Strona 419 z 484 PierwszyPierwszy ... 319369409417418419420421429469 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 181 do 4 190 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No cóż wracając do porannej zadymki - nie można na tym świecie zakładać że wszystko pójdzie dobrze. Miałem czekać do 13 (no cóż wrzało we mnie ale grzecznie poczekałem). O 13 dowiedziałem się że z powodów rodzinnych nie mogli wysłać paczki i że o 17 wyślą, więc czekam jak kot z pęcherzem do 17. O 16.59 coś we mnie pękło, zero informacji, wysłałem informację że składam zażalenie do POK Allegro. Po 5 minutach mail a potem zaraz telefon od "sprzedającego" z Allegro. "No wie pan był problem z przelewem z mBanku do City Handlowego (i tu dowiedziałem sie o następnym poziomie tej układanki że moja kasa wędruje od banku do banku)". Ja zaś na to że wycofuję się z umowy skoro strona nie wywiązuje się z umowy. "Sprzedający" po długiej umowie zgadza się na zwrot pieniędzy na konto jak tylko wrócą z City. Ustalamy termin do kiedy ma wrócić kasa. I myślałem że już spokój. I znowu się myliłem. Okazuje się że pan SZEF owego "Sprzedającego" podobno juz wysłał paczkę. No i znowu od nowa. Poprosiłem o kontakt do SZEFA. No i po "chwili" odezwał się szef, który dowiedział się kilku spraw podobno mu nie znanemu. Nie wiedział że jego pracownik zmienił formę płatności, że nic nie wie o tym że chciałem uzyskać choćby numer seryjny i warunki gwarancji. Także ogólnie to on prawie nic nie wiedział. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale powołałem się na to że przy zakupach przez internet można wycofać się w ciągu 7 dni. Decyzję przekazałem przed tym jak poinformowano mnie o tym że paczka została wysłana. Po kilku przepychankach stanęło na tym że zaproponowałem ugodowe podejście do tematu, czyli oświadczenie o tym że umowa uważana jest za niebyłą, pieniądze mają wrócić na konto a paczka nie zostanie przyjęta i odesłana spowrotem. Albo jeśli się nie zgadza na załatwienie tej sprawy przez Allegro plus komentarz do transakcji. Teraz czekam na wariant pierwszy czyli oświadczenie - tak na wszelki wypadek gdyby jednak gość się upierał. Wiem że początek był do bani. Jestem ciekaw co mnie jeszcze czeka?
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale powołałem się na to że przy zakupach przez internet można wycofać się w ciągu 7 dni.
    Ta zasada obowiązuje wyłącznie przy sprzedaży podmiot gospodarczy konsument.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    No skoro koniec końców dowiedziałem się że gość pracuje jako pośrednik w firmie to chyba dla pozorów i dla uniknięcia odpowiedzialności wystawia to jako osoba fizyczna. Lecz naprawdę wyszło z tego że sprzedaje to firma - więc podmiot gospodarczy. No cóż zobaczymy co z tego wyniknie.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

czyli twierdzi/twierdzą że niby wysłali... no ciekawe - cóż , trzeba czekać na rozwój sytuacji

w najgorszym razie poczekasz na zwrot kasy

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kolego moderatorze - poczytaj najpierw przepisy, a później się wypowiadaj

Tak jakby liczba dni się nie zgadza.

Zablokowany

Domyślnie

Dawno nie widzialem tak naiwnej osoby jak rafalk... On jeszcze się łudzi, że dostanie kasę.

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Wmawianie sobie w dzisiejszych czasach , że ktoś postanowił zostać świętym Mikołajem i sprzedać nam sprzęt za 3/4 ceny, którą mógłby bez problemu otrzymać, jest naiwniactwem w czystej postaci.

Może nie w tym temacie dokładnie, ale sprzedałem ostatnio akwarium za 1/4 ceny, może nawet mniej.
    Wartość zbiornika, szafki, ryb, roślin grubo ponad 2000pln.
    Poszło do kupca za 500pln.

Wałek?
    Kombinacje?
    Nie.
    Nie poszło w poprzedniej aukcji a musiałem się go pozbyć z dnia na dzień. Wyprowadzałem się akurat i musiałem zwolnić mieszkanie. A na nowe tego zbiornika nie zabierałem. Podać Ci namiar na kupującego? Tak tylko byś się upewnił, że jest dużo bardziej niż zadowolony z transakcji.

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania: to gdy coś jest za 3/4 ceny to od razu przekręt?

Nowart, nie wkładaj wszystkich do jednego worka. Ok?

A gdy (nie daj boże) stanie się coś poważnego, że na "gwałt" będę potrzebował gotówki? Zdarzenia losowe na przykład?
    Wtedy także bez zmrużenia okiem wystawię aparat i szkła za 3/4 ceny.
    I wtedy moja aukcja zawiśnie w tym temacie?
    Tylko dlatego, że potrzebuję kasę dzisiaj, jutro a nie za miesiąc? Bo mam "ciśnienie"? Bo nie mam czasu czekać tygodniami lub miesiącami na kupca?
    Potrzebuję gotówki natychmiast!

Hmm...?

Fakt, że sprzedający teraz wiele głupot piszą.
    Jednak spotkanie się (gdy jest taka możliwość) przed przekazaniem kasy, dogadanie się co i jak, kontakt meil-owy/telefoniczny, CZYTANIE opisu aukcji. To podstawowe sprawy!
    Jak dla mnie to nawet sprzedanie raz na rok, jakiegoś starego telefonu za 20pln na alegro zobowiązuje. Zawsze jestem pod telefonem, gdy nie mogę odebrać to oddzwaniam później. Kwestia odbioru, przekazania pieniędzy także zawsze jest do ustalenia na spokojnie.

Wracając do tematu, to już do poszkodowanego:
    Zresztą pisałem to już tutaj na forum, bodajże w temacie OTC z Poznania. Czy jak mu tam było, nieważne.
    Wysyłka gotówki z góry? Takiej?
    To samemu pchanie się w kłopoty w 90% przypadków.

Nie mam teraz na myśli naszych forumowych sprzedawców jak Nowart, Cichy, Towers czy inni. Są to osoby sprawdzone i zaufane. Nie kupowałem jeszcze u nich ale wiele osób to już zrobiło. Do nich mam zaufanie.
    Czy to tutaj czy na alegro. Czytałem wiele opinii, żadnych pretensji. Zawsze kontakt super.

Ale jednak, sorry muszę: kupowanie od byle kogo na alegro? Kto nawet tego aparatu nie ma przy sobie? Nie może podesłać numeru body? Szkła? Pudełka otworzyć?

W każdym bądź razie życzę powodzenia i otrzymania sprzętu lub pieniędzy.

Pozdro.
    fotografia
    akwarystyka

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

prędzej czy później dostanie - jak nie od "sprzedawcy" to od Allegro (POK)

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    Może nie w tym temacie dokładnie, ale sprzedałem ostatnio akwarium za 1/4 ceny, może nawet mniej.
    Wartość zbiornika, szafki, ryb, roślin grubo ponad 2000pln.
    Poszło do kupca za 500pln.
    Pytanie...
    Ilu nieuczciwych sprzedawców akwariów możemy znaleźć na allegro ?

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

To tylko przykład

Może na forach akwarystycznych jest taki sam temat?
    I pytają tam: ilu jest nieuczciwych sprzedawców aparatów?

Hmm?
    fotografia
    akwarystyka

Strona 419 z 484 PierwszyPierwszy ... 319369409417418419420421429469 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów