Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Allegro zwraca kasę w całości, nawet koszty przesyłki.
Kiedyś, kilka lat temu padłem ofiarą oszusta kupując tekefon za 400zł, którego nigdy nie byłoPo tych wszystkich przepychankach z Policją, Allegro itp otrzymałem zwrot w wysokości 300zł po ok 4 m-cach ( zapłaciłem z wysyłką 420zł - na tyle był przelew). Na pocieszenie dodam, ze 20-latek z W-wy oszukał ok. 30 osób i nadal odsiaduje wyrok
Od tamtej pory już nigdy nie dałem się oszukać.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 30-09-2011 o 14:31
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dokładnie tak jest.
Są okazje i "okazje".
Tylko, że ostatnia tutaj, śmierdziała z kilometra.
A dlaczego miałbym Ci teraz nie ufać albo coś?
Na normalną dyskusję na poziomie zawsze jest warto się pisać. Szkoda tylko, że nie przy jakimś browarze.
Pozdro.
Ostatnio edytowane przez ahaed ; 30-09-2011 o 16:47
fotografia
akwarystyka
jakieś nowe wieści ? ciekawe czy w ogóle wysłali tą przesyłkę a jesli tak to czy w środku jest 5d2...
absolutnie nie - pełny zwrot jest za każdy rodzaj płatności wymienionej w regulaminie POK
http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=2
§3 Rekompensata
...
3.6 Programem Ochrony Kupujących są objęte wyłącznie transakcje dokonywane za pośrednictwem Allegro, w których dokonano płatności przelewem bankowym, przekazem pocztowym, kartą kredytową, za przesyłkę pobraniową, poprzez usługę Systemu Płacę z Allegro lub PayU.
kwotę "za przesyłkę" pominąłem - marginalna w tej sytuacji
przez "pełny zwrot" w domyśle rozumiałem cenę towaru
za przesyłkę POK zwraca do 100zł przy płatności Allegro
...niemal korzystałem - po wszczęciu postępowania przez Policję w cudowny sposób $$$
wróciły na konto bankowe - widać ktoś wolał nie mieć problemów (kwota niewielka bo raptem kilka stówek za markowe spodnie których nigdy sprzedający nie miał)