Strona 421 z 484 PierwszyPierwszy ... 321371411419420421422423431471 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 201 do 4 210 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Poza tym o tym udogodnieniu dla kupujących mowa była już tyle razy, że osoby dbające o porządek winny być wyczulone ;-)
    Masz rację, tyle że ja nie prostowałem informacji o terminie zwrotu (choć zauważyłem że błędnie podano 7 dni), bo w tym konkretnym przypadku wyglądało na to że przepis w ogóle nie ma zastosowania.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    No skoro koniec końców dowiedziałem się że gość pracuje jako pośrednik w firmie to chyba dla pozorów i dla uniknięcia odpowiedzialności wystawia to jako osoba fizyczna. Lecz naprawdę wyszło z tego że sprzedaje to firma - więc podmiot gospodarczy. No cóż zobaczymy co z tego wyniknie.
    No skoro wysłali rzekomo ten sprzęt do Ciebie, co jest mocno wątpliwe, to dlaczego niby masz go nie odbierać ? Jeśli zostałes oszukany co jest bardzo prawdopodobne to i tak oszuści nie zrobią przelewu a kasę od Allegro otrzymasz za parę m-cy i to pewnie nie w całosci
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

Domyślnie

Allegro zwraca kasę w całości, nawet koszty przesyłki.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Allegro zwraca kasę w całości, nawet koszty przesyłki.
    Kiedyś, kilka lat temu padłem ofiarą oszusta kupując tekefon za 400zł, którego nigdy nie było Po tych wszystkich przepychankach z Policją, Allegro itp otrzymałem zwrot w wysokości 300zł po ok 4 m-cach ( zapłaciłem z wysyłką 420zł - na tyle był przelew). Na pocieszenie dodam, ze 20-latek z W-wy oszukał ok. 30 osób i nadal odsiaduje wyrok Od tamtej pory już nigdy nie dałem się oszukać.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 30-09-2011 o 14:31
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ...
    Dokładnie tak jest.
    Są okazje i "okazje".
    Tylko, że ostatnia tutaj, śmierdziała z kilometra.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Pozdrawiam i dzięki, że mimo dyskusji uważasz, że warto mi zaufać
    A dlaczego miałbym Ci teraz nie ufać albo coś?
    Na normalną dyskusję na poziomie zawsze jest warto się pisać. Szkoda tylko, że nie przy jakimś browarze.

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez ahaed ; 30-09-2011 o 16:47
    fotografia
    akwarystyka

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

jakieś nowe wieści ? ciekawe czy w ogóle wysłali tą przesyłkę a jesli tak to czy w środku jest 5d2...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Kiedyś, kilka lat temu padłem ofiarą oszusta kupując tekefon za 400zł, którego nigdy nie było Po tych wszystkich przepychankach z Policją, Allegro itp otrzymałem zwrot w wysokości 300zł po ok 4 m-cach ( zapłaciłem z wysyłką 420zł - na tyle był przelew). Na pocieszenie dodam, ze 20-latek z W-wy oszukał ok. 30 osób i nadal odsiaduje wyrok Od tamtej pory już nigdy nie dałem się oszukać.
    Też się raz naciąłem , pełny zwrot (włącznie z kosztami przesyłki) otrzymamy wyłącznie w przypadku zapłaty poprzez opcję "Płacę z Allegro".
    W moim przypadku cała sprawa ( od momentu zgłoszenia na Policję do wypłaty "odszkodowania") trwała niespełna dwa miesiące.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

absolutnie nie - pełny zwrot jest za każdy rodzaj płatności wymienionej w regulaminie POK

http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=2

§3 Rekompensata
    ...
    3.6 Programem Ochrony Kupujących są objęte wyłącznie transakcje dokonywane za pośrednictwem Allegro, w których dokonano płatności przelewem bankowym, przekazem pocztowym, kartą kredytową, za przesyłkę pobraniową, poprzez usługę Systemu Płacę z Allegro lub PayU.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    absolutnie nie - pełny zwrot jest za każdy rodzaj płatności wymienionej w regulaminie POK

http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=2

§3 Rekompensata
    ...
    3.6 Programem Ochrony Kupujących są objęte wyłącznie transakcje dokonywane za pośrednictwem Allegro, w których dokonano płatności przelewem bankowym, przekazem pocztowym, kartą kredytową, za przesyłkę pobraniową, poprzez usługę Systemu Płacę z Allegro lub PayU.
    Pełny zwrot = kwota zakupu + koszt przesyłki(tylko w przypadku płatności przez Płacę z Allegro , no i teraz pewnie też PayU- bo to nowa opcja)
    Rozumiem że korzystałeś z programu ochrony?

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

kwotę "za przesyłkę" pominąłem - marginalna w tej sytuacji

przez "pełny zwrot" w domyśle rozumiałem cenę towaru

za przesyłkę POK zwraca do 100zł przy płatności Allegro

...niemal korzystałem - po wszczęciu postępowania przez Policję w cudowny sposób $$$
    wróciły na konto bankowe - widać ktoś wolał nie mieć problemów (kwota niewielka bo raptem kilka stówek za markowe spodnie których nigdy sprzedający nie miał)

Strona 421 z 484 PierwszyPierwszy ... 321371411419420421422423431471 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów