Strona 170 z 484 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czepiacie się. A może to były Góry Stołowe?
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cena chyba sama go zaskoczyła. Chciał 4500 a ma już 4650

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek27 Zobacz posta
    Cena chyba sama go zaskoczyła. Chciał 4500 a ma już 4650
    Przy takiej reklamie tu, na forum... to naturalne.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wydaje mi się, że się mylisz. Na tym zdjęciu nie ma wgnieceń, bo znalazły się one poza kadrem. Zobacz sobie po oznaczeniach obiektywu w którym miejscu są obicia.
    Nie mylę się. Pierścień z oznaczeniami kręci się dookoła A te 3 ryski które są na tym zdjęciu "wyretuszowanym" w dziwny sposób nie występują na innych zdjęciach, więc to muszą być niby te o kant stołu zrobione.

Ps. No i wszystko jasne. Od razu wiedziałem, że szkło zaliczyło dzwonek.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-12-2009 o 23:53
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

ale nam się aukcja na 40D + 20/2.8 zmieniła http://www.allegro.pl/item852482922_nieaktualne.html
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    ale nam się aukcja na 40D + 20/2.8 zmieniła http://www.allegro.pl/item852482922_nieaktualne.html
    straszne cwaniactwo na tym alledrogo ostatnio :/
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Cóż, lepiej mieć dodatkowe 400 zł niż ich nie mieć. Przed wczoraj rozmawiałem ze sprzedającym o cenie pytając dlaczego jest taka niska - widocznie nasza rozmowa odniosła skutek w postaci nagłego zwiększenia wartości sprzętu. Sprzedawca stwierdził że zmienił korpus na 5D i potrzebuje gotówki. Na prośbę (ponawianą wielokrotnie) o przesłanie zdjęć numerów seryjnych korpusu i obiektywu za każdym razem otrzymywałem odpowiedź że albo można je sprawdzić przy odbiorze osobistym albo że sprzedający jest za granicą i nie ma możliwości wykonania i przesłania zdjęć. Sprzedający powtarzał także wielokrotnie że na wszystko ma rachunek (rachunki) i cały sprzęt pochodzi z legalnego źródło jednakże kiedy padała prośba o przesłanie ich zdjęć odpowiedź była taka jak w przypadku prośby o przesłanie zdjęć numerów seryjnych.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 15-12-2009 o 10:33
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Cóż, lepiej mieć dodatkowe 400 zł niż ich nie mieć. Przed wczoraj rozmawiałem ze sprzedającym o cenie pytając dlaczego jest taka niska - widocznie nasza rozmowa odniosła skutek w postaci nagłego zwiększenia wartości sprzętu. Sprzedawca stwierdził że zmienił korpus na 5D i potrzebuje gotówki. Na prośbę (ponawianą wielokrotnie) o przesłanie zdjęć numerów seryjnych korpusu i obiektywu za każdym razem otrzymywałem odpowiedź że albo można je sprawdzić przy odbiorze osobistym albo że sprzedający jest za granicą i nie ma możliwości wykonania i przesłania zdjęć. Sprzedający powtarzał także wielokrotnie że na wszystko ma rachunek (rachunki) i cały sprzęt pochodzi z legalnego źródło jednakże kiedy padała prośba o przesłanie ich zdjęć odpowiedź była taka jak w przypadku prośby o przesłanie zdjęć numerów seryjnych.
    A ja zapytałem wprost czy aparat jest kradziony i odpowiedzi nie dostałem

Aga31
    Guest

Domyślnie

Krótko jak to u kobiety, rzecz tyczy się 85L sprzedawanej na allegro przez Torreto-T1/Conrado5.
    Cytat z korespondencji:
    "Hej,
    napisz szczerze czy warto interesować się tym słoikiem czy też prawdę piszą ci co zauważyli pewne nieścisłości w Twoim opisie w aukcji. Przewalasz tony sprzętu - nic mi do tego, ale nie zmieniaj jego historii. Jeśli oczy mnie mylą (chyba nie) to przepraszam.
    Aga

Wiesz Aga...
    Nie wiem co piszą, bo nie czytałem...to wszystko są przypuszczenia...nie wiem czy ktoś z tych osób mnie zna...z resztą...zapraszam do obejrzenia sprzętu osobiście...
    Dla mnie ten obiektyw jest wart co najmniej 5-6zł przy stanie w jakim jest...
    Za ile się sprzeda nie wiem...
    Zadałaś mi trudne pytanie...czy warto się nim interesować...
    nowy kosztuje 8k zł...ten jest w tym momencie 4.65k zł więc chyba warto...
    Pozdrawiam
    Konrad

Conrado5,
    nie jestem blondynką w dodatku niedowidzącą. Jeśli obiektyw o takim samym nr jest opisany, że zaliczył glebę, apóźniej u Ciebie podobno stół... . Kupiłeś i chcesz sprzedać z zyskiem, to nie grzech. Szkoda tylko, że nie jesteś , tat, tak uczciwy. Brak Ci cywilnej odwagi by napisać prawdę gdy się o yo zapytałam prywatnie. Krótko, nie ufam Ci i to co piszesz wkładam między bajki. Przekażę swoim znajomym, a oni dalej mo0ją ocenę Twojego postępowania - mocno niepochlebną. Kłamiesz Conrado5.
    A."

To byłoby tyle. Odpowiedź Conrado5 prosta jak złamana strzała. Uczciwy inaczej.
    Aga

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

http://allegro.pl/item843411234_cano...najlepszy.html
    Nagle w aparacie znalazła się wada Niby normalne - chce uniknąć prowizji dla Allegro - ale to pewnie normalna praktyka u tego gościa...
    Regulamin pkt 8.

Strona 170 z 484 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów