Strona 476 z 484 PierwszyPierwszy ... 376426466474475476477478 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 751 do 4 760 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Domyślnie

Co sądzicie o tej karcie http://allegro.pl/sandisk-extreme-pr...010378231.html
    cena jakieś 2 razy niższa.

Uzależniony

Domyślnie

skoro cena dwukrotnie niższa niż u normalnych sprzedawców to chyba już to powinno budzić niemałe wątpliwości u dorosłego człowieka, który już nie wierzy w św. Mikołaja. Poza tym co mamy sądzić o karcie , której nie widać, jest zapakowana w pudełko sfotografowane z jednej strony a zdjęcie ma wielkość pocztówki?
    Moja rada - widząc handlarza autozłomem w tym kraju już z kilometra wychodzi mi ostra alergia i wszystko zaczyna swędzieć. Ja mam o nich swoją opinię ale jako, że sprzedaje kilka gratów foto to się nie wypowiem bo zaraz trole się zlecą, że konkurencję krytykuję (nie, takich kart nie mam w sprzedaży). Jest masa podróbek SanDisków więc uważaj.
    Z drugiej strony - czy naprawdę potrzebujesz karty CF o takiej szybkości? Cóż takiego robisz, że nie wystarczy Ci dobre Ultra 30mb/s? Nie szkoda kasy ?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    skoro cena dwukrotnie niższa niż u normalnych sprzedawców to chyba już to powinno budzić niemałe wątpliwości u dorosłego człowieka, który już nie wierzy w św. Mikołaja.
    Ja jednak bylbym bardziej ostrozny w ocenie i dociekliwy ,z gory po cenie towaru nie kwalifikował ,ze karta jest trefna.
    Tym bardziej ,ze sprzedaz jest poprzez internet i Allegro a to daje pewne prawa.
    Mozna tez do sprzedawcy napisac lub zadzwonic i swoje obawy przedstawic.
    Sa rozne zyciowe sytuacje.
    Ja niedawno weszlem w posiadane aparatu foto z obiektywem kitowym -nowego ,nieuzywanego ,zalezalo mi na szybkiej sprzedazy i aby tak sie stalo sprzedalem go za 2/3 najnizszej ceny na Allegro.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 28-12-2011 o 11:08

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    IMHO: wypadek przy pracy ;-)
    Pamiętacie co Krzepicki powiedział kiedyś Dyzmie: nie ma takiego cwaniaka, na którego nie znalazłby się lepszy
    Niektórzy foto-handlarze starzyzną nie grzeszą nazbyt głęboką wiedzą o sprzęcie, a i inteligencja szwankować potrafi :-)
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Jest masa podróbek SanDisków więc uważaj.
    W aukcji nie ma słowa o paragonie ani fakturze. Karta może pochodzić z "lewego" źródła, choć sama w sobie jest oryginalna. Ale istotnie, najprawdopodobniej jest to podróba.
    Z drugiej strony - czy naprawdę potrzebujesz karty CF o takiej szybkości? Cóż takiego robisz, że nie wystarczy Ci dobre Ultra 30mb/s? Nie szkoda kasy ?
    Magia cyferek :-) Czy coś poza 1D MkIV, D3S i czytnikami za kilkaset złotych wykorzysta szybkość tej karty? Wątpię.
    Cytat Zamieszczone przez violan Zobacz posta
    Ja niedawno weszlem w posiadane aparatu foto z obiektywem kitowym -nowego ,nieuzywanego ,zalezalo mi na szybkiej sprzedazy i aby tak sie stalo sprzedalem go za 2/3 najnizszej ceny na Allegro.
    Zwróć uwagę że ten człowiek ma kilka rożnych kart w ofercie. Nigdzie nie pisze o paragonie czy fakturze, jedno ze zdjęć zostało podprowadzone ze strony jakiegoś sklepu internetowego. Ja bym mu tam jednak nie zaufał :-)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 28-12-2011 o 11:30
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violan Zobacz posta
    Ja jednak bylbym bardziej ostrozny w ocenie i dociekliwy ,z gory po cenie towaru nie kwalifikował ,ze karta jest trefna.
    Tym bardziej ,ze sprzedaz jest poprzez internet i Allegro a to daje pewne prawa.
    Mozna tez do sprzedawcy napisac lub zadzwonic i swoje obawy przedstawic.
    Sa rozne zyciowe sytuacje.
    Przyjacielu, chętnie bym podyskutował w tej baśniowej i optymistycznej atmosferze ale wybacz, wiem gdzie żyję i jacy ludzie są dookoła zatem jedynie się pod nosem życząc Tobie, abyś nie musiał weryfikować swojego podejścia do życia ani w tym ani w Nowym Roku ...

Domyślnie

podłączam artykuł na temat przekrętów RTV_ELEKTRONIX na allegro...

pozdrawiam

Paweł

Uzależniony

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Kolejny raz osławiony już D60D
    I wystawia go osoba, która aukcji nie wygrała (druga oferta od góry).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    I wystawia go osoba, która aukcji nie wygrała (druga oferta od góry).
    Bo "kupiła" go w tym samym dniu, kilka godzin później na kolejnej aukcji:
    http://allegro.pl/super-okazja-canon...015844550.html
    :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony

Domyślnie

łańcuszek szczęścia

Strona 476 z 484 PierwszyPierwszy ... 376426466474475476477478 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów