Bzdura totalna, ale przecież Ci ludzie licytują z własnej i nieprzymuszonej woli. Jak można się aż tak pomylić ?![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Popatrz kto teraz kupuje lustrzanki. Nie czytałeś nigdy na CB wątków w stylu: "Dotąd pstrykałem komórką ale che kupić swoją pierwszą lustrzankę żeby mieć łądniejsze fotki. Czy 60D i 24-70 będą dobre czy lepiej żebym kupił 5D Mk II z 35/1.4?". DSLR-y to teraz modny i lansowny gadżet, sporo ludzi kupuje choć tak naprawdę nie wie co ani jak można tego użyć.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ostanio zakupiłem pewien przedmiot na allegro i najprawdopodobniej padłem ofiarą oszustwa. Dostałem wiadomość od allegro że konto użytkownika zostało zawieszone ponieważ podejrzewają że ktoś niepowołany przechwycił konto. Pomyślałem sobie o kurcze zostałem oszukany. Dobra, myśle nie ma na co czekać zgłaszam sprawe na Policje i od razu tak też zrobiłem. Rozbawiło mnie w tym wszystkim allegro, ponieważ od razu odpisałem i o dziwo moment dostałem odpowiedz. Jak zgłaszałem sprawe podbijania ogłoszeń pewnego użytkownika to w ogóle nie zareagowało mimo że poparłem to dowodami.
Szkoda tylko że dostałem od allegro wiadomość o jeden dzień za późno bo kase z banku można by było cofnąć no ale musztarda po obiedzie. Jeśli faktycznie ktoś przechwycił konto podał nr konta tzw słup to zostaje mi tylko wierzyć że albo ktoś był głupi i podał swój nr rachunku co jest wątpliwe albo jeszcze jeden trop o którym na razie nie wspomne.
Nr IP komputera pochodzi z Warszawy 217.96.70.146
konto uzytkownika allegro było ze Słupska.
Zostaje jeszcze Progam Ochrony Kupujących przez allegro ale z tego co czytałem to nie wygląda to ciekawie
dlaczego POK nie wygląda ciekawie ? kupiłeś na aukcji - dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 01-01-2012 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
z tym potwierdzeniem wszczęcia to wcale nie taka oczywista sprawa. Mnie oszukał koleś na 4000 zł. Nie ważne szczegóły. Kasę dostał towaru nie dostarczył. Policja nie widziała znamion przestępstwa i postępowanie nie zostało wszczęte. Odwołanie do sądu też bez rezultatu. Sędzia stwierdził, iż mogę co najwyżej rozpocząć drogę cywilną. W takiej sytuacji cały ten program ochrony allegro jest niewiele wart...
Dokladnie tak. Ale ja jestem przewrazliwiony...
Sent from my GT-I9000