Strona 479 z 484 PierwszyPierwszy ... 379429469477478479480481 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 781 do 4 790 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    Po to pochowali nicki allegrowiczów żeby nie można było ich ostrzegać przed takimi cyrkami. % dla allePazerno leci i niech się żrą między sobą klienci.
    Nie demonizujmy aż tak tego serwisu, przyczyny takiej zmiany były inne.
    To tylko niechciany skutek uboczny...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bzdura totalna, ale przecież Ci ludzie licytują z własnej i nieprzymuszonej woli. Jak można się aż tak pomylić ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Bzdura totalna, ale przecież Ci ludzie licytują z własnej i nieprzymuszonej woli. Jak można się aż tak pomylić ?
    Popatrz kto teraz kupuje lustrzanki. Nie czytałeś nigdy na CB wątków w stylu: "Dotąd pstrykałem komórką ale che kupić swoją pierwszą lustrzankę żeby mieć łądniejsze fotki. Czy 60D i 24-70 będą dobre czy lepiej żebym kupił 5D Mk II z 35/1.4?". DSLR-y to teraz modny i lansowny gadżet, sporo ludzi kupuje choć tak naprawdę nie wie co ani jak można tego użyć.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Ostanio zakupiłem pewien przedmiot na allegro i najprawdopodobniej padłem ofiarą oszustwa. Dostałem wiadomość od allegro że konto użytkownika zostało zawieszone ponieważ podejrzewają że ktoś niepowołany przechwycił konto. Pomyślałem sobie o kurcze zostałem oszukany. Dobra, myśle nie ma na co czekać zgłaszam sprawe na Policje i od razu tak też zrobiłem. Rozbawiło mnie w tym wszystkim allegro, ponieważ od razu odpisałem i o dziwo moment dostałem odpowiedz. Jak zgłaszałem sprawe podbijania ogłoszeń pewnego użytkownika to w ogóle nie zareagowało mimo że poparłem to dowodami.
    Szkoda tylko że dostałem od allegro wiadomość o jeden dzień za późno bo kase z banku można by było cofnąć no ale musztarda po obiedzie. Jeśli faktycznie ktoś przechwycił konto podał nr konta tzw słup to zostaje mi tylko wierzyć że albo ktoś był głupi i podał swój nr rachunku co jest wątpliwe albo jeszcze jeden trop o którym na razie nie wspomne.
    Nr IP komputera pochodzi z Warszawy 217.96.70.146
    konto uzytkownika allegro było ze Słupska.
    Zostaje jeszcze Progam Ochrony Kupujących przez allegro ale z tego co czytałem to nie wygląda to ciekawie

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

dlaczego POK nie wygląda ciekawie ? kupiłeś na aukcji - dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    ...dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję
    Nie tyle zgłosić co otrzymać potwierdzenie wszczęcia śledztwa, a to zasadnicza różnica.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    dlaczego POK nie wygląda ciekawie ? kupiłeś na aukcji - dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję
    No ale czytając komentarze innych osób w internecie nie wygląda to tak kolorowo. Allegro nie będzie takie skore do wypłaty no ale zobaczymy co czas pokaże
    Ostatnio edytowane przez Hubi78 ; 01-01-2012 o 12:13

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Popatrz kto teraz kupuje lustrzanki. Nie czytałeś nigdy na CB wątków w stylu: "Dotąd pstrykałem komórką ale che kupić swoją pierwszą lustrzankę żeby mieć łądniejsze fotki. Czy 60D i 24-70 będą dobre czy lepiej żebym kupił 5D Mk II z 35/1.4?". DSLR-y to teraz modny i lansowny gadżet, sporo ludzi kupuje choć tak naprawdę nie wie co ani jak można tego użyć.
    Tak to prawda, ale nie rozumiem jak można się az tak pomylić Przecież to dwa zupełnie różne modele i dzielą je lata swietlne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Nie tyle zgłosić co otrzymać potwierdzenie wszczęcia śledztwa, a to zasadnicza różnica.
    No przecież żeby to osiągnąć trzeba zgłosić fakt oszustwa na POLICJĘ !
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 01-01-2012 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

z tym potwierdzeniem wszczęcia to wcale nie taka oczywista sprawa. Mnie oszukał koleś na 4000 zł. Nie ważne szczegóły. Kasę dostał towaru nie dostarczył. Policja nie widziała znamion przestępstwa i postępowanie nie zostało wszczęte. Odwołanie do sądu też bez rezultatu. Sędzia stwierdził, iż mogę co najwyżej rozpocząć drogę cywilną. W takiej sytuacji cały ten program ochrony allegro jest niewiele wart...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dokladnie tak. Ale ja jestem przewrazliwiony...

Sent from my GT-I9000

Strona 479 z 484 PierwszyPierwszy ... 379429469477478479480481 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów