Strona 459 z 484 PierwszyPierwszy ... 359409449457458459460461469 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 581 do 4 590 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Domyślnie

Właściciel,jak sądzę nic o tym nie wiedział,po fakcie zostałem poinformowany z Allegro.
    Na Policji dowiedzałem się,że gość przekręcił ludzi na ok.sto tys.Pod ile kont trzeba się podszyć i ile czasu trzeba rajcować po portalu,aby nabrać ludzi na taką kasę?
    Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 05-12-2011 o 14:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Hubi78,czy możesz mi napisać,na czym polega umiejętność kupowania na Allegro?
    Ostatni zostałem zrobiony we wała...przez Allegro,gość podszył się pod konto innego Allegrowicza.
    Nie napalać się jak szczerbaty na suchary bo okazja super sie trafia.
    Owszem okazje są i będą ale niektórym w ogóle czerwona lampka się nie zapala. Jeśli ktoś sprzedaje coś drogiego i nie udostępnia odbioru osobistego to wybacz ale dla mnie to oszust i krętacz. Od razu zaznaczam że nie mam na myśli sklepów które oferują tylko wysyłke ze względu na zarabianie na przesyłkach...Może ci się wydaje to dziwne ale kupowania na allegro trzeba się nauczyć sam przez to przeszedłem.
    Nie wiem jak ktoś może się podszyć pod kogoś, no chyba że ktoś zna loginy i hasła zarówno do poczty uzytkownika jak i allegro

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Nie napalać się jak szczerbaty na suchary bo okazja super sie trafia.
    Owszem okazje są i będą ale niektórym w ogóle czerwona lampka się nie zapala. Jeśli ktoś sprzedaje coś drogiego i nie udostępnia odbioru osobistego to wybacz ale dla mnie to oszust i krętacz. Od razu zaznaczam że nie mam na myśli sklepów które oferują tylko wysyłke ze względu na zarabianie na przesyłkach...Może ci się wydaje to dziwne ale kupowania na allegro trzeba się nauczyć sam przez to przeszedłem.
    Nie wiem jak ktoś może się podszyć pod kogoś, no chyba że ktoś zna loginy i hasła zarówno do poczty uzytkownika jak i allegro
    Właśnie,chodzi mi o to,że Allegro nie zabespieczyło odpowiednio konta użytkownika.Uwierz,aukcja wyglądała tak,że sam byś się nabrał.
    Czyli reasumując:Zapłaćcie prowizję,a dalej róbcie co chcecie.
    Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 05-12-2011 o 14:40

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Właśnie,chodzi mi o to,że Allegro nie zabezpieczyło odpowiednio konta użytkownika.
    Na głupotę użytkowników nie ma zabezpieczenia, włamy na konto to w większości przypadków słownikowe hasła na konto / e-mail lub keylogger zainstalowany na dostępnym publicznie komputerze.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na głupotę użytkowników nie ma zabezpieczenia, włamy na konto to w większości przypadków słownikowe hasła na konto / e-mail lub keylogger zainstalowany na dostępnym publicznie komputerze.
    Możliwe że masz rację,tylko mam z Plicji że podszył się nie tylko pod jedno z konto,i nie bardzo mi się chce wierzyć że wszyscy oni mieli
    słownikowe hasła.
    Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 05-12-2011 o 14:56

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Możliwe że masz rację,tylko mam z Plicji że podszył się nie tylko pod jedno z konto,i nie bardzo mi się chce wierzyć że wszyscy oni mieli
    słownikowe hasła.
    Zdziwiłbyś się jak łatwo czasem "odzyskać" takie hasło...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się jak łatwo czasem "odzyskać" takie hasło...
    Przyznam,że informatyk ze mnie żaden,i tu możesz mieć całkowita rację.
    Tylko,skoro ktoś powierza portalowi swoje dane,nie ważne jakie hasło sobie wklepuje,ten portal powinien mu zapewnić należytą ochronę swoich danych.
    Tym bardziej,że zarabia na nim pieniądze(portal).

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    A czy to aby jest do końca zgodne z prawem?
    Założenie sobie monitoringu w domu? Oczywiście, że zgodne! Dlaczego nie? Wszędzie jest pełno takich kamer i nikt nikomu żadnej gaży aktorskiej nie płaci ani o zdanie nie pyta.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 05-12-2011 o 15:15
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tylko,skoro ktoś powierza portalowi swoje dane,nie ważne jakie hasło sobie wklepuje,ten portal powinien mu zapewnić należytą ochronę swoich danych.
    Cały czas próbuję ci wytłumaczyć, że "dziura bezpieczeństwa" może nie być winą Allegro. Włamywacz normalnie loguje się mając login i hasło zdobyte w inny sposób. Jak sobie wyobrażasz zapewnienie ochrony w takim przypadku?
    Czytnik linii papilarnych? Autentykacja przez wideokonferencję?

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Ja sobie wyobrażam przez certyfikat kwalifikowany :] ... np nie możesz wystawić aukcji bez takowego podpisu.

Strona 459 z 484 PierwszyPierwszy ... 359409449457458459460461469 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów