Strona 467 z 484 PierwszyPierwszy ... 367417457465466467468469477 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 661 do 4 670 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    A skoro już wchodzimy na temat uczciwości, to jestem ciekaw, czy Ty sprzedając na przykład samochód jesteś zawsze szczery i o każdej usterce, czy problemie mówisz potencjalnemu kupującemu........
    Wiesz może Ci się to wydawać dziwne ale są ludzie którzy tak dokładnie robią :cool:.
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Ja go nie winię tylko nazywam po imieniu: Zwykły Cwaniak
    No niestety ale w sumie nie ma się co dziwić, że tacy są skoro jest na to przyzwolenie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A jak wobec tego nazwać osobę, która widzi, że sprzedawca pomylił się wpisując cenę KT?

Zwykły cwaniak.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

No właśnie... A czy Sprzedający z aukcji D60 kogoś oszukał??
    sprzedajacy jest oczywiscie w porzadku, poza tym, ze co najmniej ode mnie dostal wyrazna informacje, ze "D 60 D" to jest napis w prowadzajacy w blad i ze powinien go skorygowac... w zwiazku z czym nie moze zaslaniac sie bledem (dostrzezonym) badz niewiedza (skorygowana).

opis aukcji pozostal niezmieniony, wiec trudno mi w tej sytuacji naprawde wierzyc w dobra wole tego sprzedajacego. moim zdaniem jest to, mowiac w prostych zolnierskich slowach, pie* oszust.

na wypadek gdyby kupujacy ten aparat mial dotrzec na CB i szukac drogi wyjscia: owszem, mam kopie komunikacji ze sprzedajacym, w ktorej wyraznie zignorowal uwage o wprowadzajacym w blad opisie. wiec jak najbardziej swiadomie probowal sprzedac ten sprzet sugerujac, ze chodzi o 60D.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-12-2011 o 16:01
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A jak wobec tego nazwać osobę, która widzi, że sprzedawca pomylił się wpisując cenę KT?

Zwykły cwaniak.
    Całkowita zgoda. Mało to takich? Nawet tutaj na forum...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No niestety ale w sumie nie ma się co dziwić, że tacy są skoro jest na to przyzwolenie.
    Ale dlaczego nie ma być przyzwolenia skoro nie łamie regulaminu?
    Co innego, że nikt tutaj nikogo nie przymuszał do zakupu... To Kupujący ma podejmować ŚWIADOMĄ decyzje podczas zakupu.

Mało to jest jeszcze sklepów, w których wisi karteczka "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się". I to też jest cwaniactwo?

I żeby nie było wątpliwości... Również uważam, że w tym wypadku jest to cwaniactwo, ale nie żal mi ludzi, którzy się na to łapią, bo sami są sobie winni.
    Ostatnio edytowane przez Chris_11 ; 17-12-2011 o 16:08
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Ale dlaczego nie ma być przyzwolenia skoro nie łamie regulaminu?...
    Dlatego że to zwykłe walenie w członka

Dlaczego ma być na to przyzwolenie, bo są tacy którzy dadzą się naciąć? Mi też nie jest żal - wiedza kosztuje - ale nie hodujmy może następnych cffaniaków, bo z niektórych wypowiedzi wynika, że wszystko jest OK...i jest to bardzo zachęcające
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany

Domyślnie

Coraz częściej niektóre zachowania, jakie obserwuje u ludzi sprawiają, że mam wrażenie, że są zwierzętami.....
    Masz coś do zwierząt?
    One nie oszukują dla zysku i zabijają tylko aby zdobyć pożywienie (nigdy na zapas). Ludzi są gorsi od zwierząt.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G11 Zobacz posta
    Masz coś do zwierząt?
    Do zwierząt nie... Do ludzi.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony

Domyślnie

Ci, którzy uważają, że wszystko jest ok najwyraźniej nigdy nie zostali poszkodowani, a każdy wie, że zostać ofiarą oszusta jest bardzo prosto. Może gdy poczujecie to na własnej skórze to zmienicie podejście do tego typu numerów chyba, że również żerujecie na ludzkiej naiwności.

Ps. Tą aukcję może wygrać ktoś kto nie ma pojęcia o fotografii ale licytuje sprzęt na prezent bo ktoś sobie wymarzył taki model dostać
    Chris_11 - takiego kogoś też nazwiesz naiwniakiem i powiesz, że ma pełną świadomość co kupuje. Ty być może znasz się na sprzęcie foto co nie znaczy, że każdy kupujący też musie się znać.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ale dlaczego nie ma być przyzwolenia skoro nie łamie regulaminu?
    ja tam pamietam jeszcze, ze w dekalogu chrzescijanskim jest przykazanie 7-me, ktore mowi zwyczajnie "nie kradnij". podobnie jest w wielu innych religiach, ale nie znam, wiec sie nie powolam
    abstrahujac od religii, ludzie dorosli najczesciej maja jakies poczucie moralnosci, ktore tez mowi, ze wprowadzanie w blad, ktorego skutkiem jest czyjas szkoda, tez nie jest prawidlowe.

zaden regulamin mnie tego mowic nie musi a od ludzi, ktorymi sie otaczam, oczekuje tego samego. ja rozumiem, ze w Polsce na skutek powszechnosci pewnych cwaniackich zachowan przestalo sie na nie zwracac uwage. ale nie robmy ze zlodziejstwa nagle czegos normalnego.

ta aukcja to jest celowe wprowadzenie kupujacych w blad i celowe wykorzystanie jego niewiedzy/nadmiernego entuzjazmu, ze szkodliwym dla tego kupujacego skutkiem. niech sobie to bedzie nawet regulaminowe, jesli dla ciebie to jest wazniejsze kryterium, dla mnie taki delikwent jest zlodziejem i kropka. nie potrzebuje regulaminow tam, gdzie moj wewnetrzny kompas moralny jest gleboko przeciwko takim zachowaniom.
    www albo tez flickr

Strona 467 z 484 PierwszyPierwszy ... 367417457465466467468469477 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów