Strona 78 z 484 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał

Domyślnie

Allegro jako portal jest o.k, natomiast ciągłe awarie techniczne to jest już inna historia. Licytujesz i nie jesteś pewien czy "system" sie nie zawiesi. Ja także rzadko dostaję dziwne maile, ale jeżeli nie zgadza się z adresem podanym na allegro to od razu zgłoszenia do Administratora portalu.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Jeżeli system Allegro w trakcie końcowej licytacji się zawiesi, wszystkie aukcje, które się kończą, są automatycznie przedłużane o 24 godziny. A wałki się zdarzają. System Allegro wysyła automatycznie maila z powiadomieniem o wygranej aukcji (chyba, że macie wyłączoną opcję) i są tam dane sprzedającego, często nr konta. Żadne GG.
    __________________________________________________ ____
    " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
    chyba że... muszą zbudować drogę."

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Generalnie allegro jest ok jeśli chodzi o reakcje na oczywistych oszustów, natomiast system komentarzy jest porażką ... jeśli np kupisz przedmiot i po kilku dniach dostaniesz PRAWIE wylicytowany przedmiot to po negocjacjach ze sprzedawcą czasami się uda to odkręcić, natomiast jeśli sprzedawca nie ma ochoty na odkręcenie całego cyrku to allegro ma Cię w d....e

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Generalnie allegro jest ok jeśli chodzi o reakcje na oczywistych oszustów, natomiast system komentarzy jest porażką ... jeśli np kupisz przedmiot i po kilku dniach dostaniesz PRAWIE wylicytowany przedmiot to po negocjacjach ze sprzedawcą czasami się uda to odkręcić, natomiast jeśli sprzedawca nie ma ochoty na odkręcenie całego cyrku to allegro ma Cię w d....e

Nie bardzo rozumiem, dlaczego uważasz system komentarzy za porażkę?
    Jesli kontrahent jest nierzetelny, to mu dajesz negatywa i inni się zastanowią, zanim coś u niego kupią.
    Ja zawsze sprawdzam komentarze, zanim coś kupię.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem, dlaczego uważasz system komentarzy za porażkę?
    Jesli kontrahent jest nierzetelny, to mu dajesz negatywa i inni się zastanowią, zanim coś u niego kupią.
    Ja zawsze sprawdzam komentarze, zanim coś kupię.
    Pozdrówka
    Bo to jest porażka.. Jak dasz negatywa to i dostaniesz go w zamian..IMHO w sporej części wystarczyłoby tylko JEDNA modyfikacja.. żeby sprzedjący musiał PIERWSZY wystawić komentarz.. sprzedawcy najczęściej czakają aż kupujący wystawi komentarz - i jak jest neutralny albo negatyw bo coś jest nie tak to rewanżują się tym samym.. a kupujący przecież z chwilą wysłania pieniędzy pierwszy wywiązał sie z zawartej umowy i na tym jego rola sie kończy.. potem już wszystko w rekach sprzedawcy - jak szybko i sprawnie wyśle towar i będzie ok to dostanie pozytywa, ale jak coś spieprzy to czemu ja jako kupujący mam za to mieć negatywa "w rewanżu" i potem użerać się z obsługą allegro żeby anulować..
    Sprzedawca powiniem wystawiać komentarz w momencie otrzymania kasy.. i tyle by wystarczyło żeby znacząco usprawnić serwis aukcyjny..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ... kupujący przecież z chwilą wysłania pieniędzy pierwszy wywiązał sie z zawartej umowy i na tym jego rola sie kończy.. potem już wszystko w rekach sprzedawcy ...
    No chyba, że wysyłamy za pobraniem
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    No chyba, że wysyłamy za pobraniem
    Dlatego nie napisałem że to rozwiąże wszystkie problemy ale sporą część na pewno..
    zresztą ja zarówno prywatnie (głównie kupuję) nie chcę nigdy za pobraniem bo po pierwsze kosztuje parę złotych, po drugie konto łatwiej namierzyć niż jakiegoś hipotetycznego nadawcę cegły, poza tym sporo sprzedawców zwłaszcza droższych rzeczy nie przewiduje opcji za pobraniem, z firmy dużo sprzedajemy poprzez allegro i prawie wszystko za uprzednim przelewem.. i nikt nie robi problemów..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 31-10-2007 o 01:05

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Arturs wszystkie droższe sprzęty jak jest taka możliwość chce za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości. Jak nie to odbierasz przy pani w okienku i również przy niej otwierasz jest cegła dzwonisz na policje i po sprawie

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Arturs wszystkie droższe sprzęty jak jest taka możliwość chce za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości. Jak nie to odbierasz przy pani w okienku i również przy niej otwierasz jest cegła dzwonisz na policje i po sprawie
    A czy ja mówię że nie?? mówię tylko że NA PRZYKŁAD takie małe usprawnienie by pomogło.. nie wiem.. przy aukcji zrobić okienko jaki rodzaj przesyłki w z zależności od tego komentowac itp.. generalnie chodzi o to że allegro zarabia na tym taką kasę że ma głęboko gdzieś opinie użytkowników bo od paru lat ludzie narzekają a nic się nie zmienia.. Sam piszesz - "o ile jest taka możliwość.." a jak nie ma - pomysłów użytkownicy mają dużo tylko allegro nie ma chęci nic poprawiać..

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Arturs źle odebrałes moja wypowiedź to nie był atak a sprostowanie. wiem jak działa allegro troszku kupuje dużo sprzedaje i wiem że kupujących ma glęboko... .

Strona 78 z 484 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów