Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jak wogóle można wpaść na pomysł, aby kupić nowy aparat za taką kasę bez opakowania i żadnych papierów ?????? Litości ........
    Od kiedy to pudełko robi zdjęcia?
    Pudełko nie ma wartości tylko naiwny tak mysli
    Jeśli chodzi o papiery to masz racje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Od kiedy to pudełko robi zdjęcia?
    Pudełko nie ma wartości tylko naiwny tak mysli
    Jeśli chodzi o papiery to masz racje
    Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    ciekawe tylko że skoro twierdzicie że zestaw kosztuje 10-11 tys (bo faktycznie tyle kosztuje) to jestem ciekaw jak na fakturze pojawia się kwota będąca 65% tych wartości. I to właśnie mnie zastanawiało, ale na policji dowiedziałem się że w tym miejscu Polski zdarzają się takie "atrakcyjne oferty cenowe". Co to miało znaczyć już nie wnikałem.
    Może warto było wniknąć, jeśli znaja takie przypadki. Albo zwykły przekręt albo towar pochodzący np z kradzieży Taka faktura to czysta fikcja.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 05-10-2011 o 09:04 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
    1. JEŚLI kupujesz w sklepie. To nie jest jedyna metoda wejścia w posiadanie sprzętu foto.
    2. Nawet jeśli pkt. 1 = true, to należy zadać następne pytanie - czy przechowujesz w mieszkaniu *naście zbędnych pudeł po każdym sprzęcie elektronicznym?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    1. JEŚLI kupujesz w sklepie. To nie jest jedyna metoda wejścia w posiadanie sprzętu foto.
    2. Nawet jeśli pkt. 1 = true, to należy zadać następne pytanie - czy przechowujesz w mieszkaniu *naście zbędnych pudeł po każdym sprzęcie elektronicznym?
    Tak przechowuję wszystkie pudła ponieważ :
    1. Zwykle potrzebne do transportu w razie ew. reklamacji
    2. Łatwiej sprzedać po pewnym czasie
    3..... bo szanuje sprzęt i zwykle w takim pudle łatwiej znależć np. papiery, instrukcje, kable itp........
    Są ludzie , którzy nie kupią od Ciebie sprzętu jak nie masz pudła
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Przechowuję .Rozkładam wkładam jedno w drugie W skrajnych wypadkach wycinam najważniejszy bok .
    To kretynizm IMHO ale serwisy,kupujący itd. wymagają.
    Z sensowniejszych powodów to ten że na niektórych pudełkach jest więcej informacji idanych technicznych niż na zdawkowych,żle tłumaczonych instrukcjach PL.

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Może warto było wniknąć, jeśli znaja takie przypadki. Albo zwykły przekręt albo towar pochodzący np z kradzieży Taka faktura to czysta fikcja.

Nikt tu nie mówi o kupowaniu sprzętu w sklepie bo to chyba oczywiste.
    Nie każdy aparat lub obiektyw bez pudełka jest kradziony.
    Owszem jak jest to fajnie ale nie ma co dramatyzować

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Nie każdy aparat lub obiektyw bez pudełka jest kradziony.
    Owszem jak jest to fajnie ale nie ma co dramatyzować
    Pewnie, że tak nie jest, ale wystaw na sprzedaż body, obiektyw .... bez pudła i papierów, to zaraz Twoja aukcja trafi do tego wątku jako podejrzana

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Pewnie, że tak nie jest, ale wystaw na sprzedaż body, obiektyw .... bez pudła i papierów, to zaraz Twoja aukcja trafi do tego wątku jako podejrzana

A czy przypadkiem w takiej sytuacji, właściciel aukcji nie ma prawa pozwać tą osobę o pomówienie?
    Nie chodzi mi oczywiście o samo wklejenie tutaj aukcji, ale o sytuację gdyby ktoś pisał o tym zdecydowanie i wprost, że sprzęt jest kradziony itp.

Ja osobiście nie zbieram pudełek.
    Koniec gwarancji to lecą do kosza. Nie mam miejsca aby te wszystkie kartony trzymać. Instrukcję mam zazwyczaj w plecaku w razie "W". Ale płyty? No gdzieś chyba są.
    Acha, dekielka nie mam z aparatu. Gdzieś go "posiałem" i to stosunkowo szybko .
    Ostatnio edytowane przez ahaed ; 06-10-2011 o 17:36
    fotografia
    akwarystyka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    A czy przypadkiem w takiej sytuacji, właściciel aukcji nie ma prawa pozwać tą osobę o pomówienie?
    Nie chodzi mi oczywiście o samo wklejenie tutaj aukcji, ale o sytuację gdyby ktoś pisał o tym zdecydowanie i wprost, że sprzęt jest kradziony itp.

.
    Jak pewnie zauważyleś nikt tutaj nikogo nie wyzywa od oszustów dopóki nie ma na to niezbitych dowodów. Jeśli coś jest podejrzane, to piszą o tym że coś jest nie tak i tyle. O pomówieniach tutaj nie ma mowy, raczej o ostrzeżeniach co jest wskazane.

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Z ciekawości pytałem.
    Jednak bywały tu wklejone aukcje gdzie niespecjalnie było coś podejrzanego.
    A wiesz jak jest, raczej sam nie chciałbyś tu trafić z powodu braku pudełka czy instrukcji :grin:
    fotografia
    akwarystyka

Uprawnienia umieszczania postów