Strona 438 z 484 PierwszyPierwszy ... 338388428436437438439440448 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 371 do 4 380 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Jak widać niektórym w ogóle lampka się nie zapala.
    Swoją drogą to jeśli się trafi ktoś kto ma czas na chodzenie po sądach to za 6500zł mógłby mieć w miare fajny zestaw tylko czy gra warta świeczki?
    ciekawe jak "wychodzić" coś czego sprzedający nie posiada raczej mógłby zablokować
    sobie na jakiś czas 6,5kzł i narazić się na dodatkowe koszty...

Czytaj uważniej to będziesz wiedział o czym jest dyskusja
    o pudełkach
    ...wyobraź sobie że czytam uważnie i wiem o czym jest dyskusja

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    ciekawe jak "wychodzić" coś czego sprzedający nie posiada
    Była taka słynna akcja z Jeepem Cheeroke dawno temu - sprzedający musiał wejść w posiadanie zgodnego z opisem aukcji auta i sprzedac je po cenie wylicytowanej zwycięzcy aukcji. A skąd i za ile go wziął - to już tylko jego problem.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

nikt nie zmusił jednak "fizycznie" tego pana do przekazania Jeepa "nabywcy"...
    to był martwy wyrok tak naprawdę

jak się komuś nudzi + lubi stracić parę zł i zasilić adwokatów kolejnymi kilkoma zł - takie aukcje są dla niego... bo takich zakończeń jak opisywane wyżej w temacie nie jest wiele
    (pełny zwrot kasy)

Domyślnie

Należność zasądzoną przez sąd zawsze może ściągnąć komornik....Nie rozmawiamy o pudełkach tylko o podejrzanych aukcjach....Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że nabijasz posty

Coś już napisał

Domyślnie

Jak widać niektórym w ogóle lampka się nie zapala.
    Swoją drogą to jeśli się trafi ktoś kto ma czas na chodzenie po sądach to za 6500zł mógłby mieć w miare fajny zestaw tylko czy gra warta świeczki?
    Jako nabywca zrobiłbym to tak: proszę podać adres do odbioru osobistego, przyjeżdżam, oglądam aparat. Aparat leży na stole, z lapka wykonuję przelew na połowę wartości (już nawet założyłbym konto w tym samym banku co sprzedający, by od razu doszła kasa), resztę daję w gotówce, spisujemy umowę. Dziekuje i do widzenia. (wszystko zgodnie z opisem na aukcji, że na początek wpłata połowy wartości).
    Oczywiście to tylko teoria, w praktyce do sprzedaży nie doszłoby, ponieważ sprzedający zapewne by się nie zgodził. Nie było by też
    Należałoby też wystawić negatyw i kolejny numer z tego konta byłby utrudniony, a dla uważnych, co sprawdzają zakończone aukcje też mogłaby być wskazówka, że taki aparat z takim opisem krązy po serwisie.

Tylko w praktyce, negatywa nie będzie, bo ludzie jakoś dziwnie boją sie negatyw wystawić, by samemu negatywa nie dostać. I dlatego allegro jest jakie jest, może w końcy skopiują pomysł, by sprzedawca nie mógł negatywa wystawić.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Należność zasądzoną przez sąd zawsze może ściągnąć komornik....Nie rozmawiamy o pudełkach tylko o podejrzanych aukcjach....Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że nabijasz posty
    sam nabijasz posty pisząc coś co nie ma związku - sąd nakazał sprzedać Jeepa
    ciekawe jaką pracę widzisz do wykonania dla komornika skoro skazany Jeepa nie posiadał... właśnie dlatego to martwy wyrok

nie martw się o moje posty , nie mam nic do sprzedania

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    ...(już nawet założyłbym konto w tym samym banku co sprzedający, by od razu doszła kasa)...
    Nie trzeba zakładać konta, jest coś takiego jak system BlueCash. Przelew w kilka minut pomiędzy różnymi bankami, sam testowałem
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Domyślnie

Allegro to nie zabawa w piaskownicy dla małych dzieci tylko portal aukcyjny który rządzi się swoimi prawami. Każda transakcja to zawarcie umowy Kupna-Sprzedaży.
    Jak myslisz dlaczego Sprzedający oddał pieniądze naszemu koledze z forum?
    Ponieważ wcześniej czy później i tak został by skazany za wyłudzenie i oszustwo. Nie ma tu znaczenia czy osoba która użyczyła konta czy też osoba na które konto zostały przelane pieniążki.
    Kupiłem kiedyś Perfumy na alledrogo no i okazały się podrobione do tego sprzedawca zapewniał że jest możliwy zwrotu jeśli perfum się nie spodoba. Mój zakup nie był jakiś wielki, ponieważ wartość 120-150zł juz nie pamiętam dokładnie.
    Skończyło się tak, że zgłosiłem sprawe na Policji i sprzedawca odpowiadałby za handel podrobionym towarem, wyłudzenie i oszustwo. Jak dzielnicowy przyszedł do kobiety dwa razy, to od razu odechciało się tej pani oszukiwać ludzi.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trolluch Zobacz posta
    Nie trzeba zakładać konta, jest coś takiego jak system BlueCash. Przelew w kilka minut pomiędzy różnymi bankami, sam testowałem
    Nie po to ludzie licytują na takich szemranych aukcjach byle tylko zaoszczędzić niekiedy 200zł wpłacając nieznanym osobom po kilka tysięcy polskich nowych złotych, żeby jeszcze dodatkowo płacić za przelewy.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

to można jeszcze wykorzystać "chargeback" przy płatności kartą.. wtedy bank martwi się żeby kasę odzyskać..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 438 z 484 PierwszyPierwszy ... 338388428436437438439440448 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów