Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    "Obiektyw kupiony 8 miesięcy temu jednak nigdy nie wykorzystany gdyż w tym samym czasie okazało sie ze jestem w ciąży i hobby musiało zejść na plan dalszy"
    :
    Moment zajscia w ciaze i sama ciaza to chyba nie jest powod aby zarzucac hobby? Rozumiem po urodzeniu dziecka - ale w ciazy
    Niemniej mysle ze to nie jest podejrzana aukcja (aczkolwiek tlumaczenie ciaza jest troche dziwne?) - pojechac, sprawdzic, kupic.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Moment zajscia w ciaze i sama ciaza to chyba nie jest powod aby zarzucac hobby? Rozumiem po urodzeniu dziecka - ale w ciazy
    Niemniej mysle ze to nie jest podejrzana aukcja (aczkolwiek tlumaczenie ciaza jest troche dziwne?) - pojechac, sprawdzic, kupic.
    A byłeś kiedyś w ciąży ?? Ja też nie - ale np. moja żona przy obydwu córkach miała duże problemy z nimi - czyli w 6-tym miesiącu w szpitalu, wcześniej wyraźny nakaz leżenia - z powodu na poważne zagrożenie donoszenia ciąży - z pierwszą się udało dotrzymać do termimu porodu, druga córka urodziła się w 7mym miesiącu - na szczęście bez powikłań - ale wracając do tematu - dla mojej żony to czas w którym na 100% nie miałaby jak oddawać się takiemu hobby jak fotografia.. a potam.. są inne wydatki przy małym dziecku.. dla mnie to nie jest jakieś szczególnie podejrzane - oczywiście umówienie się gdzieś w publicznym miejscu nie zaszkodzi..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A byłeś kiedyś w ciąży ?? Ja też nie - ale np. moja żona przy obydwu córkach miała duże problemy z nimi - czyli w 6-tym miesiącu w szpitalu, wcześniej wyraźny nakaz leżenia - z powodu na poważne zagrożenie donoszenia ciąży - z pierwszą się udało dotrzymać do termimu porodu, druga córka urodziła się w 7mym miesiącu - na szczęście bez powikłań - ale wracając do tematu - dla mojej żony to czas w którym na 100% nie miałaby jak oddawać się takiemu hobby jak fotografia.. a potam.. są inne wydatki przy małym dziecku.. dla mnie to nie jest jakieś szczególnie podejrzane - oczywiście umówienie się gdzieś w publicznym miejscu nie zaszkodzi..
    Jasne ze ciaza z problemami wyklucza chyba jakiekolwiek hobby.
    Piszac iz to dla mnie dziwne - oczywiscie zalozylem ze ciaza byla bez problemow i wowczas to hobby typu foto nie powinno przeszkadzac.
    Ale moze masz racje i kobieta nie chciala sie wdawac w szczegoly i swoja prywatnosc.
    Po urodzeniu sie dziecka - wszelkie hobby sa niewazne - pojawiaja sie inne priorytety - i tak IMHO powinno byc :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dostalem przed chwila nastepujacego maila z Allegro:
    ---------------------------------------------------------------------
    Wiadomość od: terry_john2008 (0)
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hello,
    my name is mr bobby kelly i am interested in buying your item from you since i have seen your detail in allegro auction.
    i want you to know that i am buying this item for my son for his birthday coming very soon i will pay you the sum of 500 EURO for this item and i we be paying you through online bank transfer ok.
    so i will like you to get back to me and tell me more about this item ok
    awaiting for your response soonest
    best regards
    ----------------------------------------------------------------------
    Sprzedaje przedmiot na Allegro i dostalem przed chwila powyzszego maila - dodam ze facet ma konto zawieszone na Allegro i zadnego zakupu , zadnej sprzedazy z tego konta.
    Co o tym sadzicie - bo dla mnie to oczywista "sciema".
    Tylko zastanawiam sie na co facet liczy jak ten przekret mialby wygladac?
    A moze sie myle?
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 05-04-2008 o 01:27 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Tylko zastanawiam sie na co facet liczy jak ten przekret mialby wygladac?
    Wyśle ci sfejkowane dowody nadania przelewu i będzie nalegał na 'extremely urgent' wysyłkę bo urodziny synka tuż tuż a przelewy zagraniczne tak długo idą. Tobie zmięknie serce bo to ma być prezent, wyślesz przedmiot zanim pieniądze dojdą na konto "bo przecież udowodnił że przelał" a tu ... nigdy nie dojdą.

Stary numer - kusić większą kwotą niż wartość sprzedawanego przedmiotu a jednocześnie uzasadniając wszystko presją czasu i uczuć (rodzinnych, do narzeczonej itp).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wyśle ci sfejkowane dowody nadania przelewu i będzie nalegał na 'extremely urgent' wysyłkę bo urodziny synka tuż tuż a przelewy zagraniczne tak długo idą. Tobie zmięknie serce bo to ma być prezent, wyślesz przedmiot zanim pieniądze dojdą na konto "bo przecież udowodnił że przelał" a tu ... nigdy nie dojdą.

Stary numer - kusić większą kwotą niż wartość sprzedawanego przedmiotu a jednocześnie uzasadniając wszystko presją czasu i uczuć (rodzinnych, do narzeczonej itp).
    Dzieki za wyjasnienie tego "mechanizmu".
    Z jednej strony to dosc naiwne ze ktos wysyla towar przed otrzymaniem kasy, ale z drugiej strony czesto pewnie jest jak Piszesz.

Uprawnienia umieszczania postów