Strona 320 z 484 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 191 do 3 200 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

ja tam kupuję nieoryginalne ładowarki do telefonów i żyję

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

A ja zacząłem ostrożnie do nich podchodzić odkąd zobaczyłem raz w telewizji reportaż o kobiecie, która w trakcie ładowania telefonu rozmawiała przez niego, telefon eksplodował (bodajże akumulator) i wyrwało jej kawałek barku, ucho wraz z kawałkiem głowy oraz rękę. Wyglądało to masakrycznie. Aha - ładowarka była nieoryginalna.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzewus Zobacz posta
    Jakie mógłbym mieć konsekwencje kupując ładowarkę na powyższej aukcji?
    Nawet jeśli jest to produkt dobrej jakości, aukcja jest oszustwem, bo cyt. "Jest to fabrycznie nowy produkt firmy CANON".
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzewus Zobacz posta
    Jakie mógłbym mieć konsekwencje kupując ładowarkę na powyższej aukcji? Czy znacząco pogorszy się pojemność baterii?
    Jeśli jest to fake, gdzie w takim razie można kupić tę samą ładowarkę (niepodejrzaną) w rozsądnej cenie?
    Loteria z taką ładowarką.
    Może działać jak oryginał albo np. spalić się, skopać akumulatory.
    Spotkałem się z sytuacją, kiedy lewa ładowarka do komórki grzała się jak piekarnik.
    IMHO lepiej unikać takich wynalazków, bo można więcej stracić niż zyskać.
    Canon 50D + dodatki

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nawet jeśli jest to produkt dobrej jakości, aukcja jest oszustwem, bo cyt. "Jest to fabrycznie nowy produkt firmy CANON".
    Dodatkowo jest napisane: "Zdjęcia te przedstawiają realny wygląd produktu." - podejrzewam, że gdyby sprzedający nie miał na myśli nierealnego wyglądu, powstrzymałby się od napisania tego zdania.
    Warto też zauważyć, że prezentowane zdjęcia, wg danych EXIF, zostały zrobione w maju tego roku.

Coś już napisał

Domyślnie

Miałem tą ładowarkę,niestety nie działała prawidłowo.
    Sprzedawca jest ok. bez problemu zwrócił pieniądze.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Byłby jeszcze bardziej ok. jakby dał wcześniej znać, że nie jest oryginalna.
    Zabawy z odsyłaniem sprzętu i pieniędzy nie lubi chyba nikt...

Domyślnie

Witam wczoraj na allegro pojawił sie CANON 1D MarkIII kwota 5499 zł za body /kontakt telefoniczny sekretarka /wyslałem zapytanie o numer serii i dodatkowe dane . W odpowiedzi otrzymałem że krajowy ma 2 lata przebieg 120 tyś w dobrym stanie i są papiery o numerze zapomniano napisać .Na drugi dzień dzwoni telefon inny numer telefonu czy nadal jestem zainteresowany zakupem - Więc ok umawiam się na zakup proszę o zabranie dokumentów f.v zakupu i gwarancja i nagle zaczynaja się schody że f.v brak gwarancja nie czytelna zniszczona- przypadkowo mówie sobie hmmm ok zastrzegam przy tranzakcji spisanie umowy kupna sprzedaży bez problemu w odpowiedzi tel. nagle na 20 minut przed przyjazdem telefon że brat już sprzedał za 5100 że sie nie zgadali/aukcja na allegro zmienia opis i znikają wszystkie zdjęcia sprzetu po 2 minutach zmienia status na zakonczoną . Jak dla mnie to ściema lub kradziony sprzęt jestem w trakcia sprawdzenia numeru seryjnego o ile jest prawdziwy .
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1366854804

Pozdrawiam forum .
    Canon1D MarkIII/Canon5D/Canon 5D MarkIIICanon24/70 EF2,8 L/Canon70/200 EF2,8 L/Canon50 EF1,8/Canon100 EF2,8 macro/CanonSpeedlite 580 EX II/600 EX-RT

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Raczej nie kradziony,ale...
    sprzedający to handlarz i lepszy cwanaiak, był też tu, ale został "pogoniony"
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Co myślicie o tej aukcji ?
    http://allegro.pl/super-okazja-canon...373252314.html
    lokalizacja "tylko wysyłka" i jeszcze ta tytytka na obiektywie

Strona 320 z 484 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów