I to zaciekle. Ludzie są GŁUPI.
I to zaciekle. Ludzie są GŁUPI.
chyba właśnie niewiedza kosztuje
Co ciekawe na pewno kilka osób zgłaszało tą aukcję do allegro
(akustyk i ja - to wiem: http://www.canon-board.info/showthre...72#post1026372 - ostatnie kilka postów) a allegro nie zareagowało.
Bo jak się nie zna na sprzęcie C. to nie widać, że coś jest nie tak :/
Masakra
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Wiedza kosztuje - wiedza.
...ale za jedyne 2 700 się można dowiedzieć...i zapamiętać na długo.Bo jak się nie zna na sprzęcie C. to nie widać, że coś jest nie tak :/
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wybaczcie, ale ja nie rozumiem, dlaczego ta aukcja miałaby być ściągnięta.
Jak wół na zdjęciu jest D60 aż się rzuca w oczy (instrukcja + pudełko), w opisie jest D60, a to że w tytule aukcji jest "d 60 d" to cóż... każdy próbuje ściągnąć na swoją aukcję jak największą liczbę osób w każdy możliwy sposób.
Można mieć wątpliwości na temat, czy to zagranie jest fair, ale na pewno nie kwalifikuje się do zamykania aukcji.
Mało to jest innych, w których tytule jest np.: "50D nie 5D, 1D" i co... wklepujesz "5D", czy "1D", wyskakuje taka aukcja, a co dalej z tym zrobisz to już zależy od Twojej inteligencji i znajomości sprzętu. A może nawet stwierdzisz po takiej aukcji, że jednak 5D Ci nie potrzebny i łykniesz taką 50D. I co? Od razu chłostać takiego sprzedawce?
Takie czasy, że aby sprzedać to trzeba się chwytać każdego "łitu marketingowego", a że naród jest tak naiwny to tylko ułatwia sprawę...
Ale IMHO, nie ma w tym zagraniu żadnych znamion łamania regulaminu...
Ja wychodzę z prostej zasady: nie znam się - szukam informacji w internecie i dokształcam się albo pytam tych, co się znają, a nie lecę na hurra i kupuje, bo z kolorowej gazetki, których tony w ciągu tygodnia dostaje do swojej skrzynki pocztowej, świeci mi się piękna cena ubrana w czapeczkę św. mikołaja...
I tu się mogę z Tobą zgodzić... Coraz częściej niektóre zachowania, jakie obserwuje u ludzi sprawiają, że mam wrażenie, że są zwierzętami.....
Świetne porównanie.
I odpowiadając na Twoje pytanie - tak, uważam, że wszystko jest w porządku.
A skoro już wchodzimy na temat uczciwości, to jestem ciekaw, czy Ty sprzedając na przykład samochód jesteś zawsze szczery i o każdej usterce, czy problemie mówisz potencjalnemu kupującemu........ I co? To jest "w porzo"??
Myślę, że to porównanie jest nieco bliższe naszemu życiu niż zrównywanie nas ze zwięrzętami.