Powiedz mi w takim razie gdzie w regulaminie Allegro.pl jest wyrażenie “adres zameldowania” ? Jeśli masz konto Ana Allegro.pl zaloguj się, wejdź w zakładkę Ustawienia i przypatrz się stronie DANE OSOBOWE, gdzie jest wyrażenie "adres zameldowania" ?Osoby fizyczne, w celu Rejestracji, powinny wypełnić formularz rejestracyjny poprzez podanie: swojego imienia i nazwiska, pełnego adresu kontaktowego wraz z nazwą kraju i regionu (województwa), adresu e-mail, numeru telefonu kontaktowego, nazwy, pod którą osoba rejestrująca zamierza występować w Allegro (login) oraz hasła (Konta Prywatne). Osoby fizyczne korzystające z Allegro w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą zobowiązane są również podać nazwę (firmę), pod którą prowadzą działalność gospodarczą (Konta Firmowe).
Jeśli się chce dyskutować na temat regulaminów to "przekonanie" i werbalizowanie słowa "chyba" nie wystarczy, wprowadzasz tylko zamieszanie swoimi komentarzami. Myślenie i stosowanie teorii "bo tak być powinno" w stosunku do regualminu jest niewłaściwe- regulamin jest jasny i czytelny wg mnie, najpierw go więc przeczytaj a później pisz kto jest bałwanem wg Ciebie bo juz wystarczy jeden bałwan na Allegro.pl który "wiedział lepiej" jak brzmi regulamin i jak go stosować.
No właśnie. Adres ZAMIESZKANIA, czy ZAMELDOWANIA. Przez jakiś czas mieszkałem w wynajętym mieszkaniu (zameldowanie czasowe) i w tym czasie dokonałem rejestracji konta na Allegro. Póżniej kupiłem mieszkanie i zameldowałem się na pobyt stały w innym miejscu. W opcji ustawienia zmieniłem adres na obecny. Nie mogłem podać przy rejestracji starego adresu zameldowania stałego, bo list z Allegro poszedłby gdzieś w kosmos, w miejsce oddalone o 400 km, gdzie nie mieszkałem od 3 lat.
Biperek,
W zakładce USTAWIENIA, przed formularzem z danymi, jest coś takiego:
Dane osobowe
Tutaj możesz sprawdzić swoje dane. Możesz je także zaktualizować oraz zmienić hasło lub adres e-mail.
Popraw dane, jeśli są niekompletne lub nieaktualne i kliknij Zastosuj.
Podanie kompletnych i aktualnych danych jest warunkiem korzystania z Allegro.
Więc w zasadzie zmiana w zakładce wg mnie wystarczy.
Ostatnio edytowane przez terminator ; 17-09-2008 o 10:58
No ja tak zrobiłem, mimo ze Allegro wyraźnie pisze: "Możesz je także zaktualizować". Takie zagranie traktuję jako oczywiste łapanie klienta na haczyk żeby w przyszłosci nie wypłacić odszkodowania/rekompensaty czy zwrotu prowizji. Kombinowanie i złodziejstwo w czystej postaci.
http://allegro.pl/item447321848_ef_s...an_od_1zl.html
polecam zbadać exif`y zdjęć robione tym kitem ..i co gorsza to ludzie to wezmą :/
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Ostatnio edytowane przez axk ; 07-10-2008 o 13:50
EOS + Speedlite