Strona 149 z 484 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

OT:
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    ...kiedyś prowizje wynosiły połowę tego ile wynoszą obecnie.
    ..a dolar był po 2 złote
    EOT

A na poważniej - na alledrogo jestem od 2000 roku. Śledzę ewolucję portalu, również zawodowo. I chyba nie można się dziwić zmianom..? Nowy właściciel (który będzie sobie amortyzował wydatek), coraz silniejsza pozycja w Europie (ebay de/pl/fr to śmiech na sali - także pod względem kosztów)...

DZIWICIE SIĘ ŻE DRENUJĄ NAM KIESZENIE? Dopóki chętnych do ogłaszania się nie brakuje, dopóty nie ma przeciwskazań
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    OT:

..a dolar był po 2 złote
    EOT

A na poważniej
    To co dalej napisałeś to też OT.

Proszę nie kontynuować tematu opłat itp ogólnoallegrowych tutaj. Tytuł wątku raczej na inną tematykę dość wyraźnie wskazuje.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Niezwykły wypadek spowodował odwołanie ofert
    http://allegro.pl/show_item.php?item=747755564
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Niezwykły wypadek spowodował odwołanie ofert
    http://allegro.pl/show_item.php?item=747755564
    Ale co w tym podejrzanego?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ale co w tym podejrzanego?
    Wiele aukcji tak się kończy np. sprzęt sie zepsuł, pies zjadł migawkę, dziecko dało po głowie kotu 70-200 2.8 itd.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Wiele aukcji tak się kończy np. sprzęt sie zepsuł, pies zjadł migawkę, dziecko dało po głowie kotu 70-200 2.8 itd.
    Rozumiem, że miałeś ochotę na to szkło i po odwołaniu aukcji się zdenerwowałeś. Ale (jak mate00sh napisał) - co w tym podejrzanego.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Rozumiem, że miałeś ochotę na to szkło i po odwołaniu aukcji się zdenerwowałeś. Ale (jak mate00sh napisał) - co w tym podejrzanego.
    Czepiam się tylko. Wydaje mi sie, że szkło poszło poza allegro, choć nie chcę nikogo oskarżać.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    w piatek moja dziewczyna zalicytowała sobie:

http://www.allegro.pl/item710004478_..._kit18_55.html

Wszystko fajnie, bardzo tanio jak na dzisiejsze standardy. No i.. piszemy maila zeby podał nr konta - nie odpisał wlasciciel canona. Dzwonimy kilka razy - poczta glosowa. Pod nickiem Kasia kryje sie Pan Władysław. Po tym jak juz wysłaliśmy mu maila pojawiła się u tego samego użytkownika inna aukcja:

http://www.allegro.pl/item714972707_..._kit18_55.html

Moze i to jest niezdrowe, ale wyglada mi to na jawne olanie mnie i ja nie zamierzam tej transakcji sfinalizowac. Innym również polecam uwazac na tego użytkownika.
    Pisałem swego czasu o tej aukcji. Sprawe zglosilem do allegro - nikt do mnie nie odpisal z tej firmy. Ostatnio znalazlem chwile czasu - wystawilem negatyw. Oczywiscie standardowo - rowniez dostalem negatyw. Allegro powinno nie pokazywac komentarza, dopoki dana osoba nie odda komenta. A brak wystawienia komentarza zwrotnego powinno karac. Ale nie o tym chcialem. Osoba oczywiscei bezczelnie opowiada ze nie kontaktowalem sie z nia, w momencie kiedy w tzw. centrum sporów powyzywala mnie, poobrazala (jak to czyni w komentarzach) udowodnilem jej, ze kontaktowalem sie - kontakt ucichł całkowicie. Zglosilem sprawe do allegro. Nadal nic czy ktos moglby mi podac link do formularza, albo sposob dojscia do takiego kontaktowania sie z tym kochanym serwisem zeby zareagowali wlasciwie?
    Czy uwazacie ze przy tkaiej kwocie jest sens isc na policje (po 2 miesiacach od zdarzenia) ze dana osoba nie wywiazala sie z umowy?

I sprawa na przyszlosc. Mam duze podejrzenia ze uzytkownik
    9magda1 - http://allegro.pl/show_user.php?uid=13114800
    to ta sama osoba. Widzac styl opisu aukcji, kolejny nick (imie kobiety + liczby) + styl odpisywania na komentarze negatywne/neutralne - podejrzewam ze to nowe konto osoby kasia22009.

Przestrzegam - badzcie ostrozni.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    Nadal nic czy ktos moglby mi podac link do formularza, albo sposob dojscia do takiego kontaktowania sie z tym kochanym serwisem zeby zareagowali wlasciwie?
    Zapomnij, oni olewają często nawet firmy zostawiające u nich co miesiąc ponad 10k pln prowizji więc na Twoim miejscu nie nastawiał bym się na rozwiązanie tej sprawy.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Zapomnij, oni olewają często nawet firmy zostawiające u nich co miesiąc ponad 10k pln prowizji więc na Twoim miejscu nie nastawiał bym się na rozwiązanie tej sprawy.
    Pozostaje droga cywilna.

Strona 149 z 484 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów