Strona 414 z 446 PierwszyPierwszy ... 314364404412413414415416424 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 131 do 4 140 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

zdążyli kolego jeden link to aukcja której dotyczył cytowany post i została niemal natychmiast usunięta przez Allegro po zgłoszeniu , drugi link to aukcja którą dałem im w zgłoszeniu dla porównania - a była to aukcja w której oszukano kolegę z tego forum - musiałbyś się przekopać wstecz w tym temacie i być to znalazł

nosa mam - tą aukcję za 8100 zł wkleiłem na forum właśnie ja jak się zaczynała a kolega którego oszukano miał o tyle szczęście że po zgłoszeniu na policji sprawca oddał pieniądze - co prawda w ratach ale oddał

btw - znamy już mechanizm oszustwa - wydaje mi się że zwrot kasy do kolegi w ratach był spowodowany tym że jego pieniądze trafiły na konto oszusta-zleceniodawcy (inna osoba niż właściciel konta Allegro) zaś kasę zwracał mu właściciel konta Allegro który zgodził się na wystawienie aukcji w zamiam za obiecaną prowizję...

AMMarshall - wg mnie bardzo trafnie to opisałeś

Uzależniony

Domyślnie

Wystarczy tylko zwrócić uwagę na opcje wpłaty na konto przy odbiorze osobistym. Ale jak jest super okazja ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Wystarczy tylko zwrócić uwagę na opcje wpłaty na konto przy odbiorze osobistym. Ale jak jest super okazja ...
    Takie super okazję to polecam omijać szerokim łukiem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Takie super okazję to polecam omijać szerokim łukiem
    Dokładnie. Czasem lepiej przepłacić i cieszyć się sprzętem niż zjadać paznokcie nie mając ani kasy ani sprzętu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nastepny obiekyw, ktory ulegl uszkodzeniu z powodu niezadowalajacej ceny:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1924519333

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Nastepny obiekyw, ktory ulegl uszkodzeniu z powodu niezadowalajacej ceny:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1924519333
    chyba powinieneś napisać że został sprzedany

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego ludzie robią takie numery skoro można wystawić z ceną minimalną?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Ja proponuję stworzyć w przyklejoną, czarną listę sprzedawców Allegro z antycertyfikatem użytkowników CB i dodawać do niej tych, którym np. obiektywy spadają (jak wyżej) i innych pokemonów kanciarzy-pseudosprzedawców.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Ale jaki ludzie mają problem nie rozumiem..? Nie zawsze byłem zadowolony do końca z ceny końcowej, ale na tym polega aukcja. Przez całą aukcję lipa a sekundę przed końcem cena może byś wyższa średnia rynkowa. Uważam że zakończenie aukcji przed czasem nie powinno być dostępne z poziomu użytkownika albo przynajmniej nie 24h przed końcem.
    5Dmk2+ S24-70HSM 2.8, S50 1.4, HELIOS 40-2 (85mm f1.5), Samyang 14mm 2.8, Speedlite 580EX II, Opticam WT-6604, UrbanGear U120

Domyślnie

Znalazłem "ciekawą" aukcję a właściwie kilka jednego sprzedawcy. Ma 0 (słownie zero) komentarzy a sprzedaje najtańsze Canony 600d z kitem za 2100 pln albo Nikona D90 za 2200. Niestety w jednej z aukcji pisze że nie ma gwarancji bo na paragonie ma kilka sztuk a w innej pisze że paragon zgubił itp.
    http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23415207
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Strona 414 z 446 PierwszyPierwszy ... 314364404412413414415416424 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów