Strona 424 z 484 PierwszyPierwszy ... 324374414422423424425426434474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 231 do 4 240 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Doczytałem jak to trzeba rozegrać. Dzięki wszystkim za pomoc. Jutro wizyta na posterunku. Starałem się jak mogłem by gość zwrócił kasę. Mija tydzień więc czuję że nic więcej się nie da wskórać. Z tym gościem normalnie tej sprawy się nie da załatwić.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Na numer zgłoszenia , numer sprawy zostaje nadany po wszczęciu postępowania (mają zdaje się na "to" 30dni czasu)
    Dokładnie mają 30 dni, po tym jeśli nic nie odpowiedzą można załatwiać to przez POK na Allegro. Jest tylko jedno ale. Jakby jednak policja odrzuci zgłoszenie to co, musztarda po obiedzie?
    Ostatnio edytowane przez rafalk75 ; 03-10-2011 o 22:59 Powód: Automerged Doublepost
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    Jakby jednak policja odrzuci zgłoszenie to co, musztarda po obiedzie?
    Policja nie może nie przyjąc zgłoszenia.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

absolutnie nie - przyjąć zgłoszenie musi - nie mają prawa nie przyjąć zawiadomienia , nadać numer także
    30 dni mają na wszczęcie lub odmowę wszczęcia postępowania

o sprawie możesz też powiadomić bezpośrednio prokuraturę - choć nie widzę takiej potrzeby - wpłata została dokonana , kwota dla organów ścigania nie jest znikoma , zakupionego towaru brak - Policja na pewno się tym zajmie

nie wychodź z komisariatu dopóki nie zostaniesz przesłuchany na protokół i tyle , żadnego przyzwolenia na zbywanie typu "a może wyśle / wysłał"

mi przy drobnej sprawie (1/20 kwoty 5d2) bez problemu wszczęli postępowanie - oszukanych było kilkadziesiąt osób i tym które zgłosiły na policji w cudowny sposób po czasie odesłali kasę na konto - widać lepszy mniejszy "zarobek" niż problemy

bezwględnie przestrzegaj terminów określonych w POK Allegro - jakiekolwiek potknięcie może być przyczyną odmowy wypłaty rekompensaty

Domyślnie

Rafalk,
    Śledzę ten Twój wątek i trzymam bracie kciuki, za pozytywny koniec tej sprawy. Ale wybacz, nie ogarniam jak mogłeś tak się dać wrobić ?
    Trzymaj się stary, pozdro.
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Świerkot Zobacz posta
    Rafalk,
    Śledzę ten Twój wątek i trzymam bracie kciuki, za pozytywny koniec tej sprawy. Ale wybacz, nie ogarniam jak mogłeś tak się dać wrobić ?
    Trzymaj się stary, pozdro.
    Tak jak każdy kto bierze udział w aukcji. Byłem pewien że cena skoczy do wyższej kwoty, choć może i dobrze że tylko do takiej. Zresztą ilu było chętnych na ta aukcję, ilość odwiedzających na poziomie 1500 odwiedzin. Wiadomo ilość nie znaczy jakość. Jeśli to był kto inny pewnie sprawa zakończyłaby sie tak samo. Tyle razy kupowałem przez Allegro. Niestety okazja czyni złodzieja i w tym przypadku to się spełniło. Niestety na allegro widać czają sie tacy co niestety tylko żerują na tym ze chcemy spełnić swoje marzenia, a że chcemy nieraz zapłacić mniej, cóż w tym złego. Ilu z nas nie dogadywało się w sprawie ceny zakupowanego sprzętu, ile razy sprawdzali oferty sklepów, sprawdzając opinię. Niestety w tym przypadku raz kiedyś nie sprawdziłem tego wątku. I jaki efekt każdy czytający ten wątek zna. Niestety takich jak ja jest sporo na tym forum, którzy marzą o sprzęcie. Niech ktoś zaprzeczy.

Niestety marzenia mają swoją cenę. Raz większą raz mniejszą, ale bez poświęcenia nie ma możliwości na ich spełnienie. Niestety w tym przypadku poświęcenie okazało sie zbyt duże. I tu przestroga dla takich jak ja. Nie dajcie się takim jak pan sprzedawca z Allegro. Uwaga - bo gość ma kilka kont jak już zdążyłem ustalić, więc potrafi sobie poradzić. Jak zablokują jedno konto ma inne.

Jak mówiły zuchy: Czuj czuj czuwaj.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Coś już napisał

Domyślnie

Rafalk uważam, że sprawa zakończy się pomyślnie dla Ciebie. Troche nerwów będzie Cie to kosztować ale zdobędziesz trochę doświadczenia życiowego.

Oszustwo, bo z tym masz doczynienia, jest u nas gorszym przestepstwem niż gwałt, pobicie, jazda po pijaku. Pomimo tego, że ludziom wydaje się, iż policja utkwiła w czasie na maszynie do pisania, dobre sobie radzą z przestępstwami w sieci. Załatwiłeś to poprez aukcje, wpłaciłeś pieniądze na konto, dzwoniłeś i pisałeś do sprzedawcy - to wszystko zostawia swój ślad w sieci. Kłamstwo ma krótkie nogi, a ja mam nadzieje, że temu gnojowi u*******i je przy samej dupie.
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

1. Pytanie czy funkcjonariuszowi będzie się chciało chcieć. Z tym jest bardzo różnie.
    2. Teoretycznie nie mogą odmówić przyjęcia zawiadomienia. W praktyce -

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

w praktyce też nie mogą o ile osoba przy okienku zna swoje podstawowe prawa...

w tym kraju obowiązuje pewne prawo - nie trzeba się modlić...

tak jak pisałem wcześniej - każde przestępstwo można zgłosić także w prokuraturze

co do tego jak poważnie traktowane jest oszustwo (tu w dodatku na istotną kwotę) pisałem już wcześniej co bardzo rozbawiło pewne osoby

w zasadzie nie zdziwiłbym się jakby gościa zatrzymano - co niczego w sytuacji oszukanego nie zmieni

Coś już napisał

Domyślnie

Ja miałem dwie sytuacje na allegro kiedy nie dotarło to co kupowałem. Za pierwszym razem dlugo wierzyłem, że nastapi wymiana /2 miesiace/. Poszedlem na policje - po tygodniu miałem z glowy sprawa. Facet zostal wezwany na przesluchanie, powiedzieli co mu grozi i kasa byla. Za drugim razem poszedlem od razu na policje - tylko tym razme funkcjonariusz zadzownil, ze wszczynaja postepowanie o oszustwo i ... pieniadze byly na drugi dzien.

Obecnie trzeci raz bede musial sie przejsc na policje - gosc wyslal mi kolejke TT "bardzo dobry stan", a w rzeczywistości pourywane wiazary i polamane podwozie. Czekam na kase juz drugi tydzien, bo podobno gosc jest w szpitalu. 90 pln ale nie odpuszcze - dostali ultimatum do czwartku maja czas - jesli ze szpitala nowe aukcje wystawia to niech zleci tez przelew.
    Canon

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

trzeba po prostu umieć egzekwować swoje prawa a nie być frajerem którego można zbyć
    - proste

Strona 424 z 484 PierwszyPierwszy ... 324374414422423424425426434474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów