Strona 421 z 446 PierwszyPierwszy ... 321371411419420421422423431 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 201 do 4 210 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

chyba przeoczyłeś że to wątek dotyczący podejrzanych zakupów... a nie od normalnych allegrowiczów...

niestety niczego nie dam do przeczytania i z gaży też nici... nigdzie też nie pisałem o hipotetycznym nagrywaniu przy odbiorze osobistym - to akurat każdy myślący człowiek
    potrafi umówić w sposób zapewniający bezpieczeństwo obu stronom...

więcej zrozumienia słowa pisanego życzę

...a jakby ktoś chciał cię nagrać to zapewniam że mógłby to zrobić tak że nie miałbyś o tym pojęcia - ale to już mało istotne

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    ...a jakby ktoś chciał cię nagrać to zapewniam że mógłby to zrobić tak że nie miałbyś o tym pojęcia - ale to już mało istotne

Ach te stare komunistyczne czasy

A czy to aby jest do końca zgodne z prawem?

Rozumiem się zabezpieczyć przy transakcji. Ale takie "zabezpieczenia" są już trochę chorobliwe.
    Czytałem cały temat. Więc spokojnie, nie wyrwałem słów z kontekstu. Po prostu bałbym się transakcji z Tobą. Mam wrażenie, że jesteś jednym z tych co się potem czepiają każdej najmniejszej pierdoły.

No ale luz.
    Tak tylko napisałem swoje zdanie i nic więcej.
    fotografia
    akwarystyka

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    Mam wrażenie, że jesteś jednym z tych co się potem czepiają każdej najmniejszej pierdoły.

masz istotny problem z wyciąganiem wniosków - skoro przekopałeś temat to zapewne wiesz kto włozył link do aukcji na której próbowano skroić na 8kzł kolegę z forum... jakbyś nie wiedział - ja

gdybyś znał mój nick na allegro wiedziałbyś że nie mam problemu z zakupami w sieci - nawet najmniejszego , nie sprawdzam paczek itd itd - kupuję bez szukania "dziwnych" okazji ...intuicja zawiodła mnie tylko raz na mało istotną kwotę (ułamek wartości lustrzanki) - po zgloszeniu na Policji $$ wróciły - nie mam w zwyczaju wyrzucać w kosmos nawet 200 zł

Pełne uzależnienie

Domyślnie

masz istotny problem z wyciąganiem wniosków - skoro przekopałeś temat to zapewne wiesz kto włozył link do aukcji na której próbowano skroić na 8kzł kolegę z forum... jakbyś nie wiedział - ja

gdybyś znał mój nick na allegro wiedziałbyś że nie mam problemu z zakupami w sieci - nawet najmniejszego , nie sprawdzam paczek itd itd - kupuję bez szukania "dziwnych" okazji ...intuicja zawiodła mnie tylko raz na mało istotną kwotę (ułamek wartości lustrzanki) - po zgloszeniu na Policji $$ wróciły - nie mam w zwyczaju wyrzucać w kosmos nawet 200 zł
    No tak, wszystko to prawda, ale wynka z tego, że wszystkich traktujesz jako potencjalnych kombinatorów. To nie jest już intuicja, tylko podejrzliwośc na maxa. Co będzie jak kogoś niewinnie napiętnujesz - myślałes o tym, że będzie niefajnie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No tak, wszystko to prawda, ale wynka z tego, że wszystkich traktujesz jako potencjalnych kombinatorów. To nie jest już intuicja, tylko podejrzliwośc na maxa. Co będzie jak kogoś niewinnie napiętnujesz - myślałes o tym, że będzie niefajnie
    znowu nadinterpretacja... wątek jest o podejrzanych aukcjach , sam kupuję na aukcjach które nie budzą moich podejrzeń - nie traktuję nikogo jako potencjalnego kombinatora... kupuję , płacę (najczęściej przez Allegro) i spokojnie czekam na przesyłkę

na blisko 200 zakupów z Allegro wtopę miałem tylko raz tak jak już pisałem

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    A czy to aby jest do końca zgodne z prawem?
    Założenie sobie monitoringu w domu? Oczywiście, że zgodne! Dlaczego nie? Wszędzie jest pełno takich kamer i nikt nikomu żadnej gaży aktorskiej nie płaci ani o zdanie nie pyta.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 05-12-2011 o 15:15
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

chyba przeoczyłeś że to wątek dotyczący podejrzanych zakupów... a nie od normalnych allegrowiczów...
    Czyli, zgodnie z Twoją logiką ja jestem podejrzany. Nic na allegro jeszcze nie sprzedałem, kupiłem trochę mniej niż 20 przedmiotów...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czyli, zgodnie z Twoją logiką ja jestem podejrzany. Nic na allegro jeszcze nie sprzedałem, kupiłem trochę mniej niż 20 przedmiotów...
    sorry Cie bardzo ale tak to wygląda:-P może nie podejrzany, ale napewno zachował bym daleko idąca ostrożnośc w wypadku zakupu na większa kwotę i nie wpłacał kasy
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A gdybym sprzedawał przez to forum?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A gdybym sprzedawał przez to forum?
    nie mieszaj 2 róznych spraw, wątek jest o aukcjach allegro, nie każda sprzedaż forumowa jest równoczesna ze sprzedażą na allegro i odwrotnie
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 05-12-2011 o 11:18
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 421 z 446 PierwszyPierwszy ... 321371411419420421422423431 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów