejścia na jego konto na wniosek UKS lub wydziału PG Policji i po jakiejś analizie pewnie wyszłoby że gość swojej kasy od początku nie miał a wcześniejsze zakupy realizuje z pieniędzy tych którzy kupują w tej chwili.

Ale dopóki gość płaci prowizję od sprzedaży to Allegro konta mu nie zamknie. Kiedyś walczyłem z jednym oszustem, który próbował wymusić na mnie przyjęcie z powrotem 100% zgodnego z opisem towaru i szantażował negatywem. Allegro zablokowało mu konto ale po bliższym przyjrzeniu, okazało się że miał jeszcze 6 kont, których już mu zamykać nie mieli najmniejszej ochoty więc oszust działał dalej a Allegro spokojnie kasowało sobie prowizję.
    Tak samo jest w tym przypadku. OTC ma dosyć spory obrót i płaci duże sumy prowizji. Dopóki płaci to kompletnie nic mu nie zrobią bo to nie w interesie Allegro. Takich afer już było kilka i zawsze po jakimś czasie wszyscy o tym zapominają a także od nowa znajdują się frajerzy, którzy chcą wierzyć że da się kupić aparat 20% taniej niż hurtowa cena zakupu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT:
    poprawka: sąd na wniosek prokuratora na wniosek UKS lub PG.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 06-08-2010 o 18:26 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mnie w tym wszystkim nie pasuje jedna rzecz, oszustów znikajacych bylo juz sporo, na allegro i nie tylko, i cale nabijanie sobie pozycji na rynku i zaufania wygladalo zawsze jednak inaczej, kazdy ktory znikal z kasa byl (do czasu) bardzo wiarygodny, realizacja zamowien byla szybka, kontakt byl idealny itd, taka osoba przez zwinieciem interesu zachowywala sie nienagannie i nie bylo mowy o tym aby miala negatywne komentarze czy to na allegro czy np na forach internetowych, tu jesli ma to byc przekret, to schemat jest inny, i samo to ze piszemy o tym jest troche dziwne, bo takie rzeczy robi sie z zaskoczenia,

a jesli sprzedawca doplaca poki co do towaru to jest juz naprawde sporo stratny i nie jestem pewny ze robiac przekret to mu sie zwroci, w tej chwili na allegro ma 3 oferty kupna tylko,
    poza tym ten ktos sprzedaje tylko bardzo drogi sprzet, a najwieksze przekrety robily sie jednak na tanszym, najtansze lustra i zaawansowane kompakty,

co do cen i zrodla towaru, to na pewno mamy tu do czyniania z czyms nielegalnym, w zadne magazyny nie wierze, chyba ze mowa o magazynach w USA lub Chinach... mniej wiecej wszystko by pasowalo cenowo do towarow sprowadzanych bez cla (chociaz w takich ilosciach i tak duze tv to chyba nie mozliwe) ale dziwi w tym wypadku niby Polska gwarancja, sam ostatnio kupilem na allegro myszke za 270zł, ktora w Polsce najtaniej kosztuje 340zł, ewidentnie myszka sprowadzona z USA bez cła, oczywiscie w tym wypadku nie mam gwarancji
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    a jesli sprzedawca doplaca poki co do towaru to jest juz naprawde sporo stratny i nie jestem pewny ze robiac przekret to mu sie zwroci, w tej chwili na allegro ma 3 oferty kupna tylko
    Ale przecież każdemu trzyma kasę przez 2 miesiące, policz sobie ile w tym czasie sprzedał aparatów i telewizorów.
    Przez taki czas samych gratów foto spokojnie można sprzedać:
    8 x 5D2 = 74 000
    8 x D700 = 69 999
    15 x 7D = 116 000
    5 x 16-35/2.8L = 17 200
    8 x C24-70/2.8L = 24 900
    razem wyjdzie minimum 250 000 PLN

Dolicz do tego drugie tyle z telewizorów i wychodzi pół bańki jak nic. A to jest tylko kasa jaką gość ma na bieżąco z obrotu. Na koniec "działalności" zapewne jeszcze zrobi jakąś promocję przez kilka tygodni z równoczesnym całkowitym zaprzestaniem wysyłania sprzętu i jeszcze mu wpadnie kilkaset kilo PLN.

Zablokowany

Domyślnie Machinery

witam a powiedzcie mi o co tu chodzi z tym otc skad ta wrzawa oszukał kogośc gośc boja ja jestem licytujacym akurat teraz w weekend rozmawialem dzis z gosciem i wszystko jest oki wystawia fv vat na zakupy firma dziła niema długów wiec w czym jest problem ze sie all rozpisali o nim psuje wam rynke handlujecie sprzetem oszukał kogos wiec jesli tak psizcie wycofam oferte kupna . canona Fan

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canona Fan Zobacz posta
    witam a powiedzcie mi o co tu chodzi z tym otc skad ta wrzawa oszukał kogośc gośc boja ja jestem licytujacym akurat teraz w weekend rozmawialem dzis z gosciem i wszystko jest oki wystawia fv vat na zakupy firma dziła niema długów wiec w czym jest problem ze sie all rozpisali o nim psuje wam rynke handlujecie sprzetem oszukał kogos wiec jesli tak psizcie wycofam oferte kupna . canona Fan
    Nikt Ci licytować nie zabrania, pamiętaj tylko o powyższych postach, zwłaszcza użytkownika MMM.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Zablokowany

Domyślnie re

Cytat Zamieszczone przez preinwher Zobacz posta
    Nikt Ci licytować nie zabrania, pamiętaj tylko o powyższych postach, zwłaszcza użytkownika MMM.
    tak ok tylko jak ma sie to do calego serwisu allegro platności ochrony kupujacych mam sadzic ze w mysl opisanych tu postach to allegro to jeden wielki walek zalezy im tylko na aksie a co na to policja jesli ktos oszukuje ponoc allegro odrazu blokuje konto a gostek ma 1 komentarze z konca pazdziernika jak wiec jest mozliwy proceder tego stopnia opisywany przez MMM to mi sie leko neimisci w glowie mogł juz po 2 -3 miechach zawinac manele pozatym gosc rzeczowy obiecał mi wystawienie fv zaraz po wylicytowaniu a fv to chyba lepsze niz jakas transakcja z allgro ktory jest posrednikiem i zawija z tego kase
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a czy sa tu uzytkownicy ktorzy np sa pokrzywdzeni przez otc_poznan prosze o opinie gdyz jesli ja zakupie i bedzie oki to jest tu kolejka znajomych do zakupu sprzetu wiec milo by bylo jesli bym sie niesparzył
    Ostatnio edytowane przez Canona Fan ; 06-08-2010 o 22:40 Powód: Automerged Doublepost

Strona 282 z 484 PierwszyPierwszy ... 182232272280281282283284292332382 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów