Strona 416 z 484 PierwszyPierwszy ... 316366406414415416417418426466 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 151 do 4 160 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety. Tak jak napisałem wcześniej. Tym razem nie spojrzałem. Wcześniej nawet kontrolnie sprawdzałem jakie "techniki" stosują "sprzedający". Teraz trzeba płacić własnym zdrowiem by to albo załatwić albo się z tego wycofać. Niestety tym razem instynkt zawiódł na pełnej linii. Niestety nieraz za szybko realizowane marzenia trzeba płacić. Zazwyczaj załatwiałem sprawę odbiorem z ręki do ręki ale tym razem skusiła mnie cena i chęć przygarnięcia FF do siebie.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No nieźle 8.000zł za 5D MarkII + obiektyw L
    Takie okazje się nie zdarzają - ten zestaw jest wart tak ok 10.000 - 11.000zl.
    Czy Twoja wypowiedź znaczy, że wpłaciłeś tą kasę ???
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 29-09-2011 o 09:12
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No nieźle 8.000zł za 5D MarkII + obiektyw L
    Takie okazje się nie zdarzają - ten zestaw jest wart tak ok 10.000 - 11.000zl.
    Czy Twoja wypowiedź znaczy, że wpłaciłeś tą kasę ???
    Hmmmm. Jak by tu napisać żeby nikt się nie śmiał, bo mnie do śmiechu daleko. Dzisiejsza noc była ciągłym koszmarem. Niestety, przyznaję - popełniłem ten błąd. Zawsze udawało mi się bez konfliktów. Ten zaś przypadek daje obraz tego czego nie robić.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    Naprawdę wyleczyli mnie z Allegro raz a dobrze.
    Zupełnie niepotrzebnie. Winne nie jest tu alledrogo tylko wyłącznie Ty i Twój ślepy pęd do trafienia okazji za wszelką cenę. Tylko, że tym razem okazja trafiła Ciebie ale ważne, żebyś wyszedł z tego bez szwanku. Wygrałeś licytację, masz zawsze jakieś wsparcie w allegrowym POK.
    Trzeba było jednak jechać do tego Poznania
    A po co to piszę - bo za każdym razem , gdy widzę taką sytuację wyjść z podziwu nie mogę jacy ludzie są naiwni. Powtarzam od dawna, że nawet gdyby złodziej na aukcji wywiesił bijący po oczach afisz, że sprzęt ukradł ubiegłej nocy, to za pół ceny ludzie i tak będą się bić, żeby jak najszybciej go kupić

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przyznaję się że sam się podłożyłem ale z allegro wyleczyli mnie "tacy allegrowicze". Fakt cena w tym przypadku mnie skusiła, choć myśląc że to aukcja byłem pewien że cena pójdzie jeszcze wyżej. Niestety to ja byłem tym "szczęśliwcem" który zakończył batalię o jak na razie bezcenną porcję nerwów.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

!! przeczytaj PW które zaraz wyślę !!

jaka była forma płatności ?

zgłoś natychmiast fakt dokonania oszustwa na policji !!

UWAGA ! nie stracisz pieniędzy tylko trochę to potrwa - POK (program ochrony kupujących)
    zwróci Ci kasę za ten zakup - procedury przeczytasz tutaj > http://allegro.pl/country_pages/1/0/.../pok/index.php

bezwzględnym wymaganym warunkiem zwrotu wpłaconej kwoty jest po pierwsze trzymanie się ram czasowych a po drugie zgłoszenie o popełnieniu przestępstwa oszustwa - drukuj i archiwizuj każdy mail związany ze sprawą - szczególnie te o płatnościach

i teraz jeszcze takie małe info - policja policją... poinformuj gościa z aukcji o ile masz z nim kontakt że sprawa wędruje na policję , że ma przechlapane bo oszustwo to jakieś 8 latek wakacji - nie jest to ścigane z urzędu więc ma 24h na przelanie kasy z powrotem i wycofasz sprawę

szczęście w nieszczęściu że "kupiłeś" przez allegro a nie umawiając się na boku...
    Ostatnio edytowane przez Em Es ; 29-09-2011 o 11:14

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    oszustwo to jakieś 8 latek wakacji
    Ale mnie rozbawiłeś

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    jaka była forma płatności ?

zgłoś natychmiast fakt dokonania oszustwa na policji !!
    Wstrzymaj konie, oszustwo to będzie dopiero w momencie, kiedy zapłacony towar nie dotrze. Aukcja faktycznie podejrzana, ale co będzie w momencie, kiedy towar faktycznie zostanie wysłany?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

...dokładnie, może ci się trafi jakiś "ciepły" sprzęt.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Schemat wałków jest zazwyczaj ten sam i niestety świadczy również o... kupujących. Oszuści wykorzystują znaną od zawsze zasadę że najłatwiej kogoś wykiwać jeśli ofiara sama myśli że to ona znalazła frajera i robi genialny interes. Wabikiem na sprzedaż nieistniejącego lub niesprawnego sprzętu są zawsze opisy w stylu "dostałem nietrafiony prezent i chcę się go szybko pozbyć", "znalazłem aparat na strychu ale się nie znam, nie wiem ile to warte i nawet nie wiem jak sprawdzić czy to działa" etc. I wtedy potencjalna ofiara myśli sobie, że trafiła na frajera, który za bezcen oddaje towar bo nie ma pojęcia co sprzedaje. A potem tylko płacz, nieprzespane noce, niepotrzebne nerwy, policja, odwet, coraz dłuższe wątki na forum...

A tutaj film instruktażowy jak to robią zawodowcy ;-)
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Konsul_%28film%29

Strona 416 z 484 PierwszyPierwszy ... 316366406414415416417418426466 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów