Strona 460 z 484 PierwszyPierwszy ... 360410450458459460461462470 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 591 do 4 600 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Ja sobie wyobrażam przez certyfikat kwalifikowany :] ... np nie możesz wystawić aukcji bez takowego podpisu.
    A ja sobie wyobrażam... odpływ użytkowników z tak zabezpieczonego serwisu aukcyjnego. 90% userów nie poradzi sobie z takim podpisem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Wbrew pozorom nie jest to aż tak skomplikowane - a po drugie można by go wymagać tylko w aukcjach z przedmiotami od określonej wartości.

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na głupotę użytkowników nie ma zabezpieczenia, włamy na konto to w większości przypadków słownikowe hasła na konto / e-mail lub keylogger zainstalowany na dostępnym publicznie komputerze.
    Dlaczego twierdzisz, że to głupota? Bardziej odpowiednie określenie to " niewiedza ", bo czy nie wiedząc o czymś, to znaczy być głupim ?

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No tak, wszystko to prawda, ale wynka z tego, że wszystkich traktujesz jako potencjalnych kombinatorów. To nie jest już intuicja, tylko podejrzliwośc na maxa. Co będzie jak kogoś niewinnie napiętnujesz - myślałes o tym, że będzie niefajnie
    znowu nadinterpretacja... wątek jest o podejrzanych aukcjach , sam kupuję na aukcjach które nie budzą moich podejrzeń - nie traktuję nikogo jako potencjalnego kombinatora... kupuję , płacę (najczęściej przez Allegro) i spokojnie czekam na przesyłkę

na blisko 200 zakupów z Allegro wtopę miałem tylko raz tak jak już pisałem

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STR8 Zobacz posta
    Dlaczego twierdzisz, że to głupota? Bardziej odpowiednie określenie to " niewiedza ", bo czy nie wiedząc o czymś, to znaczy być głupim ?
    Bo to taka sama "niewiedza" jak zostawianie klucza do mieszkania pod wycieraczką.

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Bo to taka sama "niewiedza" jak zostawianie klucza do mieszkania pod wycieraczką.
    uważam, że wiedza informatyczna nie jest wiedzą elementarną, a na pewno jej jej brak nie czyni nikogo głupim. Inna sprawą jest, że komentuje się zachowanie osoby, która została oszukana a powinno się napiętnować postępowanie człowieka, które to hasło wykradł.
    Bo czy mając wiedzę, że klucze znajdują się pod wycieraczką, możemy bezkarnie korzystać sobie z mieszkania osoby, która te klucze zostawiła ?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Wszystko fajnie tylko - mądry Polak po szkodzie.
    Prawda jest taka że cały system jest od podstaw do bani.
    Opiera sie na tradycji która z równym traktowaniem podmiotów - nie ma nic wspólnego.
    Obecne zasady na Allegro preferują sprzedających i te są ewidentnie popierane przez serwis. Ma w tym jakis interes?... ;-)
    Spróbujcie złamać "standard Allegro": kupujący wysyła kasę w ciemno
    na: dostaję towar a potem płacę.
    Jakim i czyim ryzykiem to się różni?!
    KAŻDA taka propozycja budzi co najmniej śmiech - dlaczego?
    Dla mnie jedyną NORMALNĄ formą sprzedaży/kupna jest taka na którą zgadzają sie OBIE STRONY. Jesli ktoś swoimi "podregulaminami" narzuca mi coś co stoi w sprzeczności z moim poczuciem bezpieczeństwa - mam go gdzieś.
    Allegro mogłoby być bezpiecznym portalem handlowym gdyby było tym zainteresowane. Nie jest - bo z tego nie ma kasy. Po co usprawniać coś co działa? Po co sobie robić pod górkę?
    Dlaczego wciąż jest tak że mnóstwo ludzi nie wie o opcji pocztowej: za pobraniem ze sprawdzeniem zawartosci PRZED ZAPŁATĄ?
    Dlaczego budzi to opór?
    Obawę? - Przed czym? Uczciwy nie ma nic do ukrycia i powinien dać szanesę kupującemu! Ubezpieczamy przesyłkę; płącimy za nią z góry i - oglądam i wiem co kupuję!
    Żaden kurier "do pięt" nie dorasta temu sytemowi bo kasę weźmie i da ci cegłę - a potem będzie z tobą bolał "ach co za oszust"!!!
    Dlaczego tego typu sprzedaż to wciąż rarytas? Dlaczego Allegro tego nie poleca tylko usiłuje wzbudzać zaufanie swoim "rankingiem" płacących prowizję sprzedawców?
    Czy też mydlić oczy swoim systemem rekompensat...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dziwna sprawa, nowy w tytule 100-400L IS a w opisie i na zdjeciu 400/5,5L IS::
    http://allegro.pl/canon-ef-100-400mm...979264551.html
    Nie wie cosprzedaje ??:

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Dziwna sprawa, nowy w tytule 100-400L IS a w opisie i na zdjeciu 400/5,5L IS
    Kopiuj-wklej z tej aukcji, ale zapomniał poprawić tytuł.

Dopiero zaczyna Awatar placykumaster
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ostatnio zgłosił się do mnie zainteresowany kupnem aparatu allegrowicz, po kilku krótkich mailach w języku angielskim, dostałem taką ciekawostkę od niego.
    Zaznaczałem, że odbiór tylko osobisty. Po wklejeniu treści do neta, wyskakuje cała litania podobnych przypadków.

Hello,

OK Thanks..I am From United State.Am very much okay with the price and condition of the item and i can pay to your bank account..So all i want you to do now is get me the shipment cost of the package by POCZTEX EMS / POLAND POST to the receiver My Sister in Nigeria and also send me your full bank details so that i can be able to commence with the payments to your account okay.Below is the receivers address so you can calculate the shipment cost plus item cost and also send me your full bank details for payment.

Here is My Sister shipping address below:

Address: 101, Kayode Street Onipanu
    City: Shomolu
    State: Lagos
    zip Code: 23401
    Country: Nigeria

Also provide me the following details for payment:

Name :
    Address :
    Account Number :
    BIC/S.W.I.F.T :
    Bank Name :
    Phone number :
    Total Estimate to be sent to your account including shipping cost :

http://www.pocztex.pl/ems_cennik_uslug.php

I await your soonest reply.
    Regards.

Strona 460 z 484 PierwszyPierwszy ... 360410450458459460461462470 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów