Strona 173 z 484 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Natomiast o gwarancji nie ma ani słowa.
    Jest coś
    NIC WIĘCEJ DO APARATU NIE POSIADAM
    czyli gwarancji też nie ma
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Jest coś

czyli gwarancji też nie ma
    Obecnie niektóre opisy aukcji to erystyka z retoryką.
    Człowiek czegoś nie doczyta, albo zinterpretuje "na chłopski rozum" i potem jest problem ;-)
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    To jest najzwyklejszy w świecie "dupochron" kolego.
    Oczywiście, doskonale rozumiem, że to "dupochron", kolego. Zdecydowanie bardziej sobie cenię handel z: "jak powiedziałem, tak jest". Nie trzeba wtedy używać dupochronów.

To własnie dzięki takiemu upowszechnieniu sie "dupochronow", znakomita część ofert handlowych zawiera wieksze i mniejsze haczyki, bardzo często umieszczane tam świadomie.
    Widzisz, w prawie każdej "gazetce promocyjnej" jest zapis, że:
    - "podane informacje nie stanowią ofert handlowej w rozumieniu kodeksu ...',
    albo
    - "... zastrzega sobie prawo do zmiany cen podanych w "ofercie nazwa sklepu",
    albo
    - "zdjęcia zamieszczone w "ofercie nazwa sklepu", moga odbiegać od wygladu produktów znajdujacych sie w sprzedaży" etc.etc.

Dla mnie, choć wiem, że pewnie jestem tutaj ekscentrykiem i idealistą, takie zapisy to uchylanie się od odpowiedzialności.
    Zawsze można nie podawac parametru, jeśli nie jest sie czegos pewnym. A jeśli kopiujemy opis ze strony producenta, to dlaczego nie wspomniec 'Producent obiektywu deklaruje...'? Wtedy jest i uczciwiej, i bardziej "dupochronnie'
    Pozdrawiam
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tommygun9
    Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt, czy oferta jest nadal aktualna, oraz w celu uzgodnienia sposobu wysyłki - odbioru. W PRZECIWNYM RAZIE OFERTY BĘDĄ ANULOWANE
    Dyskutowałbym czy to skuteczna dupokryjka :-) Jest to bez wątpienia obejście wycofania przez Allegro aukcji prywatnych ale nie jestem pewien czy w przypadku zawziętego usera nie skończyłoby się to konsekwencjami, z których ban na Allegro wydaje się być najlżejsza z możliwych :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Ciekawostka, chyba to szkło było przez długi czas oferowane na allegro za 3,5k (sprzedawca z ostrzeszowa) a teraz powraca z nową "lepszą" ceną i mniej wyraźnymi fotkami ;-)
    http://allegro.pl/item875683849_cano...1_2_l_usm.html
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Ciekawostka, chyba to szkło było przez długi czas oferowane na allegro za 3,5k (sprzedawca z ostrzeszowa) a teraz powraca z nową "lepszą" ceną i mniej wyraźnymi fotkami ;-)
    http://allegro.pl/item875683849_cano...1_2_l_usm.html
    To szkiełko akurat znam bo to mój kolega.Śmiga bez kłopotów na 5D MKII,trafia w punkt i jest ostre na f1,2 wiec nie widzę tutaj niczego podejrzanego.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    To szkiełko akurat znam bo to mój kolega.Śmiga bez kłopotów na 5D MKII,trafia w punkt i jest ostre na f1,2 wiec nie widzę tutaj niczego podejrzanego.
    a ja się jednak bedę upierał przy swoim;-) czy to przypadek, że tamto tez było nowe-powystawowe z peknięciem dokładnie w tym samym miejscu (jeśli ktoś ma czas niech sprawdzi archiwum allegro, ja jestem w pracy )
    bronisz przegranej sprawy, ja pier....le takie nowe, powystawowe szkła o których cała wielkopolska wie że śmigają bez kłopotów.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a ja się jednak bedę upierał przy swoim;-) czy to przypadek, że tamto tez było nowe-powystawowe z peknięciem dokładnie w tym samym miejscu (jeśli ktoś ma czas niech sprawdzi archiwum allegro, ja jestem w pracy )
    bronisz przegranej sprawy, ja pier....le takie nowe, powystawowe szkła o których cała wielkopolska wie że śmigają bez kłopotów.
    Mnie to wali czy nowe czy powystawowe bo ja mam Nikona.Wiem,jedno....szkło śmiga sprawnie.Sprzedaje bo kupił quada (foto quada na drugiej jego aukcji z Sigmą 14/3,5) ot cała zagadka.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Spokojnie panowie, spokojnie.
    Nie ma nic dziwnego w tym że taka aukcja budzi podejrzenia.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Jak dla mnie negatywne komentarze sprzedawcy i jego komentarze zwrotne stawiają go w niezbyt dobrym świetle.
    A jeszcze do tego w jednym komentarzu zwrotnym odpowiada jako kobieta, a w drugim używa formy męskiej.

{Odpowiedź z:śro 05 sie 2009 17:27:54 CEST} Kupujący ma racje,wyjechałam i zapomniałam usunąć zaplanowanej wczesniej aukcji a w między czasie body wystawił i sprzedał mój mąż ze swojego konta.Każdemu może się zdarzyć
    {Odpowiedź z:śro 05 lis 2008 00:44:02 CET} Aparat jest nowy,poza tym można wysłać e-meil z zapytaniem o gwarancje itp.Mówiłem Ci głąbie że aparatem wykonałem kilka zdjęć w celu jego sprawdzenia,ale dla Ciebie to już podemonstracyjny.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Strona 173 z 484 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów