ciekawe tylko że skoro twierdzicie że zestaw kosztuje 10-11 tys (bo faktycznie tyle kosztuje) to jestem ciekaw jak na fakturze pojawia się kwota będąca 65% tych wartości. I to właśnie mnie zastanawiało, ale na policji dowiedziałem się że w tym miejscu Polski zdarzają się takie "atrakcyjne oferty cenowe". Co to miało znaczyć już nie wnikałem.
Ostatnio edytowane przez rafalk75 ; 04-10-2011 o 20:53
System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.
może ktoś niezbyt rozgarnięty sfabrykował fakturę... to tylko kawałek papieru który może stworzyć nawet dziecko - jak zechce to nawet z danymi istniejącej i renomowanej firmy...
Jak się pojawiła taka kwota? Najczęściej magiczne słowo brzmi: "podatki".
Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Może warto było wniknąć, jeśli znaja takie przypadki. Albo zwykły przekręt albo towar pochodzący np z kradzieżyTaka faktura to czysta fikcja.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 05-10-2011 o 09:04 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
pro dealer takiej zaniżonej faktury nie wystawi...
http://allegro.pl/canon-ef-70-200mm-...849066783.html
strasznie dziwne te 70-200mm f/2.8 L IS II
na zdjęciu chyba Canon 300mm f:4 L IS USM
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wszystkie 70 -200 jadą tym samym zdjęciem
http://allegro.pl/canon-ef-70-200mm-...858934904.html
Ostatnio edytowane przez KOKO74 ; 05-10-2011 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Niektórzy posiadają piwnicę
A tak na poważnie - brak pudełka nie dyskwalifikuje, ale papierów i osprzętu już tak...
Parę stron temu napisałem o zabawie ze sprzedawca, który sprzedał mi uszkodzony przedmiot.
Wczoraj stanowczo za zaznaczyłem, że pieniądze do czwartku albo sprawę zgłaszam Policji /akurat moj komisariat działa skutecznie i w miare sprawnie/.
Otrzymałem dziś ciekawą odpowiedź:
"Witaj ŚMIECIU !
Nie wiem jaką grupę stworów reprezentujesz ale na pewno nie należysz do
grupy ludzkiej .
Mój wnuk poinformował że jestem na obserwacji w szpitalu,więc wystarczy
poczekać i po sprawie . Tak by postąpił człowiek rozumny ale kompletne
O które nie ma szacunku dla osób starszych i chorych NIE. Żyję już 65
lat ale z takim czym nie miałem styczności .
Ten ostatni email kazano mi zostawić na wszelki wypadek ?
Masz O-rowy iloraz inteligencji i cofasz się w rozwoju . Nazwałem "cię"
śmieciem bo tak wyglądasz w oczach innych .
Pieniądze wysłałem bo w banku mówili że śmierdzą ,,,,,,,,,,,,fe
Dam dobrą radę nie kupuj na allegro bo spotkasz dużo problemów ? Nie
odpisuj !"
Pragnę zaznaczyć, że "dziadek raz był ciężko chory i sprzedaż na allegro była sposobem na zarobek na leki, potem nagle ozdrowiał bo był tylko na obserwacji itd.
Można się pośmiać.
Ogólnie poziom zachowania niektórych osób na allegro to jakaś porażka. Ja zawsze staram się wysłać w dzień w którym otrzymałem pieniądze, nie liczę za przesyłkę ale takich co raz mniej.
Rafalk informuj na bieżąco jak Twoja sprawa się rozwija.
Ostatnio edytowane przez EZOGHUL ; 05-10-2011 o 12:32
Canon