Strona 465 z 484 PierwszyPierwszy ... 365415455463464465466467475 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 641 do 4 650 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Wiedza kosztuje - wiedza.

...ale za jedyne 2 700 się można dowiedzieć...i zapamiętać na długo.
    darmowa edukacja to mit
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Jest gdzieś w necie jak jakiś Brytyjczyk czy Amerykanin takiego scammera przekręcił. Rozchodziło się o lapka podajrze macbooka. Nie pamiętam dokładnie ale szło to w skrócie tak, że wysłał w ten sposób, że naciągacz musiał zapłacić za przesyłkę przy odbiorze + jeszcze cło. A w przesyłce był segregator "stylizowany" mazakami na tego kompa
    O tutaj jak komuś chce się czytać:
    http://www.zug.com/pranks/powerbook/index.html
    Heh dobre, nieźle mnie wciągnęło.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Heh dobre, nieźle mnie wciągnęło.
    Zwróć uwagę na samą końcówkę.
    Wysyłający P-P-P-P-Powerbooka zniknął bez śladu więc się nie wciągaj za bardzo xD
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    to będzie prawdziwa paczka z niespodzianką i nowy wątek "mój 60D jest trochę inny"
    Na załączonym zdjęciu wyraźnie widać instrukcję od D60 i to moim zdaniem powinno rozwiać wątpliwości przed przystąpieniem do licytacji. Zresztą w opisie także jest jednoznaczna informacja o modelu D60.

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    ...zgodnie z literą prawa (Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów z dn. 2 marca 2000r.) - kupujący ma prawo do zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni od daty jego otrzymania.
    Prawo to przysługuje kupującym przedmiot w opcji Kup Teraz, natomiast przepisów powyższej ustawy nie stosuje się do przedmiotów zakupionych w licytacji (Art.16.1 pkt 10).
    A nie jest przypadkiem tak, że z prawa do zwrotu w ciągu 10 dni od daty zakupu można skorzystać jedynie w przypadku zakupu od podmiotu prowadzącego DG?
    Ostatnio edytowane przez axk ; 17-12-2011 o 01:42 Powód: Automerged Doublepost
    EOS + Speedlite

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Na załączonym zdjęciu wyraźnie widać instrukcję od D60 i to moim zdaniem powinno rozwiać wątpliwości przed przystąpieniem do licytacji. Zresztą w opisie także jest jednoznaczna informacja o modelu D60.

A nie jest przypadkiem tak, że z prawa do zwrotu w ciągu 10 dni od daty zakupu można skorzystać jedynie w przypadku zakupu od podmiotu prowadzącego DG?
    Dokładnie tak jest.
    Wkleiłem tekst z regulaminu sklepu internetowego, z którego korzystam. W przypadku osób fizycznych zastosować będzie trzeba KC i rękojmie, ale imho nie ma podstaw by uznać opis aukcji za wprowadzający w błąd. Szczególnie w kontekści załączonego zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 17-12-2011 o 02:22 Powód: dopisek dot. kc i rękojmi
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skoro już zalicytował ten aparat ktoś, kto najwyraźniej się kompletnie nie zna na sprzęcie to i różnicy między D60 a 60D nie zauważy...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Domyślnie

dla nas to jest dziwne, ale niedawno kupowałem TV i też nie wiedziałem jaki kupić i co ma mieć
    no coż trzeba się znać lub mieć kogo poradzić (nie sprzedawcy)
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    chyba właśnie niewiedza kosztuje
    Co ciekawe na pewno kilka osób zgłaszało tą aukcję do allegro
    (akustyk i ja - to wiem: http://www.canon-board.info/showthre...72#post1026372 - ostatnie kilka postów) a allegro nie zareagowało.
    Bo jak się nie zna na sprzęcie C. to nie widać, że coś jest nie tak :/
    Masakra
    ja wiem ąże zgłaszały przynajmniej 4 osoby z różnych kompów i IP
    zgłoszenia były przez użytkowników zalogowanych w niezalezne konta w allegro

ale wystarczy że ktoś z allegro nie wie o co biega D60D to tego nie zdejmie

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Skoro już zalicytował ten aparat ktoś, kto najwyraźniej się kompletnie nie zna na sprzęcie to i różnicy między D60 a 60D nie zauważy...
    Jeśli kupujący czytał inne wątki na naszym forum to myślę, że dokonał świadomego wyboru. D60 posiada nie przeładowaną matrycę z wielgachnym pixelem, brak durnych gadżetów jak kręcenie filmów czy obrotowy wyświetlacz, kiepski wyświeltacz - jest więc jakby mniejszym bratem wynoszonego pod niebiosa 5D.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jeśli kupujący czytał inne wątki na naszym forum to myślę, że dokonał świadomego wyboru. D60 posiada nie przeładowaną matrycę z wielgachnym pixelem, brak durnych gadżetów jak kręcenie filmów czy obrotowy wyświetlacz, kiepski wyświeltacz - jest więc jakby mniejszym bratem wynoszonego pod niebiosa 5D.
    Proszę, nie żartuj z cudzego nieszczęścia
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 465 z 484 PierwszyPierwszy ... 365415455463464465466467475 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów