Strona 193 z 484 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Domyślnie

Rozumiem, że to jak się prezentuje aparatów i jakiej jakości są zdjęcia na aukcji już klasyfikuje do podejrzanych ? A kto powiedział, że wystawiający osobiście używał ten aparat ? Może jest to aparat żony/wujka/ dziadka ? Troche już czasami co niektórzy przesadzają z teorią spiskową. Jak dla mnie aukcja jakich wiele

Coś już napisał
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    dla mnie fakt jak wykonane są fotki, sorry ale ktoś kto "pracował" (bo zakładam ze ma jakies pojecie o fotografi i raczej nie robi sie jedynka zdjęć u cioci na imieninach) powinien unikac takich blików i odbłysków swiateł nawet na zdjęciach do aukcji, i używał tej lampy do 1D?
    Acha, czyli jak ktoś się nie przyłoży do zrobienia zdjęć, to już jest aukcja podejrzana.
    O w cholerę - pół allegro jest podejrzane... Zamknąć stanowczo!!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dla mnie fakt jak wykonane są fotki, sorry ale ktoś kto "pracował" (bo zakładam ze ma jakies pojecie o fotografi i raczej nie robi sie jedynka zdjęć u cioci na imieninach) powinien unikac takich blików i odbłysków swiateł nawet na zdjęciach do aukcji, i używał tej lampy do 1D?
    Bez jaj... ja sam na Allegro wstawiam fotki wykonane bylejak - oby było widać co sprzedaję, nie dbając o bliki i takie tam, mimo że jestem ich świadom i w 'normalnych' fotkach ich unikam. Ot zwykłe lenistwo. Czy to już czyni ze mnie pasera? .

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

no to już... kupujcie ten sprzet bo taka okazja nie prędko może się zdarzyć
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Kupujmy więc tylko na aukcjach profesjonalnie opisanych i nienagannymi technicznie zdjęciami. Bo bliki na zdjęciu na zdjęciu mogą wskazywać na niewiadome pochodzenie

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    Kupujmy więc tylko na aukcjach profesjonalnie opisanych i nienagannymi technicznie zdjęciami. Bo bliki na zdjęciu na zdjęciu mogą wskazywać na niewiadome pochodzenie
    i tego się trzymaj
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Aż strach pomyśleć ilu oszustów u nas w giełdzie, gdzie ludzie często nie wrzucają żadnych zdjęć sprzedawanego sprzętu (ba, sam ostatnio tak zrobiłem, więc się pewnie też zaliczam do tej grupy).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Zastanowiło mnie jeszcze jedno...z usa dostałem w paczkach kilka różnych "sprzętów foto"... DO jednych później dotarły pudełka i papiery, do innych nie. Sprzedając chyba 2 lata temu właśnie taką 50 ze światłem 1.8, kupujący zarządał odemnie podpisania papierka, ze sprzęt nie jest kradziony. Podpisałem, bo wiem że nie jest, ale jeżeli kiedyś miałbym sie wylegiymowac przed panami policjantami, to ileż było by tłumaczeń...

Piszę do tego, ze nie zawsze do sprzedanej rzeczy jest komplet pudełek, papierów itd. Nie gorączkujmy się jednak, ze to sprzęt kradziony, że gość podejrzany itd. Zainteresować sie trzeba dopiero wtedy, kiedy dzieje się to nagminnie, albo tłu tłumaczenia są...dziwne.

Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Teoretyzowanie - gdybym się akurat rozglądał za właśnie takim sprzętem to bym kupił bez obaw. Sprzedający ma trochę komentarzy, Warszawa więc sprawdzenie przy odbiorze osobistym itd. Jesteś przewrażliwiony.

Co do pudełek, papierów - ja zeszłego lata straciłem wszystkie pudełka i instrukcje do całego swojego sprzętu foto i komputerowego - były w piwnicy, którą zalały fekalia przy solidnych zeszłorocznych burzach. I kto teraz ode mnie coś kupi?
    Normalnie złodziej albo paser jestem bo nie mam pudełek i instrukcji... na szczęście mam asa w rękawie - większość dowodów zakupów i kart gwarancyjnych trzymam w teczce w mieszkaniu, nie w pudełkach w piwnicy .

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

...ale za brak pudełek to jakieś 50 zł mniej dostaniesz. Sprzęt mniej wartościowy.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 193 z 484 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów