Jesteś potencjalnie niebezpieczny bo idziesz kupującym na rękę i dzięki tobie Ci bardziej ostrożni nie kupią kota w worku.
Jesteś potencjalnie niebezpieczny bo idziesz kupującym na rękę i dzięki tobie Ci bardziej ostrożni nie kupią kota w worku.
Całkiem możliwe :-P....Twoje subiektywne uczucie graniczy z przewrażliwieniem.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Osoba sprzedająca aparaty Canon oraz iphon -y podająca się za Karolinę Racibosz lub zwana również Aleksandra Rutkiewicz / Karoliną Rutkiewicz posiadająca numer telefonu 788424453 jest oszustką. Sama jestem świadkiem sytuacji wyłudzenia pieniędzy. Zostały jej przelane pieniądze w formie zaliczki 500 zł za aparat Canon 5D i ani kasy ani aparatu.!!!Kłamie ,że ciągle jest w pracy , że ma głośnik w telefonie zepsuty i nie może odebrać.Numeru przesyłki paczki nie podała. Później kłamała ,że paczkę cofnęła ( dzwoniono do UPS i udzielono informacji ,że nie ma na takiej opcji-paczka jest nadana i ewentualnie od odbiorcy może wrócić). Dziewczyna podaje ,że jest ze Starachowic , a sprawdziłam jej numer IP z jakiego komputera pisała maile okazało się ,że jest z Bydgoszczy.
OSTRZEŻENIE DLA UCZCIWYCH, KTÓRY SWOJĄ MIARKĄ LUDZI MIERZĄ ...
Dziewczyna na również aukcje na Tablica.pl
Pozdrawiam ,
Magdalena.
Już tu o takiej wspominano http://skrzwww.canon-board.info/show...66#post1016766
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Chcemy, nowego, poprawionego 24-70 - no to jest
http://allegro.pl/canon-24-70-f-2-8-...011289513.html
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Proszę podać aukcję z którą był problem. To nie jest wątek zbiorczy o problemach z zakupami.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak ja to wysłałam również na inne portale. Ogłoszenie sprzedaży aparatu znalazłam na Tablica.pl , które już zostało usunięte po wpłaceniu zaliczki za aparat. Dzięki portalowi Canon Board.info znalazłam dane tej Pani wpisując jej numer telefonu -użytkownik damian 26 opisuje sytuacje , która mnie dotknęła- tyle ,że się dałam nabrać..;( Szkoda, że po fakcie ale przynajmniej wiedziałam jak naprowadzić policje na Panią, która pieniążki wzięła , a aparatu nie wysłała- bo pewnie go nie ma ...
http://skrzwww.canon-board.info/show...12083&page=448
I to kobieta kobiecie zgotowała ten los... Mało na forum jest ludzi z Bydgoszczy? wystarczyło poprosić o obejrzenie sprzętu czy pomoc w odbiorze i nie byloby kłopotu, a z podawaniem danych osobowych, adresowych itp. to bym uważał, choć z moralnego punktu widzenia teoretycznie jest to OK., to polskie prawo jest tak napisane, że mimo, że to Ty jesteś poszkodowana, możesz mieć z tego powodu spore nieprzyjemności. Pozdrawiam.
Prawda jest taka, że osoby działające w taki sposób nie stawiają się na spotkaniach. Kilkanaście stron wcześniej ktoś chadzał po lokalach, cukierniach czy nawet sklepach z akcesoriami erotycznymi. Był wodzony za nos by w końcu otrzymać informację, drogą e-mailową, że są braki towaru. Gdyby jeden z forumowiczów podjął się zadania. Jestem absolutnie pewien, że sprzętu by nie zobaczył.
Najczęstszym wyjaśnieniem takich (pseudo-sprzedawców) są zarobki. Jak tutaj nie skorzystać z oferty bogatego "kogoś" przebywającego obecnie za granicą i nie posiadającego konta na allegro oraz innych portalach aukcyjnych. Ludzie szukają łatwych zarobków. Nie uogólniajmy, że są to małolaty, są to też dojrzałe osoby, często też po sześćdziesiątce dorabiające do emerytury.
Od 2009 odnotowano gwałtowny wzrost fałszych-sprzedawców. Co jakiś czas pojawia się artykuł na temat kradzieży. Problemem nie jest wybranie się po "wyborczą" czy zajrzenie do internetu. Wygoglowanie tego i tego sprzedającego, a w szczególności sprawdzenie go pod kątem autentyczności. W taki sposób podchodzę do zakupów od osoby prywatnej. Sam nawet dbam o kontakt z osobą, która kupiła ode mnie.
Magdaleno, współczuję i liczę na pomyślne zakończenie sprawy, powodzenia.
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Prawda jest taka, że większość ludzi widząc sprzedawcę ze sporym dorobkiem i nieposzlakowaną opinią kontra jakiś "niewiadomokto" mający to samo stówkę taniej to dostają małpiego rozumu, przełącza się w główce pstryczek wyłączający ostrożność i lecą na łeb na szyję szukać iluzorycznych oszczędności...
Dlatego właśnie złodziejaszków będzie z dnia na dzień coraz więcej i więcej...