Strona 430 z 446 PierwszyPierwszy ... 330380420428429430431432440 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 291 do 4 300 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Ci, którzy uważają, że wszystko jest ok najwyraźniej nigdy nie zostali poszkodowani, a każdy wie, że zostać ofiarą oszusta jest bardzo prosto. Może gdy poczujecie to na własnej skórze to zmienicie podejście do tego typu numerów chyba, że również żerujecie na ludzkiej naiwności.

Ps. Tą aukcję może wygrać ktoś kto nie ma pojęcia o fotografii ale licytuje sprzęt na prezent bo ktoś sobie wymarzył taki model dostać
    Chris_11 - takiego kogoś też nazwiesz naiwniakiem i powiesz, że ma pełną świadomość co kupuje. Ty być może znasz się na sprzęcie foto co nie znaczy, że każdy kupujący też musie się znać.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ale dlaczego nie ma być przyzwolenia skoro nie łamie regulaminu?
    ja tam pamietam jeszcze, ze w dekalogu chrzescijanskim jest przykazanie 7-me, ktore mowi zwyczajnie "nie kradnij". podobnie jest w wielu innych religiach, ale nie znam, wiec sie nie powolam
    abstrahujac od religii, ludzie dorosli najczesciej maja jakies poczucie moralnosci, ktore tez mowi, ze wprowadzanie w blad, ktorego skutkiem jest czyjas szkoda, tez nie jest prawidlowe.

zaden regulamin mnie tego mowic nie musi a od ludzi, ktorymi sie otaczam, oczekuje tego samego. ja rozumiem, ze w Polsce na skutek powszechnosci pewnych cwaniackich zachowan przestalo sie na nie zwracac uwage. ale nie robmy ze zlodziejstwa nagle czegos normalnego.

ta aukcja to jest celowe wprowadzenie kupujacych w blad i celowe wykorzystanie jego niewiedzy/nadmiernego entuzjazmu, ze szkodliwym dla tego kupujacego skutkiem. niech sobie to bedzie nawet regulaminowe, jesli dla ciebie to jest wazniejsze kryterium, dla mnie taki delikwent jest zlodziejem i kropka. nie potrzebuje regulaminow tam, gdzie moj wewnetrzny kompas moralny jest gleboko przeciwko takim zachowaniom.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...ja rozumiem, ze w Polsce na skutek powszechnosci pewnych cwaniackich zachowan przestalo sie na nie zwracac uwage....
    Ja Cię bardzo, ale to bardzo proszę - nie wyciągaj z postów trzech (może czterech) osób wniosków które krzywdzą (chyba jednak) większość obywateli naszego pięknego kraju.

Ta aukcja jest też tylko jedną na eN.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    ...nie wyciągaj z postów trzech (może czterech) osób wniosków które krzywdzą (chyba jednak) większość obywateli naszego pięknego kraju.
    Ale przeciez tylko jedna osoba idzie w zaparte, że wszystko jest wporzo i kupujący sami sobie są winni - Chris_11
    A że krzyczy najgłośniej i napisał na ten temat kilkanaście postów, to sprawia wrażenie, że całe tłumy popierają takie przekręty.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Ja Cię bardzo, ale to bardzo proszę - nie wyciągaj z postów trzech (może czterech) osób wniosków które krzywdzą (chyba jednak) większość obywateli naszego pięknego kraju.
    absolutnie nie o to mo chodzilo
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Ps. Tą aukcję może wygrać ktoś kto nie ma pojęcia o fotografii ale licytuje sprzęt na prezent bo ktoś sobie wymarzył taki model dostać
    Chris_11 - takiego kogoś też nazwiesz naiwniakiem i powiesz, że ma pełną świadomość co kupuje.
    Nawet ostatnio w Smyku widziałem Kobietę, która kupowała jakąś zabawkę na prezent, a że nie za bardzo się znała to... zadzwoniła i dopytała. Proste. Mi, jak babcie za dziecka kupowały prezent, to też się dopytywały, czy wszystko się zgadza.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja tam pamietam jeszcze, ze w dekalogu chrzescijanskim jest przykazanie 7-me, ktore mowi zwyczajnie "nie kradnij". podobnie jest w wielu innych religiach, ale nie znam, wiec sie nie powolam
    abstrahujac od religii, ludzie dorosli najczesciej maja jakies poczucie moralnosci, ktore tez mowi, ze wprowadzanie w blad, ktorego skutkiem jest czyjas szkoda, tez nie jest prawidlowe.
    Ale tutaj nikt nikogo nie okrada! Nie przystawia pistoletu do głowy i każe kupować.
    Jak ja swego czasu sprzedawałem sztućce i okazało się, że cena ostateczna przewyższyła cenę (a tym samym moje najśmielsze oczekiwania) dokładnie takiego samego zestawu na innych aukcjach w formie "Kup Teraz" to też jestem cwaniakiem? Złodziejem? Powinienem oddać różnice?
    Czy to raczej Kupujący nie dopilnowali swojego interesu?

Ja również jestem zagorzałym przeciwnikiem cwaniactwa i uważam to za cwaniacką akcję, ale w moim odczuciu nie jest to aukcja, przez którą trzeba gwałcić administratorów Allegro, że powinni ją zamknąć.
    Jeśli ktoś chce się dać wydymać za własną kasę tylko z powodu chęci oszczędzenia lub braku znajomości to jego sprawa...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja również jestem zagorzałym przeciwnikiem cwaniactwa [...]
    No widzę, widzę. Dajesz temu dość dobitnie wyraz od wielu postów. :-?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak ja swego czasu sprzedawałem sztućce i okazało się, że cena ostateczna przewyższyła cenę
    Ale czy napisałeś w opisie, że są srebrne, choć w istocie były po prostu w srebrnym kolorze? Bo to przecież też nie byłoby, formalnie rzecz ujmując, kłamstwo, prawda?

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czyli rozumiem, że to, że na zdjęciach widać, że jest to ewidentnie D60 i w opisie jest też D60, a tylko w tytule widnieje zmyłka (i to jeszcze napisane tak, że aż się prosi o dokładniejsze dopytanie) kwalifikuje sprzedającego do skończonego cwaniaka i złodzieja?

Dla mnie jest wręcz odwrotnie... Aukcja obrazuje głupotę kupujących i pęd do oszczędzania za wszelką cenę.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli rozumiem, że to, że na zdjęciach widać, że jest to ewidentnie D60 i w opisie jest też D60, a tylko w tytule widnieje zmyłka (i to jeszcze napisane tak, że aż się prosi o dokładniejsze dopytanie) kwalifikuje sprzedającego do skończonego cwaniaka i złodzieja?
    Czyli czytasz wybiórczo, tylko to,co chcesz. Celowo pomijasz to, że sprzedawca był całkowicie, w 100% świadom, że tytuł aukcji jest mylący. Był o tym informowany i nic z tym nie zrobił. A, że był mylący, to chyba nie pozostawia złudzeń, skoro zakończyło się taką a nie inną ceną i tyle osób się licytowało.

I właśnie ta świadomość stanowi tutaj o cwaniactwie.

Strona 430 z 446 PierwszyPierwszy ... 330380420428429430431432440 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów